ΠΑΜΕ: Η σημερινή απεργία αποστομωτική απάντηση των εργαζομένων και των συνδικάτων τους απέναντι στην κυβέρνηση και τους βιομήχανους

“Σήμερα ο υπουργός εργασίας και η κυβέρνηση της ΝΔ πήραν το μάθημα τους…Σήμερα λοιπόν και ο κος Γεωργιάδης έβαλε τον εαυτό του στον κατάλογο εκείνων των γραφικών υπουργών και άλλων σφουγκοκωλάριων που νόμιζαν οι δυστυχείς ότι θα καταργήσουν την ταξική πάλη.”

Ανακοίνωσή του ΠΑΜΕ για την ομιλία του υπουργού Εργασίας στην Βουλή

Η σημερινή πανελλαδική πανεργατική απεργία ήταν η αποστομωτική απάντηση των εργαζομένων και των συνδικάτων τους απέναντι στην κυβέρνηση και τους βιομήχανους που προωθούν το νέο αντεργατικό έκτρωμα.

Η επιτυχία της απεργίας προκάλεσε μεγάλο πανικό στον Υπουργό Εργασίας όπου με ένα κρεσέντο απειλών, ψεμάτων και συκοφαντιών από το βήμα της Βουλής προσπάθησε να απολογηθεί στα αφεντικά του που μάλλον του τράβηξαν το αυτί για το σημερινό φιάσκο που έπαθε η κυβέρνηση και επιχείρησε να αντιστρέψει την πραγματικότητα.

Ο Υπουργός Εργασίας είπε ψέματα ότι σήμερα δεν απέργησαν οι εργαζόμενοι και ότι απέργησαν μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι. Η ΑΔΕΔΥ σωστά συμμετείχε στην απεργία αφού το νομοσχέδιο αφορά άμεσα τους δημοσίους υπαλλήλους. Στον ιδιωτικό τομέα οι απεργιακές αποφάσεις προέρχονταν από 31 Εργατικά Κέντρα, 18 Ομοσπονδίες και εκατοντάδες επιχειρησιακά και κλαδικά σωματεία. Για την ακρίβεια επί της σύντομης θητείας του κ. Γεωργιάδη στο υπουργείο εργασίας καταγράφηκε ο μεγαλύτερος αριθμός απεργιακών αποφάσεων συνδικαλιστικών οργανώσεων που έχουν οργανώσει απεργία χωρίς τη συμμετοχή των κλακαδόρων της κυβέρνησης, της ηγεσίας ΓΣΕΕ.

Το νομοσχέδιο καταδίκασαν τα δεκάδες επιχειρησιακά και κλαδικά σωματεία της Βιομηχανίας και όχι μόνο. Σε δεκάδες εργοστάσια που τα σωματεία οργάνωσαν τον αγώνα απέργησε η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων. Ενδεικτικά: ΜΙΜΙΚΟΣΚΕΛΑΪΔΙΤΗΣΔΕΛΤΑ, ΦΑΓΕ, EMFI (ΕΒΓΑ), TASTY, PEPSICO, AVRAMAR, COCA COLA 3E, ΚΑΝΑΚΙ, MONDELEZ ΠΑΥΛΙΔΗ, MONDELEZ CHIPITA, ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ, ΧΗΤΟΣ, ΖΑΓΟΡΙ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΜΙΝΕΡΒΑ, ΕΛΑΙΣ, ELCO, JOHNSON, DEMO, FAMAR, BOEHRINGER, FARMATHEN, Πρακτορεία Τύπου, ΒΛΑΧΟΣ, ΣΜΥΡΝΙΩΤΑΚΗΣ, ΛΑΡΚΟ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και πολλά άλλα. Ειδικά για την COCA COLA που ψευδώς ο υπουργός αναφέρθηκε ότι δεν έγινε απεργία, συμμετείχε η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων.

Καθολική ήταν η συμμετοχή στα μεγάλα εργοτάξια και στις συμβατικές οικοδομές σε όλη τη χώρα. Καθολική ήταν η συμμετοχή στο λιμάνι του Πειραιά, στους ναυτεργάτες, στους λιμενεργάτες της COSCO, στους λιμενεργάτες του ΟΛΠ, στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, στο ναυπηγείο ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ. Ακόμα και στο ναυπηγείο της Ελευσίνας, που ο υπουργός έχει ως «πρότυπο ανάπτυξης» και που το σωματείο δεν πήρε απόφαση η συμμετοχή των εργολαβικών εργαζομένων στην απεργία ήταν σχεδόν καθολική ενώ δε δούλεψαν και δεκάδες μόνιμοι εργαζόμενοι.

Σχεδόν καθολική ήταν η συμμετοχή στις αστικές συγκοινωνίες της Αττικής που αψήφησαν τις δικαστικές αποφάσεις και την εργοδοτική τρομοκρατία.

Εκεί που ο υπουργός έδωσε ρεσιτάλ υποκρισίας, ήταν όταν έδειξε τους δρόμους της Αθήνας μετά το τέλος της διαδήλωσης, για να πει ότι δεν έγιναν συγκεντρώσεις!!! Καλά γιατί δεν ήλθε στην πλατεία Συντάγματος την ώρα της εργατικής συγκέντρωσης να τραβήξει μια σέλφι «στους άδειους δρόμους»; Να έχει και κάνα αποδεικτικό στοιχείο βρε αδελφέ…. Είναι σίγουρο ότι ο κος υπουργός δε βλέπει όσους διαμαρτύρονται γιατί σίγουρα δεν είδε και τους εκατοντάδες συμβασιούχους πυροσβέστες που διεκδικούν τη μονιμοποίηση τους, όταν μόνο φέτος κάηκαν 1.5 εκ. στρέμματα σε όλη τη χώρα και πνίγηκαν πάνω από 750 χιλ. στρέμματα στη Θεσσαλία.

Το ότι συμπεριφέρεται, ο ίδιος και όλη η κυβέρνηση του, ως Μαρία Αντουανέτα, χλευάζοντας τους εργαζόμενους, τα βάσανα και τις κινητοποιήσεις τους δεν μας εκπλήσσει. Τέτοια όραση έχει διαμορφώσει στα σαλόνια της αριστοκρατίας και των βιομηχάνων, τέτοιες «εικόνες» βλέπει.

Εκεί όμως που δίνει ρέστα ο υπουργός εργασίας της κυβέρνησης της ΝΔ, είναι όταν μέσα στον πανικό του ξεστομίζει απειλές ενάντια στο ΠΑΜΕ, στα συνδικάτα, στους εργαζόμενους που αγωνίζονται, απειλεί με φυλακίσεις, διώξεις κ.α. Είναι φανερό ότι στην ιστορία έχει ήδη μείνει μετεξεταστέος. Τον πληροφορούμε ότι προσπάθησαν πολλοί υπουργοί πριν από αυτόν να καταργήσουν την ταξική πάλη με νόμους και διατάγματα, όμως δεν τα κατάφεραν. Έμειναν στην ιστορία ως γραφικές φιγούρες που νόμισαν ότι με την καταστολή και τις απειλές θα φιμώσουν τους εργαζόμενους, θα βάλουν τα συνδικάτα στον γύψο, θα σταματήσουν τον τροχό της ιστορίας να κυλάει προς τα εμπρός.

Σήμερα ο υπουργός εργασίας και η κυβέρνηση της ΝΔ πήραν το μάθημα τους. Παρά τις κυβερνητικές απειλές, την εργοδοτική τρομοκρατία, τις δικαστικές αποφάσεις, η απεργία έγινε και ήταν μεγάλη, ήταν πετυχημένη. Σήμερα λοιπόν και ο κος Γεωργιάδης έβαλε τον εαυτό του στον κατάλογο εκείνων των γραφικών υπουργών και άλλων σφουγκοκωλάριων που νόμιζαν οι δυστυχείς ότι θα καταργήσουν την ταξική πάλη.

Συνεχίζουμε!!! Οι εργαζόμενοι, τα συνδικάτα θα συνεχίσουν με μεγαλύτερη ορμή. Όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι συνειδητοποιούν ότι η δύναμη τους βρίσκεται στην οργάνωση στα συνδικάτα, στην πάλη για τα σύγχρονα δικαιώματα τους.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: