“Solidarity Now” στους εργαζόμενους της ΜΚΟ που εκβιάζει και απειλεί

“Καμία μείωση μισθού! […] Καμία απόλυση. […] Συμβάσεις αορίστου χρόνου με πλήρη εργασιακά δικαιώματα για όλους! ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΤΙΣ ΜΚΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ”

Με ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων ΑΕ & Γραφείων Αθήνας καταγγέλλει τη ΜΚΟ  “Solidarity Now”, αναδεικνύοντας πόσο σάπιο είναι το προσωπείο των ΜΚΟ τόσο σαν μη κυβερνητικές, όσο και σαν μη κερδοσκοπικές ή ακόμα και σαν οργανώσεις. Είναι καμουφλαρισμένες καπιταλιστικές επιχειρήσεις, ειδικού σκοπού και, ως εκ τούτου, ειδικού καθεστώτος.

Η ανακοίνωση του Σωματείου όμως αναδεικνύει και κάτι άλλο, ακόμα πιο σημαντικό. Ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν πει την τελευταία τους κουβέντα, ότι η e-food και η Cosco δεν είναι μεμονωμένες περιπτώσεις, ότι οι εκβιασμοί και τα τελεσίγραφα των εργοδοτών μπορούν να τσακίσουν σαν ψιλά, ξερά κλαδάκια μπροστά στην ενότητα, την αποφασιστικότητα και, κυρίως, την ταξική οργάνωση των εργαζομένων.

“Solidarity Now” λοιπόν στους εργαζόμενους της ΜΚΟ που μειώνει μισθούς κι από πάνω εκβιάζει κι απειλεί!

Αν μη τι άλλο, το 2002 μπαίνει και σε αυτό το μέτωπο, με την ίδια φόρα που βγήκε το 2021. Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ιστορικού Συνδέσμου έχει ως εξής:

Για τους εκβιασμούς και τις πιέσεις της ΜΚΟ Solidarity Now

Για ακόμα μια φορά οι ΜΚΟ δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο που απέχει πολύ από αυτό που επιδιώκουν να προβάλλουν προς τα έξω και δεν διαφέρει καθόλου από τις τακτικές που χρησιμοποιούνται από όλους τους εργοδότες.

Εδώ και μέρες η ΜΚΟ “Solidarity Now” ανακοίνωσε μειώσεις μισθών στους φροντιστές του προγράμματος SIL, με πρόσχημα τη μείωση χρηματοδότησης. Όπως ήταν φυσικό, αλλά όχι αναμενόμενο από τη ΜΚΟ, οι συνάδελφοι αρνήθηκαν να υπογράψουν τις μειώσεις.

Την Παρασκευή 14/1, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συνάντηση παρουσία του Σωματείου με εκπροσώπους της ΜΚΟ, οι οποίοι, αφού αναπαρήγαγαν τα γνωστά επιχειρήματα που έχουμε ακούσει εκατοντάδες φορές, δέχτηκαν να γίνει συνάντηση αντιπροσωπείας των συναδέλφων και του Σωματείου στα γραφεία της οργάνωσης. Ακολούθησαν τηλεφωνήματα σε συναδέλφους και συναδέλφισσες μέσα στη νύχτα, με τη ΜΚΟ να ασκεί πίεση ώστε να υπογράψουν είτε μηνιαία σύμβαση χωρίς μείωση μισθού, είτε τρίμηνη με μειώσεις!!

Οι εργαζόμενοι απάντησαν ενωμένοι πως αρνούνται να υποκύψουν σε αυτό τον εκβιασμό.

Την Δευτέρα 17/1 και πριν την ορισμένη συνάντηση, η ΜΚΟ ανακοίνωσε πως δεν θα κάνει δεκτή την αντιπροσωπεία εάν σε αυτή υπήρχαν εκπρόσωποι του Σωματείου, κάνοντας ξεκάθαρο πως αυτό που φοβούνται είναι τα Σωματεία και τους εργαζόμενους που συσπειρώνονται!

Οι εργαζόμενοι βρήκαν κλειστές πόρτες, αφού παράκουσαν την εντολή της Διοίκησης και πήγαν σε αυτή μαζί με το Σωματείο! Η μόνη κουβέντα που άκουσαν ήταν ένα τελεσίγραφο, πως εάν δεν υπογραφούν οι συμβάσεις, θα απολυθούν όλοι!

Ξεκαθαρίζουμε για ακόμη μια φορά:

Εργαζόμενοι και πρόσφυγες δεν είμαστε αναλώσιμοι και παιχνίδι στις επιδιώξεις κανενός εργοδότη!

Είναι γελασμένοι εάν νομίζουν πως με εκβιασμούς και τελεσίγραφα θα ξεμπερδεύουν έτσι εύκολα!

Δηλώνουμε κατηγορηματικά πως θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε στο πλευρό των συναδέλφων έως την τελική δικαίωση των αιτημάτων τους ενάντια στους εκβιασμούς και την πίεση της εργοδοσίας.

Απαιτούμε:

Καμία μείωση μισθού! Να αποσυρθούν τώρα οι συμβάσεις που προβλέπουν μειώσεις!

Καμία απόλυση. Διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας!

Συμβάσεις αορίστου χρόνου με πλήρη εργασιακά δικαιώματα για όλους!

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΤΙΣ ΜΚΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: