Ο Αντι-Τσιόδρας αποκαλύπτει τον ορατό εχθρό

Τι θα γινόταν αν η ενημέρωση του Τσιόδρα είχε τσιτάτα της Ρόζας Λούξεμπουργκ; Και πόσα είναι τα θύματα της πανδημίας του καπιταλισμού; Η απάντηση από τον αντι-Τσιόδρα στο βίντεο του ΕΚ Λαυρίου.

Τι θα γινόταν αν ο Τσιόδρας χρησιμοποιούσε τσιτάτα της Ρόζας Λούξεμπουργκ και στοιχεία από τη μαύρη βίβλο της εργοδοσίας που συνέταξε το ΠΑΜΕ; Τότε οι ανακοινώσεις του θα έμοιαζαν κάπως έτσι:

Εκατομμύρια είναι τα κρούσματα ανέργων σε όλο τον κόσμο από την πανδημία του καπιταλισμού. Εκατομμύρια άνεργοι καταγράφονται σε όλες τις προηγμένες χώρες, αλλά και στη μητρόπολη του καπιταλισμού, τις ΗΠΑ.

Στη χώρα μας καταγράφονται κάθε μέρα χιλιάδες νέα κρούσματα, φτάνοντας τις 110.000 απολύσεις από την αρχή της κρίσης. Πολλά νέα κρούσματα σχετίζονται με τον τουρισμό ή με κάποιο υποκείμενο νόσημα -πχ αν κάποιος είχε απεργήσει κατά το παρελθόν. Πάνω από 1 εκ. συμπολίτες μας είναι ασυμπτωματικοί και δεν παίρνουν επίδομα ανεργίας.

Ας ακολουθήσουμε όλοι τα μέτρα που συνιστά η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία: οργάνωση στα σωματείο μας και διεκδίκηση!

Η συνέχεια στο εμπνευσμένο σατιρικό σκετσάκι του ΕΚ Λαυρίου-Ανατολικής Αττικής, που ακολουθεί.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: