Σε συγκεντρώσεις στις 6 Φλεβάρη για την προετοιμασία απεργίας ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο καλεί το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας

Κάλεσμα συμμετοχής σε σωματεία και μαζικούς φορείς σε συγκεντρώσεις που διοργανώνει την Πέμπτη 6 Φλεβάρη σε Αθήνα, Πειραιά, Περιστέρι, Καλλιθέα και Ν. Ιωνία απευθύνει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας στο πλαίσιο προετοιμασίας της απεργίας για το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

«Όλοι και όλες στην απεργία, καμία ώρα χαμένη. Με όλες μας τις δυνάμεις προετοιμάζουμε την απεργία στους χώρους δουλειάς. Δεν θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση και τους επιχειρηματικούς ομίλους να δώσουν ένα νέο χτύπημα στα δικαιώματά μας. 

Η κυβέρνηση της ΝΔ αμέσως μετά τις περικοπές που ψήφισε στον Κρατικό Προϋπολογισμό ύψους 220 εκατ. ευρώ σε κύριες και επικουρικές συντάξεις για το 2020, όχι μόνο δεν κατάργησε το νόμο Κατρούγκαλου, όπως κάλπικα υπόσχονταν προεκλογικά, αλλά με το νέο αντιασφαλιστικό νόμο που φέρνει στη Βουλή τον εφαρμόζει πλήρως και τον θωρακίζει νομικά παραπέρα για να ενταφιάσει και τις δικαστικές διεκδικήσεις.

Με το νέο νόμο:

1.Διατηρούνται τα όρια συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια ή στα 62 χρόνια με 40 (!) χρόνια υπηρεσίας για άντρες και γυναίκες.

2.Η Επικουρική Ασφάλιση και το Εφάπαξ ενσωματώνεται στον ΕΦΚΑ κι ανοίγει έτσι ο δρόμος για την πλήρη κατάργησή τους, όπως προβλέπεται από το νόμο Κατρούγκαλου με τους “τρεις πυλώνες”, δηλαδή την ιδιωτική ασφάλιση.

3.Παγιώνονται στο διηνεκές οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις που έφτασαν στο 50%, όπως και στο εφάπαξ όπου αθροιστικά οι μειώσεις έφτασαν στο 42%.

4.Με το νέο νόμο καταργούνται αμετάκλητα η 13η και 14η σύνταξη.

5.Η κρατική εγγύηση περιορίζεται στην εθνική σύνταξη των 384 ευρώ. Διατηρούνται τα εξευτελιστικά ποσοστά αναπλήρωσης του ν. Κατρούγκαλου, ιδιαίτερα για όσους έχουν μέχρι 30 χρόνια εργασίας.

6.Διατηρείται η λεηλασία των 80 δισ. ευρώ που έγινε διαχρονικά στα Ασφαλιστικά Ταμεία και καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για να επιστραφούν τα κλεμμένα.

7.Καταργούνται τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα για μια σειρά κατηγορίες εργαζομένων.

Διεκδικούμε:

Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου – Βρούτση και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.

Δημόσια δωρεάν Κοινωνική Ασφάλιση για όλους. Καμία επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα της Υγείας και της Πρόνοιας.

Καμία νέα περικοπή συντάξεων. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης. Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις.

Επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ για όλους.

Επαναφορά του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 58, με κατάργηση του διαχωρισμού σε νέους και παλιούς ασφαλισμένους, αφού οι ασφαλισμένοι από το 1993 και μετά βγαίνουν στα 62, έχοντας ως στόχο να κατοχυρωθεί στα 55 έτη για τους άντρες και στα 50 έτη για τις γυναίκες που είναι στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

Επέκταση των ΒΑΕ, ούτε σκέψη για κατάργηση. Να επιστραφούν στα Ασφαλιστικά Ταμεία όλα τα κλεμμένα.

Όχι στα Επαγγελματικά Ταμεία, την κατάργηση της Κοινωνικής Ασφάλισης και την ιδιωτικοποίησή της.

Ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα για μετανάστες και πρόσφυγες και δυνατότητα μεταφοράς αυτών των δικαιωμάτων στις χώρες καταγωγής τους, με υπογραφή διακρατικών συμβάσεων.

Καλούμε Σωματεία και μαζικούς φορείς σε συγκεντρώσεις  την Πέμπτη 6 Φλεβάρη.

Στην Αθήνα, στα Προπύλαια, στις 6.30 μ.μ. τα παραρτήματα Κέντρου και Βύρωνα – Ζωγράφου.

Στον Πειραιά, στην πλατεία Κοραή, στις 6.30 μ.μ. το παράρτημα Πειραιά.

Στο Περιστέρι, στην πλατεία Δημαρχείου, στις 6.30 μ.μ. τα παραρτήματα Αιγάλεω, Περιστερίου, Ιλίου, Μενιδίου.

Στην Καλλιθέα, στην Πλατεία Δαβάκη, στις 6.30 μ.μ. τα παραρτήματα Καλλιθέας και Νοτιοανατολικών.

Στη Νέα Ιωνία, στην πλατεία Σημηριώτη, στις 6.30 μ.μ. τα παραρτήματα Ν. Ιωνίας και Βορειοανατολικών».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: