ΣΕΤΕΠΕ – Το κίνημα δεν μπαίνει στον γύψο

Επιβεβαιώνεται με τον πιο ωμό τρόπο, ότι σε αυτό το σάπιο σύστημα, ο πολιτισμός, όπως και η υγεία, και η παιδεία, δεν αντιμετωπίζεται ως τίποτε παραπάνω  από ένα απλό εμπόρευμα. Για την τέχνη υπάρχει χώρος μόνο για όσο εξασφαλίζει κέρδη στους μεγαλοεπιχειρηματίες.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ!

Ως συνδικάτο εκφράζουμε την πλήρη στήριξη μας, στον αγώνα και τις κινητοποιήσεις  των καλλιτεχνών, για τον ένα χρόνο που παραμένει κλειστός ο χώρος του πολιτισμού. Μας δίνουν χαρά και αισιοδοξία οι εικόνες τόσων ανθρώπων να παλεύουν συλλογικά και μέσα από τα σωματεία τους για τα δίκαια αιτήματα τους.

Πρόκειται για ανθρώπους που εξαρτώνται από την δουλειά τους. Άνθρωποι της βιοπάλης που ζουν στην ανασφάλεια και αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα, καθώς η κυβέρνηση συνεχίζει να κρατάει κλειστά θέατρα, εκθεσιακούς και άλλους πολιτιστικούς χώρους και αποκόπτει χιλιάδες εργαζόμενους από το δικαίωμά τους στην εργασία και από την δυνατότητα να αποκτήσουν ένα εισόδημα για να πορευτούν.

Η δουλειά των καλλιτεχνών είναι βαρύνουσας σημασίας για την κοινωνία μας. Το έργο το οποίο προσφέρουν, αποτελεί τροφή για σκέψη και αποκούμπι του λαού, ειδικά σε τέτοιές δύσκολες περιόδους σαν αυτές που περνάμε σήμερα.

Το συνδικάτο μας καταδικάζει την στάση και τις αποφάσεις της κυβέρνησης, η οποία με την σειρά τη καταδικάζει σε φτώχεια και ανέχεια τους εργαζόμενους του κλάδου. Η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων είναι άνεργοι και η στήριξη της κυβέρνησης είναι μηδαμινή με ψωροεπιδόματα και ψίχουλα, την ίδια ώρα που λούζει με εκατομμύρια κανάλια και μεγάλες ιδιωτικές εταιρίες.

Το κριτήριο της κυβέρνησης για τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας  είναι το ίδιο σε όλους τους κλάδους. ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ! Με βάση αυτό, αφήνει το σύστημα υγείας με τεράστια κενά, με βάση αυτό ανοίγει και κλείνει κλάδους, με βάση αυτό νομοθετεί στα εργασιακά, με βάση αυτό καταστέλλει και τρομοκρατεί όποιον αντιδρά και σηκώνει κεφάλι!

Εμείς οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό-τουρισμό γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι πίσω από τα φώτα και την λάμψη της σκηνής, οι εργαζόμενοι στον κλάδο του πολιτισμού έχουν να αντιμετωπίσουν ένα πολύ σκληρό εργασιακό περιβάλλον. Χωρίς σταθερή δουλειά, χωρίς συλλογικές συμβάσεις εργασίας και χωρίς εργασιακά δικαιώματα. Άλλωστε σε πολλές περιπτώσεις απασχολούμαστε στους ίδιους εργασιακούς χώρους και έχουμε να αντιμετωπίσουμε κοινούς εργοδότες στους δύο κλάδους.

Όλα τα παραπάνω, επιβεβαιώνουν με τον πιο ωμό τρόπο, ότι σε αυτό το σάπιο σύστημα, ο πολιτισμός  (όπως και η υγεία, και η παιδεία κλπ.) δεν αντιμετωπίζεται ως τίποτε παραπάνω  από ένα απλό εμπόρευμα. Για την τέχνη υπάρχει χώρος μόνο για όσο εξασφαλίζει κέρδη στους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Σε αυτή την μάχη που δίνουν οι εργαζόμενοι στον κλάδο του πολιτισμού, ξεκαθαρίζουμε πως θα έχουν δίπλα τους και εμάς τους εργαζόμενους στον επισιτισμό- τουρισμό. Είμαστε έτοιμοι για συντονισμό της δράσης μας στην τρέχουσα περίοδο, αλλά και από εδώ και πέρα. Θα είμαστε στην πρώτη γραμμή μέχρι να δικαιωθεί ο αγώνας μας για αξιοπρεπή ζωή όλων των εργαζομένων σε όλους τους κλάδους!

ΜΟΝΟ ΤΟ ΜΑΖΙΚΟ – ΤΑΞΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΛΑÏΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ!

 

ΔΙΝΟΥΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ:

ΣΤΟ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ,

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17/3, 6:00ΜΜ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: