Συνδικαλιστές της ΔΑΣ στη ΓΣΕΕ: Να συνεδριάσει άμεσα η διοίκηση για προκήρυξη απεργίας στις 28 Φλεβάρη

“Η 28η Φλεβάρη δεν πρέπει να είναι μόνο μέρα πένθους, αλλά να μετατραπεί και σε μέρα αγώνα για να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα, να υπάρχει πλήρης διερεύνηση με απόδοση ευθυνών. Μια μέρα αγώνα που οι εργαζόμενοι όλης της χώρας θα διεκδικήσουν αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής, δουλειά με δικαιώματα, αυξήσεις στους μισθούς και συλλογικές συμβάσεις.”

Αίτημα για άμεση συνεδρίαση της διοίκησης της ΓΣΕΕ και προκήρυξη πανελλαδικής απεργίας στις 28 Φλεβάρη κατέθεσαν στην Εκτελεστική Επιτροπή της Συνομοσπονδίας οι εκλεγμένοι με τη «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ).

Στο αίτημά τους ξεχωρίζουν την ισχυρή πίεση που δέχεται το εργατικό εισόδημα «από τα εκτεταμένα κύματα ακρίβειας που εξαϋλώνουν τους μισθούς των εργαζομένων στο πρώτο 10ήμερο κάθε μήνα, δημιουργούν συνθήκες ασφυκτικής πίεσης σε κάθε εργατική – λαϊκή οικογένεια».

Και τονίζουν ότι «η υπεράσπιση του εισοδήματος με αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, η πάλη για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που θα απαντούν στις σημερινές οξυμένες ανάγκες, είναι επείγουσα ανάγκη.

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση ετοιμάζεται να βάλει και πάλι σε εφαρμογή τον κατάπτυστο νόμο Βρούτση – Αχτσιόγλου για τον κατώτατο μισθό, την ίδια στιγμή που η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων σπάει κάθε ρεκόρ, όπως επιβεβαιώνουν τα ασύλληπτα κέρδη των 500 μεγαλύτερων ομίλων, που ξεπέρασαν το 2022 τα 25,1 δισ. ευρώ.

Απέναντι σε αυτήν τη βαρβαρότητα, απέναντι σε μια πολιτική που συνθλίβει ταυτόχρονα κρίσιμα κοινωνικά δικαιώματα για τις εργατικές οικογένειες όπως της Υγείας και της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, τα εργατικά συνδικάτα έχουν έναν μόνο δρόμο. Τον δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης, τον δρόμο των μαζικών, συλλογικών αγώνων και της απεργιακής κλιμάκωσης».

Οι συνδικαλιστές της ΔΑΣ τονίζουν ότι στις 28 Φλεβάρη, μέρα που προτείνουν να πραγματοποιηθεί η πανεργατική απεργία, «συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους, νέα παιδιά. “`Η τα κέρδη τους ή οι ζωές μας”: Κάτω από αυτό το σύνθημα ενώθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες φωνές πριν έναν χρόνο, όταν η οργή των εργαζομένων και της νεολαίας πυροδότησε μεγάλες πολυήμερες διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα.

Η 28η Φλεβάρη δεν πρέπει να είναι μόνο μέρα πένθους, αλλά να μετατραπεί και σε μέρα αγώνα για να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα, να υπάρχει πλήρης διερεύνηση με απόδοση ευθυνών. Μια μέρα αγώνα που οι εργαζόμενοι όλης της χώρας θα διεκδικήσουν αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής, δουλειά με δικαιώματα, αυξήσεις στους μισθούς και συλλογικές συμβάσεις.

Για αυτούς τους λόγους, η ΔΑΣ ζητά την άμεση συνεδρίαση της Διοίκησης της ΓΣΕΕ με θέμα την προκήρυξη 24ωρης πανελλαδικής – πανεργατικής απεργίας, την Τετάρτη 28 Φλεβάρη».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: