«Όσες δικαστικές αποφάσεις κι αν βγάλουν για να τον κηρύξουν “παράνομο”, είναι ένας αγώνας δίκαιος κι ελπιδοφόρος» – Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τον αγώνα των εργαζομένων της COSCO

Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη, τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς να εκφράσουν τη στήριξη, συμπαράσταση κι αλληλεγγύη στον αγώνα των απεργών της COSCO

Σε ανακοίνωσή του για τον αγώνα των εργαζομένων της COSCO, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής:

«Έχουν περάσει έξι ολόκληρες μέρες από το δυστύχημα στην COSCO, που είχε σαν αποτέλεσμα έναν νεκρό εργάτη, και δεν έχει αποδοθεί καμία ευθύνη! Κυβέρνηση και εργοδοσία αρνούνται να ικανοποιήσουν τα αυτονόητα αιτήματα των εργαζομένων, όπως τη σύσταση επιτροπής υγιεινής και ασφάλειας και την κατάργηση των “κόντρα” ωραρίων, που εξουθενώνουν τους εργάτες.

Ο αγώνας των εργαζομένων της COSCO, που συνεχίζεται παρά την εργοδοτική τρομοκρατία και τις απειλές, παρά την επιστράτευση του αντιδραστικού νομικού οπλοστασίου και των δικαστηρίων, είναι αγώνας ολόκληρης της εργατικής τάξης, γιατί φέρνει στο προσκήνιο την έλλειψη ακόμη και στοιχειωδών μέτρων ασφάλειας κι υγιεινής στους χώρους δουλειάς, την εντατικοποίηση της δουλειάς και την ένταση της εκμετάλλευσης που δυναμώνει στους εργασιακούς χώρους, ως αποτέλεσμα και των πρόσφατων αντεργατικών νόμων που ψηφίστηκαν.

Ο αγώνας των εργαζόμενων της COSCO φέρνει επίσης στο προσκήνιο το χαρακτήρα των “λαμπερών επενδύσεων” και της περιβόητης καπιταλιστικής ανάπτυξης που από τη μια συσσωρεύει κέρδη – ρεκόρ για τους ομίλους κι από την άλλη οδηγεί σε εργάτες αναλώσιμους, με τσακισμένα δικαιώματα και συχνά με τσακισμένα κορμιά. Η επένδυση της COSCO, που διαφημίστηκε από όλες τις κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα, δεν είναι όμως το μόνο. Γι αυτό άλλωστε κι αυτός ο αγώνας αποσιωπήθηκε από όλα τα ΜΜΕ – κυβερνητικά και δήθεν “αντιπολιτευόμενα” – απόδειξη της διακομματικής “ομερτά” απέναντι στο εργασιακό γκέτο που διαμορφώθηκε με τη στήριξη όλων των κυβερνήσεων.

Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη, τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς να εκφράσουν τη στήριξη, συμπαράσταση κι αλληλεγγύη στον αγώνα των απεργών της COSCO».

Όσες δικαστικές αποφάσεις κι αν βγάλουν για να τον κηρύξουν “παράνομο”, είναι ένας αγώνας δίκαιος κι ελπιδοφόρος».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: