Το ΣΕΤΗΠ καταγγέλλει την E-Value που ζητάει από τους εργαζόμενους να αναπληρώσουν το Σάββατο τη μέρα που έχασαν στη δουλειά

Φιλανθρωπίες με ξένα κόλυβα κάνει η E-value, καλώντας εργαζόμενους πολλών τμημάτων της να δουλέψουν το Σάββατο αντί σήμερα. λόγω δήθεν σεβασμού στους πυρόπληκτους.

Εντάξει, μπορεί να περνάνε δύσκολες μέρες οι κάτοικοι των περιοχών που έπληξαν οι πυρκαγιές των τελευταίων ημερών, αλλά αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να χάσουν μια μέρα από τα κέρδη της τα μονοπώλια.

Η διοίκηση της E Value, θέλοντας να εμφανιστεί ως “φιλάνθρωπη” αποφάσισε να μην καλούν οι εργαζόμενοι στις πληγείσες περιοχές. Πράγμα στο οποίο κανείς δε θα έφερνε αντίρρηση, μόνο που τη “φιλανθρωπία” της εταιρείας καλούνται να πληρώσουν οι εργαζόμενοι, που αντί να δουλέψουν σήμερα Τετάρτη θα κληθούν να αναπληρώσουν το ωράριό τους το Σάββατο, όταν και προφανώς οι καταστροφές θα έχουν ως δια μαγείας αποκατασταθεί. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι μερίδα συναδέλφων τους κλήθηκε να πληρώσει από την τσέπη της μεταφορικά από Χαλκίδα για Άγιο Στέφανο, λόγω έλλειψης εταιρικού λεωφορείου, ενώ πάγια τακτική της επιχείρησης φέρεται να είναι οι αλχημείες με το ωράριο των εργαζομένων.

Σε ανακοίνωσή του το ΣΕΤΗΠ καταγγέλλει συγκεκριμένα τα εξής:

 

Τη διοίκηση της «E Value», «που με αφορμή τις πρόσφατες πυρκαγιές στην Αττική και επικαλούμενη έκτακτες ανάγκες, επιβάλλει να μην εργαστούν οι συνάδελφοι σε διάφορα τμήματα στα κτίρια του Κεραμεικού και του Αγίου Στεφάνου, αλλά να αναπληρώσουν το μεροκάματο το Σάββατο» καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Ν. Αττικής (ΣΕΤΗΠ). Και συμπληρώνει πως η εργοδοσία «σε συναδέλφους που πηγαίνουν από τη Χαλκίδα στον Άγιο Στέφανο» τους ενημέρωσε πως θα πρέπει να πληρώσουν τα εισιτήριά τους για το ΚΤΕΛ, καθώς δεν θα υπάρχει εταιρικό λεωφορείο.

Παράλληλα τονίζει πως «η τοποθέτηση της διοίκησης μόνο οργή μπορεί να μας φέρει. Την ώρα που για άλλη μια φορά θρηνούμε δεκάδες νεκρούς, αυτήν τη φορά από τις πυρκαγιές, την ώρα που το βιος εκατοντάδων ανθρώπων καταστράφηκε, η διοίκηση της “E Value” και του Ομίλου συνολικότερα θέλει να βγάλει και από τη μύγα ξίγκι. Παρουσιάζεται με φιλάνθρωπο προσωπείο και ότι δήθεν δεν θέλει να καλεί στις περιοχές που πλήγησαν από τις φωτιές, λες και το Σάββατο ή την Κυριακή ή την άλλη Δευτέρα θα έχουν όλα φτιαχτεί».

Υπογραμμίζει ακόμα ότι «είναι τουλάχιστον τραγικοί και δεν υπολογίζουν τίποτα μπροστά στα κέρδη τους» και απαιτεί από «τη διοίκηση να ανακαλέσει άμεσα αυτό το μέτρο. Όσοι συνάδελφοι δεν εργαστούν την Τετάρτη ή οποιαδήποτε άλλη μέρα να μην αναπληρώσουν και να πληρωθούν το μεροκάματο κανονικά. Είναι επιλογή της εταιρείας να μη δουλέψουν τα συγκεκριμένα τμήματα και όχι επιλογή των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν την υποχρέωση να αναπληρώσουν τη συγκεκριμένη μέρα, αντίθετα η επιχείρηση από τη στιγμή που έκανε αυτήν την επιλογή είναι υποχρεωμένη να πληρώσει κανονικά τους εργαζόμενους».

Επίσης, ζητά από «τη διοίκηση της εταιρείας να σταματήσει να παίζει με τις ζωές μας, τα ωράριά μας, με τις ζωές των οικογενειών μας. Ήδη διευθετούν το χρόνο εργασίας, αφού μετράνε την έναρξη της εργασίας από το log in και όχι από την ώρα προσέλευσης στο χώρο δουλειάς».

Τέλος, καλεί «τους συναδέλφους να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του Συνδικάτου μας και να συμμετέχουν στις πρωτοβουλίες για την έμπρακτη αλληλεγγύη στους πυροπαθείς των περιοχών αυτών».

Με πληροφορίες από 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: