Σωματειακή Επιτροπή ΣΕΤΗΠ: “Τα κτίρια της Teleperfomance είναι υγειονομικές βόμβες, είμαστε ο ένας πάνω στον άλλον…”

Είναι οι ίδιοι που μας στοιβάζουν σε κτίρια με ελλιπείς συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας. Το “best workplace” για το οποίο συνεχώς καυχιούνται σημαίνει δουλεύετε μέχρι να πεθάνετε!

Μετά από επικοινωνία που είχε το ΔΣ του ΣΕΤΗΠ με την εργοδοσία, κατόπιν σοβαρών καταγγελιών συναδέλφων μας για κρούσματα σε κτίρια της Teleperformance, εκπρόσωπος της εταιρείας διέψευσε κατηγορηματικά κάτι τέτοιο και υποστήριξε ότι λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα. Ποια απαραίτητα μέτρα ρωτάμε εμείς , όταν οι εργαζόμενοι είναι ο ένας πάνω στον άλλον και τα κτήρια της Teleperformance είναι υγειονομικές βόμβες με τον ιό να είναι σε έξαρση;

Είναι οι ίδιοι που μας στοιβάζουν σε κτίρια με ελλιπείς συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας. Το “best workplace” για το οποίο συνεχώς καυχιούνται σημαίνει δουλεύετε μέχρι να πεθάνετε! Μετά το καλοκαίρι που πήγαν να μας θάψουν ζωντανούς στο σεισμό, τα πολλαπλά εργατικά ατυχήματα με θλιβερό αποκορύφωμα τον πρόσφατο θάνατο της συναδέλφου στο βωμό της έγκαιρης προσέλευσης που χρονομετρούν μέχρι δευτερολέπτου. Τώρα μας φέρνουν το μότο η “εργασία θα σε απελευθερώσει”… από τον κορονοϊο!

Προειδοποιούμε την εργοδοσία να μην συνεχίσει να παίζει με την υγεία των εργαζόμενων.

Ενημερώνουμε τo Σωματείο μας για κάθε αυθαιρεσία της εργοδοσίας. Για κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε εμείς και οι οικογένειες μας.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Αν για οποιοδήποτε λόγο ο εργαζόμενος δεν μπορεί να δουλέψει στο χώρο δουλειάς με εξασφαλισμένες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας να παίρνει ειδική άδεια με πλήρεις αποδοχές. Άμεση αποσυμφόρηση των τηλεφωνικών κέντρων. Να δίνονται εναλλάξ άδειες σε όλους τους εργαζόμενους με πλήρεις αποδοχές και ασφαλιστική κάλυψη. Καμία σκέψη για κανονική άδεια ή άδεια άνευ αποδοχών.
  • Να κλείσουν όλες οι εγκαταστάσεις άμεσα για 48ωρη απολύμανση. Να μην επιβαρυνθούν οι εργαζόμενοι. Καμία άνευ αποδοχών άδεια. Καμία κανονική άδεια. Άδεια με πλήρεις αποδοχές.
  • Η Teleperformance να αναλάβει την ευθύνη και το κόστος (π.χ. με την ασφαλιστική που συνεργάζεται) για τακτικούς προληπτικούς διαγνωστικούς ελέγχους για να προστατευθούν οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους από το φαινόμενο της διασποράς του ιού.
  • Αντισηπτικά και καθαριότητα σε κάθε χώρο εργασίας. Ατομικά είδη προστασίας (αντισηπτικά, γάντια, μάσκες) σε όλους τους εργαζόμενους. Η προμήθεια τους, όπως και η καθαριότητα του χώρου δεν είναι ατομική μας ευθύνη.
  • Καμία απόλυση, καμία μείωση μισθού. Καμία βλαπτική μεταβολή στις εργασιακές σχέσεις ή εκ περιτροπής εργασία.Να ανανεωθούν εδώ και τώρα όλες οι ορισμένου χρόνου συμβάσεις και να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου, πλήρους απασχόλησης χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Ανανέωση όλων των αδειών παραμονής των συναδέλφων που προέρχονται από χώρες εκτός ΕΕ.
  • Συγκρότηση μεικτών υγειονομικών επιτροπών στην εταιρεία, στις οποίες θα συμμετέχουν εκπρόσωποι της εργοδοσίας, των εργαζόμενων (ΕΥΑΕ) και εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό. Με αυτό τον τρόπο θα διασφαλίσουμε ότι οι αποφάσεις θα λαμβάνονται με βάση τα ιατρικά δεδομένα και τις ανάγκες που προκύπτουν στους χώρους δουλειάς.

Κριτήριο είναι οι δικές μας ανάγκες

Πηγή: ΠΑΜΕ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: