Σήμερα στο Φεστιβάλ η ΚΝΕ δίνει τον λόγο στους ντελιβεράδες και τον δίκαιο αγώνα τους!

Στους εκβιασμούς και τις απειλές, οι διανομείς θα βγούνε νικητές!

Σήμερα στο Φεστιβάλ στο Πάρκο Τρίτση, το μόνο δύσκολο θα είναι να διαλέξει κανείς σε ποια συζήτηση θα πρωτοπάει. Αν μη τι άλλο όμως, η συζήτηση στο στέκι των νέων εργαζομένων για το μπλοκάρισμα του αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη σε κάθε χώρο δουλειάς, έχει ιδιαίτερα επίκαιρο χαρακτήρα, δεδομένης της συγκυρίας και του αγώνα των διανομέων της E-food και όχι μόνο.

https://twitter.com/odigitis/status/1441010146386272261

Το πλήρες πρόγραμμα των συζητήσεων, κατά τη σημερινή πρώτη μέρα του Φεστιβάλ έχει ως εξής.

20.00 Συζήτηση: «2 χρόνια πανδημίας: Χάθηκε η εμπιστοσύνη στην επιστήμη;». Θα μιλήσουν: Κυριάκος Ιωαννίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Παιδείας της ΚΕ, Γιώργος Σιδέρης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, υπεύθυνος του Τμήματος Υγείας της ΚΕ και ειδικευόμενος γιατρός στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν». Παρέμβαση θα κάνει εκπρόσωπος της Οργάνωσης Κολεκτίβες Νέων Κομμουνιστών (Ισπανία).

  • -ΣΤΕΚΙ ΝΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

20.00 Συζήτηση: «Με την οργάνωσή μας μπλοκάρουμε τον νόμο – έκτρωμα για τα Εργασιακά μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς». Θα μιλήσουν: Γεωργία Γεωργιάδου, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Μετάλλου Αττικής, Ντίνα Γκογκάκη, πρόεδρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Γιώργος Κρητικός, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Μάρκος Μπεκρής, πρόεδρος της ΕΝΕΔΕΠ (COSCO), Γιώργος Στεφανάκης, πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων ν. Αττικής. Συντονίζει ο δημοσιογράφος Σωτήρης Μπολάκης.

  • -ΔΙΕΘΝΟΥΠΟΛΗ

19.30 Συζήτηση: «Αφγανιστάν 20 χρόνια μετά, μια συζήτηση που πρέπει να γίνει!». Η εισαγωγική ομιλία θα γίνει από τον Ελισαίο Βαγενά, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνο του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ. Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις από τους Νίκο Παπαναστάση, αντισυνταγματάρχη ε.α., βουλευτή του ΚΚΕ, Κατερίνα Γεράκη, υπεύθυνη της Διατμηματικής Επιτροπής της ΚΕ για τους Πρόσφυγες και Μετανάστες, και Βικτωρία Κούτση, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και επικεφαλής της Επιτροπής του ΚΣ για τις Νέες Γυναίκες και τα Νέα Ζευγάρια.

  • -ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ

19.30 Η Σεμίνα Διγενή θα παρουσιάσει το νέο της βιβλίο «Αποδελτίωση», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή». Θα παρέμβουν: Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, συνθέτης, η Σαπφώ Ματσιώρη, δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός, και ο Χρήστος Δάντης, ερμηνευτής και συνθέτης, που μαζί με τον μουσικό Μάριο Λουπάση θα «κλείσουν» την παρουσίαση με τραγούδια.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: