Ντίνα Γκογκάκη: «Έχουμε 1.000 λόγους να ξεσηκωθούμε και να απεργήσουμε στις 9 Νοέμβρη» (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο είναι χωρίς Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας από το 2012 που υπογράφηκε η τελευταία. Από τότε δουλεύουν με ατομικές συμβάσεις που αποτυπώνουν τα «θέλω» του εργοδότη. Πληρώνονται με τον κατώτατο μισθό (713 ευρώ μεικτά), δουλεύουν με ωράρια-«λάστιχο» και δεν καλύπτονται για όλα τα υπόλοιπα ζητήματα που αφορά μια Συλλογική Σύμβαση.

Το πόρταλ 902.gr συζήτησε με την Ντίνα Γκογκάκη, πρόεδρο του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, για την κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι στον κλάδο του Εμπορίου, αλλά και τις διεκδικήσεις τους.

Όπως εξηγεί, οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο είναι χωρίς Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας από το 2012 που υπογράφηκε η τελευταία. Από τότε δουλεύουν με ατομικές συμβάσεις που αποτυπώνουν τα «θέλω» του εργοδότη.

Πληρώνονται με τον κατώτατο μισθό (713 ευρώ μεικτά), δουλεύουν με ωράρια-«λάστιχο» και δεν καλύπτονται για όλα τα υπόλοιπα ζητήματα που αφορά μια Συλλογική Σύμβαση.

Τα αποτελέσματα αυτής της κατάστασης φαίνονται, από τη μία, στους τζίρους μεγάλων επιχειρήσεων του κλάδου που έχουν «εκτοξευθεί» και από την άλλη στο γεγονός ότι οι εργαζόμενοι μένουν χωρίς χρήματα στην τσέπη την πρώτη βδομάδα του μήνα, αλλά και στα συνεχή εργατικά «ατυχήματα» – στην πραγματικότητα προδιαγεγραμμένα εγκλήματα.

Ποιο είναι, όμως, το κλίμα ανάμεσα στους εργαζόμενους; Τι συζητούν μεταξύ τους; Τι περιλαμβάνει το σχέδιο Κλαδικής Σύμβασης που έχει διαμορφώσει ο Σύλλογος και πώς προετοιμάζεται η μαζική συμμετοχή των εμποροϋπαλλήλων στη γενική απεργία στις 9 Νοέμβρη;

Οι απαντήσεις στο βίντεο:

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: