Προοδευτική Κίνηση Ξενοδοχοϋπαλλήλων: Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από συμβιβασμένες ηγεσίες! Την 1 Μάη δεν δουλεύει κανείς!

Δεν έχουμε καμία αυταπάτη ότι η πλειοψηφία στο ΔΣ του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων, θα οργανώσει την πάλη μας για τα ζητήματα που ταλανίζουν τον κλάδο, ότι θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα μας, παρόλα αυτά ελπίζαμε ότι μπροστά σε ένα τόσο σημαντικό και ιστορικό σταθμό για την εργατική τάξη, όπως είναι η 1 Μάη, θα έδειχνε την στοιχειώδη σοβαρότητα

Δυστυχώς για άλλη μια φορά η πλειοψηφία του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομών Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής, στέκεται θεατής και άπραγη στις ραγδαίες εξελίξεις που ταλανίζουν τον κλάδο μας και τους ξενοδοχοϋπαλλήλους συγκεκριμένα. 

Την ώρα που χιλιάδες συνάδελφοί μας γίνονται τα θύματα ενός σκλαβοπάζαρου για τα κέρδη των μεγαλοξενοδόχων, που κάτω από την πίεση της επιβίωσης και με την ακρίβεια και την ανεργία να αιωρείται σαν γκιλοτίνα πάνω από τα κεφάλια τους, αναγκάζονται να κλείσουν ‘’συμφωνίες’’ για 12ωρα, χωρίς ρεπό, με μισά ένσημα, στοιβαγμένοι σε αποθήκες που βαφτίζουν καταλύματα. Την ώρα  που σε πάρα πολλές περιπτώσεις πολλοί από αυτούς έμειναν χωρίς εποχικό επίδομα και ταμείο ανεργίας ολόκληρή την προηγούμενη χρονιά. Την ίδια ώρα που η πλειοψηφία των συναδέλφων στην περιοχή ζει με την ανασφάλεια του αν θα δουλέψει φέτος, μετά τις αρνητικές επιπτώσεις που έφερε στον κλάδο ο πόλεμος. Η πλειοψηφία του Σωματείου μας συνεχίζει να πετάει χαρταετό με μεγάλη επιτυχία…. 

Παρά τις συνεχείς προσπάθειές μας, για να πραγματοποιηθεί ΔΣ με θέμα τον απολογισμό της απεργίας 6/4 και των σχεδιασμό της παραπέρα δράσης μας ενόψει της πρωτομαγιάτικης απεργίας, συνέχιζαν να μην καλούν σε ΔΣ, να μην απαντάνε στα τηλέφωνα και να αδιαφορούν πλήρως για την οργάνωση της παραπέρα δράσης μας. Αποκορύφωμα  της αδιαφορίας τους αποτελεί η κοροϊδία, να καλέσουν σε ΔΣ 3 μέρες πριν την απεργία, για να οργανώσουν άραγε τι…..

Δεν έχουμε καμία αυταπάτη ότι η πλειοψηφία στο ΔΣ του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων, θα οργανώσει την πάλη μας για τα ζητήματα που ταλανίζουν τον κλάδο, ότι θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα μας, παρόλα αυτά ελπίζαμε ότι μπροστά σε ένα τόσο σημαντικό και ιστορικό σταθμό για την εργατική τάξη, όπως είναι η 1 Μάη, θα έδειχνε την στοιχειώδη σοβαρότητα απέναντι στους συναδέλφους και στους νεκρούς της πόλης μας τον ματωμένο Μάη του 36, που με τους αγώνες μας  θα αποδώσουμε φόρο τιμής.

Συνάδελφοι δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από συμβιβασμένες ηγεσίες! Δεν μπορούν να υπερασπιστούν τα συμφέροντα μας, έχουν διαλέξει τον δρόμο της  εκεχειρίας και της ηττοπάθειας. Δεν είναι διατεθειμένοι να διεκδικήσουν όλα αυτά που θα καλύψουν τις σύγχρονές ανάγκες μας, κλαδικές συμβάσεις εργασίας, σταθερή δουλειά με δικαιώματα κλπ. 

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ!

Μαζί με τα εργατικά σωματεία, μαζί με τις ταξικές δυνάμεις να δώσουμε την μάχη για τις σύγχρονες ανάγκες μας. Την 1 Μάη δίνουμε δυναμικό παρόν στην απεργιακή συγκέντρωση.

1 ΜΑΗ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΜΑΙΟΥ 11:00 ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ!

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: