ΣΕΤΕΠΕ: Δε θα περάσει! – Δίνουμε τέλος στις αθλιότητες!

Η λατζιέρα και η καμαριέρα, που τρέχει από τη δουλειά κατευθείαν στο σπίτι να μαζέψει το νοικοκυριό της, πότε θα βρει χρόνο να δει τα παιδιά της, τους ανθρώπους της; Ο σερβιτόρος κι ο μάγειρας, που τους τρώει η ορθοστασία και σακατεύονται στο 8ωρο, πότε θα ξεκουραστούν με 10 ώρες δουλειάς πλέον;

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ!

Την Πέμπτη 10 του μήνα δόθηκε από τους εργαζόμενους μέσα από τα Σωματεία τους μια πρώτη απάντηση σε κυβέρνηση κι εργοδοσία στα σχέδιά τους να βάλουν χέρι στο 8ωρο,στην ελεύθερη λειτουργία των συνδικάτων κ.τ.λ.

Όπως σε όλη την Ελλάδα, έτσι κ στην πόλη μας, ήταν μια μεγαλειώδης απεργιακή κινητοποίηση, με παλμό και αισιοδοξία,αντάξια των παραδόσεων του εργατικού κινήματος της Θεσσαλονίκης, που μας δίνει θάρρος για να συνεχίσουμε,μας γεμίζει όμως και ευθύνες για τη συνέχεια.

Η κατάργηση του 8ώρου στον κλάδο μας, σημάνει περαιτέρω εντατικοποίηση για όλους, ανεξαρτήτως ειδικότητας και χώρου εργασίας. Αποτελεί ένα μέτρο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της εργοδοσίας, που έτσι κι αλλιώς στις πλάτες μας έχτισε την ανάπτυξή της,στις πλάτες μας φόρτωσε και την κρίση της. Τα σακατεμένα ωράριά μας (σπαστά,ολοήμερα κ.α) θα γίνονται πλέον νόμιμα. Θα υπογράφουμε τη διευθέτηση με το πιστόλι στον κρόταφο, κι αν διαφωνήσουμε θα ακούσουμε το χιλιοειπωμένο “στην ουρά περιμένουν άλλοι τόσοι”.

Αποτελεί σκέτη κοροϊδία για τον διανομέα,να λέει η κυβέρνηση ότι θα βάλει τέλος στην εργοδοτική αυθαιρεσία με την ηλεκτρονική κάρτα, κάτι το οποίο γίνεται ούτως ή άλλως αφού ήδη ελέγχονται ηλεκτρονικα, την ίδια στιγμή που οι διανομείς μένουν έκθετοι, χωρίς μέτρα προστασίας, με την ανασφάλιστη εργασία στα κόκκινα, με την συντήρηση και τις βενζίνες να επιβαρύνουν τους ίδιους κλπ.

Είναι κοροϊδία για την εργαζόμενη που θα πάει σεζόν να μιλάμε 10ώρα που θα τα πάρει ρεπό,την ώρα που 12ώρα και 7 στα 7 είναι νόμος στα νησιά, τη Χαλκιδική και αλλού.

Σε αυτήν την κοροϊδία η κυβέρνηση δεν είναι μόνη, από κοντά και το ΣΥΡΙΖΑ, που ξεχνάει τις αμαρτίες του, αλλά και η ΓΣΕΕ που βρίσκει θετικές πλευρές στο νομοσχέδιο!

Οι εργαζόμενοι στους κλάδους Τουρισμού και Επισιτισμού δεν μπορούμε να επιτρέψουμε αυτό το νομοσχέδιο έκτρωμα, να μας γυρίζει έναν αιώνα πίσω. Η επίθεση που δεχόμαστε στα δικαιώματά μας, στον ελεύθερο χρόνο μας, στους όρους δουλειάς και ζωής μας, θα ενταθεί με την ψήφισή του.

Η λατζιέρα και η καμαριέρα, που τρέχει από τη δουλειά κατευθείαν στο σπίτι να μαζέψει το νοικοκυριό της, πότε θα βρει χρόνο να δει τα παιδιά της, τους ανθρώπους της;

Ο σερβιτόρος κι ο μάγειρας, που τους τρώει η ορθοστασία και σακατεύονται στο 8ωρο, πότε θα ξεκουραστούν με 10 ώρες δουλειάς πλέον;

Αποτελεί θράσος από την πλευρά της κυβέρνησης να δηλώνουν ότι όλα αυτά γίνονται επειδή θέλουν το καλό μας!Μόνο οργή και αγανάκτηση μας γεμίζουν αυτές οι δηλώσεις.

Είναι στο χέρι μας να ανατρέψουμε αυτήν την κατάσταση. Είναι χρέος μας να παλέψουμε για το μέλλον μας και των παιδιων μας. Η οργανωμένη δράση μας, ο συλλογικός μας αγώνας μπορεί να μετατρέψει σε κουρελόχαρτο το νομοσχέδιο τους. Έχουμε πείρα και ζωντανά παραδείγματα ότι μέσα απο τους αγώνες του Συνδικάτου μας, μπορούμε να πετύχουμε μικρές και μεγάλες νίκες!

Η απάντηση μας, είναι να βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες:

  • -5μερο-7ωρο,
  • -Επαναφορά ΒΑΕ για όλες τις ειδικότητες στον κλάδο,
  • -Υπογραφή Κλαδικής Σύμβασης Εργασίας με εισόδημα στο ύψος των αναγκών μας,
  • -Συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς.

Αυτή είναι η δική μας ‘’πρόοδος’’, αυτός είναι ο δικός μας ‘’εκσυγχρονισμός’’!

ΌΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 16/6

11:00 ΠΜ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ(ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΜΑΣ 10:30ΠΜ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ ΜΕ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ)

 

19:00ΜΜ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΣΟΥ!

ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: