Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας: Εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση την Κυριακή 19 Μάη – Ακολουθούν οι γενικές συνελεύσεις των Παραρτημάτων

“Να συζητήσουμε την ανάγκη και τους όρους για να ισχυροποιηθεί το Συνδικάτο μας στις αρχαιρεσίες του, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί στη Γενική μας Συνέλευση, για να μπορούμε να παλέψουμε από καλύτερες θέσεις για τα σύγχρονα δικαιώματά μας.”

Σε εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση προχωρά το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας. Θα γίνει την Κυριακή 19 Μάη, στις 10 π.μ., στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας.

Στο κάλεσμά του το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας αναφέρει τα εξής:

«Συνάδελφε οικοδόμε, εργαζόμενε στις Κατασκευές. Σε καλούμε να συμμετάσχεις και να συμβάλεις με τη γνώμη σου, στη Γενική μας Συνέλευση για τη δράση του Συνδικάτου τα προηγούμενα χρόνια, τους αγώνες της τελευταίας περιόδου, που έδειξαν δυνατότητες και διαθέσεις στον κλάδο μας  για αγώνες που μπορούν να φέρουν και έχουν φέρει αποτελέσματα σε ό,τι αφορά τα προβλήματά μας όπως αυξήσεις στα μεροκάματα, τήρηση ωραρίου, προστασία της ζωής μας στους χώρους δουλειάς.

Να συζητήσουμε την ανάγκη και τους όρους για να ισχυροποιηθεί το Συνδικάτο μας στις αρχαιρεσίες του, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί στη Γενική μας Συνέλευση, για να μπορούμε να παλέψουμε από καλύτερες θέσεις για τα σύγχρονα δικαιώματά μας. Πάλη για υπογραφή νέας ΣΣΕ με αυξήσεις στο μεροκάματο και στο ένσημο και αυξήσεις στους μεγάλους χώρους δουλειάς.

Απέναντι στα σχέδια κυβέρνησης και εργοδοσίας και των κομμάτων που στεγάζονται κάτω από τη σκεπή της ΕΕ, της φτώχειας, των ξεχαρβαλωμένων εργασιακών σχέσεων, των ιμπεριαλιστικών πολέμων, που θέλουν τους εργάτες ανοργάνωτους, για να μας έχουν του χεριού τους και να μας εκμεταλλεύονται περισσότερο, εμείς στέλνουμε μήνυμα και με την ψήφο στις αρχαιρεσίες του Συνδικάτου μας ότι δεν σκύβουμε το κεφάλι, οργανωνόμαστε και δίνουμε τον αγώνα, με εμπιστοσύνη στο Συνδικάτο μας.

Όσο γινόμαστε περισσότεροι, πιο αποφασισμένοι να παλέψουμε για το δίκιο μας, συσπειρωμένοι στο Συνδικάτο μας, τόσο περισσότερο βάζουμε εμπόδια στα σχέδιά τους. Όταν είμαστε ενωμένοι σε μια γροθιά Έλληνες και μετανάστες εργάτες, από όλες τις ειδικότητες, ενισχύουμε τη δύναμή μας. Αυτός είναι ο φόβος της μεγαλοεργοδοσίας και πρέπει να τον μεγαλώσουμε. Δυναμώνουμε την πάλη ενάντια στο νομοσχέδιο- έκτρωμα που ετοίμασε η κυβέρνηση και θεσμοθέτησε την απλήρωτη δουλειά, το 13ωρο και όλα όσα ορέγονται οι κατασκευαστικοί όμιλοι και οι μεγαλοεργολάβοι.

Εμείς είμαστε αυτοί που έχουμε τη δύναμη στα χέρια μας. Εμείς σηκώνουμε κάθε μέρα μεγαθήρια, με τον δικό μας κόπο, αίμα και ιδρώτα, που μας τον κλέβουν οι μεγαλοκατασκευαστές και οι μεγαλοεργολάβοι για να κονομάνε.

Η συνέλευσή μας πρέπει να είναι μαζική με μήνυμα ξεκάθαρο! Δυναμώνουμε το Συνδικάτο μας παντού με κάθε τρόπο!».

Θα ακολουθήσουν οι γενικές συνελεύσεις των Παραρτημάτων:

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: