Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας: Τρέμουν το οργανωμένο ταξικό κίνημα. Δεν θα περάσουν τα σχέδιά τους!

Απέναντι στα μέτρα καταστολής και ποινικοποίησης των αγώνων υψώνουμε ανάστημα, περνάμε στην αντεπίθεση. Δυναμώνουμε το Συνδικάτο μας, ώστε να ανοίξουμε δρόμους για να επιβάλλουμε όλα όσα έχουμε ανάγκη εμείς και οι οικογένειές μας.

Στο ίδιο έργο θεατές: Ο ένας κόβει και ο επόμενος … ξανακόβει.

Η κυβέρνηση της ΝΔ θέλοντας να ολοκληρώσει το αντεργατικό-αντιλαϊκό έργο της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και παλαιότερων, για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των κατασκευαστικών και επιχειρηματικών ομίλων, ετοιμάζει να φέρει διάταξη που θα βάζει ακόμη περισσότερα εμπόδια στον οργανωμένο αγώνα, την πάλη και διεκδίκηση των εργαζομένων.

Έρχεται να προστεθεί στον απεργοκτόνο νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, τον νόμο Αχτσιόγλου-Βρούτση, τον «αναπτυξιακό» νόμο της ΝΔ που ψήφισε τον Οκτώβρη, που καταργεί ουσιαστικά βήμα-βήμα τις ΣΣΕ, συμπιέζοντας ακόμη περισσότερο το μέσο μισθό προς τα κάτω και κρατώντας στον πάτο τον κατώτερο, ενώ ταυτόχρονα ορίζει τον εκάστοτε Υπουργό Εργασίας ως τον «ανώτατο άρχοντα» που μπορεί να παρεμβαίνει για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Προωθούν διατάξεις για να ελέγχουν τα συνδικάτα και το περιεχόμενο των αγώνων. Παίρνουν μέτρα καταστολής και καλλιεργούν το φόβο και το συμβιβασμό.

Σ’ αυτά τα πλαίσια εντάσσονται και τα μέτρα για τον περιορισμό των κινητοποιήσεων. Θέλουν τους εργάτες φιμωμένους, να τηρείται σιγή νεκροταφείου, μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές, για να περνάνε ανεμπόδιστα, χωρίς «ενοχλητικές» φωνές, μέτρα που δίνουν ζεστό χρήμα στο κεφάλαιο και βάζουν στο περιθώριο τις ανάγκες των εργαζομένων.

Συμμέτοχη σε αυτούς τους σχεδιασμούς είναι και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, η οποία όχι μόνο «δε βγάζει κιχ» για όλα αυτά, αλλά τα σιγοντάρει, σε σημείο που οι δικές της προτάσεις να γίνονται δεκτές από την κυβέρνηση.

Δεν θα περάσουν τα σχέδιά τους!

Το οργανωμένο ταξικό κίνημα, οι εργαζόμενοι της χώρας δε θα ρωτήσουμε ούτε τα αφεντικά ούτε τους πολιτικούς τους εκπροσώπους για το περιεχόμενο και τον τρόπο διεκδίκησής μας.

Απέναντι στα μέτρα καταστολής και ποινικοποίησης των αγώνων υψώνουμε ανάστημα, περνάμε στην αντεπίθεση. Δυναμώνουμε το Συνδικάτο μας, ώστε να ανοίξουμε δρόμους για να επιβάλλουμε όλα όσα έχουμε ανάγκη εμείς και οι οικογένειές μας.

Κανένας φόβος – Καμιά υποταγή!

Καλούμε όλους τους οικοδόμους και συναδέλφους στις κατασκευές, τους άνεργους του κλάδου, σε πανστρατιά για άμεση απάντηση σε περίπτωση που η κυβέρνηση φέρει σχέδιο νόμου με τον περιορισμό των διαδηλώσεων.

Συνδικάτο Οικοδόμων και Εργαζομένων στα Δομικά Υλικά και τις Κατασκευές

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: