ΠΑΜΕ: «Δεν θα “βγει λάδι” το κράτος των λίγων που βασιλεύει ο Θεός του κέρδους…Δεν σταματάμε! Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά, πιο δυναμικά!»

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για τη σημερινή νέα, μεγαλειώδη απεργία σε όλη τη χώρα

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ για τη σημερινή νέα, μεγαλειώδη απεργία σε όλη τη χώρα σημειώνει:

«Χαιρετίζουμε τους δεκάδες χιλιάδες απεργούς σε όλη τη χώρα, τους χιλιάδες φοιτητές, μαθητές, αγρότες, τις γυναίκες, που με τη μαζική συμμετοχή τους στις απεργιακές συγκεντρώσεις κατέκλυσαν τους δρόμους και τις πλατείες κάθε πόλης της χώρας. Στην Αθήνα η τεράστια απεργιακή πορεία των Συνδικάτων εκτεινόταν από την Πανεπιστημίου στο ύψος του “Ρεξ” μέχρι τα γραφεία της “Hellenic Train” στη Συγγρού.

Σήμερα συμπληρώνονται 16 μέρες από το έγκλημα στα Τέμπη που 57 άνθρωποι, εργαζόμενοι, νέα παιδιά δεν γύρισαν στις οικογένειές τους. Το σύνθημα “Το έγκλημα αυτό δεν ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή” δεν σβήνει. Αντιθέτως ακούγεται πιο δυνατά από δεκάδες χιλιάδες στόματα σε όλη τη χώρα!

Είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους επιχειρούν να βάλουν το έγκλημα στον πάγο, να αποτινάξουν από πάνω τους κάθε ευθύνη, να μετατρέψουν το έγκλημα σε μια ατομική αβλεψία. Δεν θα “βγει λάδι” το κράτος των λίγων που βασιλεύει ο Θεός του κέρδους, που αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους και τις ανάγκες τους ως κόστος.

Δεν μας ταιριάζει μια ζωή που η προστασία της αποτελεί βαρίδι για το κράτος και τους επιχειρηματικούς ομίλους, η αξιοπρέπειά μας θα συμπιέζεται στις δαγκάνες των αυξήσεων-ψίχουλα, των πλειστηριασμών, της ακρίβειας που θερίζει το λαϊκό εισόδημα. Να μη δεχτούμε το μέλλον που μας προετοιμάζουν για ζωή με pass και θανάτους, με εισιτήρια άνευ επιστροφής.

Δεν σταματάμε!

Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά, πιο δυναμικά!

Επόμενο αγωνιστικό ραντεβού στο νέο μεγάλο συλλαλητήριο τη Δευτέρα 20 Μάρτη,το απόγευμα, στο Σύνταγμαενάντια στο νομοσχέδιο που ιδιωτικοποιεί το νερό και στησύσκεψη Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων, Συνδικάτων και άλλων μαζικών φορέων που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Μάρτη, στις 7 μ.μ. στο κλειστό γήπεδο του Σπόρτιγκ».

Τεράστια ήταν η απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα. Η πορεία απλώθηκε από την Πανεπιστημίου, στο ύψος του Ρεξ, μέχρι τα γραφεία της Hellenic Train στην Συγγρού, διανύοντας μια πολύ μεγάλη απόσταση. Για 45 λεπτά, οι διαδηλωτές περνούσαν μπροστά από το Σύνταγμα.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: