Οικοδόμοι ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ πανελλαδικά την Πέμπτη 4 Νοέμβρη! Nα επιβάλλουμε ΣΣΕ με αυξήσεις στα μεροκάματα, να κατοχυρώσουμε και να βελτιώσουμε τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα

Η απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα έχει οριστεί στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Κάνιγγος. Το απόγευμα της ίδιας μέρας οι οικοδόμοι θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα. Αντίστοιχες συγκεντρώσεις οργανώνονται σε μια σειρά από πόλεις. Στη Θεσσαλονίκη η απεργιακή κινητοποίηση θα γίνει στις 10.30 π.μ. στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Πέμπτη 4 Νοέμβρη οι οικοδόμοι με απόφαση της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, διεκδικώντας την υπογραφή ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις και βελτίωση των όρων δουλειάς.

Η Ομοσπονδία στην ανακοίνωσή της καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργία:

Με τον αγώνα μας διεκδικούμε οργανωμένα & αποφασιστικά:

Την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) στον κλάδο με ουσιαστικές αυξήσεις στα μεροκάματα, βελτίωση των όρων δουλειάς και ασφάλισης.

Κατώτερο μεροκάματο: εργάτη 50 € – βοηθού 53 € – τεχνίτη 56 €, ως βάση υπολογισμού για τη διαμόρφωση του μεροκάματου (τριετίες, προσαυξήσεις).

Την αναγνώριση και διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων.

Την οικονομική στήριξη εργαζομένων και ανέργων για την ανακούφιση από το μεγάλο κύμα ακρίβειας και ανατιμήσεων.

Να διευρυνθούν οι προϋποθέσεις για τη λήψη του εποχικού επιδόματος από περισσότερους οικοδόμους & εργαζόμενους στις Κατασκευές.

«Να μείνει στα χαρτιά» ο νόμος – έκτρωμα για τα Εργασιακά, την ποινικοποίηση των αγώνων, την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης και του δικαιώματος της Απεργίας. 

Δείτε εδώ περισσότερα:

Πανοικοδομική πανελλαδική απεργία στις 4 Νοέμβρη: Έχουμε τη δύναμη για να επιβάλλουμε το δίκιο μας

Η απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα έχει οριστεί στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Κάνιγγος. Το απόγευμα της ίδιας μέρας οι οικοδόμοι θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα. Αντίστοιχες συγκεντρώσεις οργανώνονται σε μια σειρά από πόλεις.

Στη Θεσσαλονίκη η απεργιακή κινητοποίηση θα γίνει στις 10.30 π.μ. στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

Απεργιακές συγκεντρώσεις έχουν οριστεί ακόμα στις εξής πόλεις:

  • Στα Γιάννενα, στις 10:00 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων
  • Στην Πάτρα, στις 10:30 π.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ (Γούναρη & Κορίνθου)
  • Στο Αγρίνιο, στις 10:30 π.μ. στην κεντρική πλατεία.
  • Στην Άρτα, στις 10:00 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο.
  • Στην Ηγουμενίτσα, στις 10 π.μ. στην Πλατεία Δημαρχείου
  • Στο Ηράκλειο Κρήτης, στις 11:00 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο.
  • Στην Καλαμάτα, στις 10:30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο.
  • Στην Καρδίτσα, στις 10:30 π.μ. στην Κεντρική πλατεία.
  • Στην Κέρκυρα, στις 10:30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο.
  • Στη Λαμία στις 10.30 π.μ. παράσταση διαμαρτυρίας στο ΙΚΑ
  • Στη Λάρισα, στις 10:30 π.μ. στην πλατεία Τάκη Γαργαλιάνου
  • Στη Λευκάδα, στις 10:30 π.μ. παράσταση διαμαρτυρίας στο ΙΚΑ
  • Στο Ρέθυμνο, στις 6.30 μ.μ. στο Δημαρχείο

Μέχρι και την τελευταία στιγμή τα Συνδικάτα βρίσκονται «στο πόδι» προετοιμάζοντας την απεργία, με εξορμήσεις και περιοδείες σε εργοτάξια και γιαπιά, συνελεύσεις και συζήτηση με τους εργαζόμενους. Η ακρίβεια που κατατρώει το λαϊκό εισόδημα, τα συμπιεσμένα μεροκάματα, η υπονόμευση της Ασφάλισης και η κλοπή του ενσήμου, η εντατικοποίηση της εργασίας, οι προσπάθειες της εργοδοσίας να επιβάλει απλήρωτες υπερωρίες και δουλειά τις Κυριακές είναι πλευρές που απασχολούν τους οικοδόμους, σε όποιο έργο και περιοχή της χώρας κι αν δουλεύουν. Τα Συνδικάτα και η Ομοσπονδία καλούν τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικό απεργιακό «παρών», με κεντρική διεκδίκηση την υπογραφή κλαδικής Σύμβασης, για να μπει φρένο στα μεροκάματα πείνας αλλά και στο απαράδεκτο φαινόμενο της κλοπής της Ασφάλισης των οικοδόμων, καθώς με την ανοχή του υπουργείου Εργασίας και του ΕΦΚΑ χιλιάδες ένσημα δηλώνονται με το κατώτερο μεροκάματο της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης, με επιπτώσεις στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: