Νεκρός Αιγύπτιος αλιεργάτης στην ιχθυόσκαλα της Πάτρας

“Είναι μια δυσάρεστη εξέλιξη που έρχεται να προστεθεί στις χιλιάδες άλλες περιπτώσεις εργατικών δυστυχημάτων, που οφείλονται κυρίως στην απουσία μέτρων ασφάλειας των εργαζομένων και της υπερεντατικοποίησης της εργασίας από την εργοδοσία” σημειώνει το Συνδικάτο Εργαζομένων Ποτών – Τροφίμων ν. Αχαΐας

Ένας νεαρός αλιεργάτης έχασε τη ζωή του στην ιχθυόσκαλα της Πάτρας, όταν μπλέχτηκε στα δίχτυα καϊκιού και πνίγηκε. Το τραγικό συμβάν συνέβη τη νύχτα της Παρασκευής, όταν ο νεαρός αιγύπτιος που εργαζόταν στο καΐκι, άγνωστο πώς, βρέθηκε στη θάλασσα ενώ υπήρχαν απλωμένα δίχτυα.

Σε ανακοίνωσή του, το κλαδικό Συνδικάτο Εργαζομένων Ποτών – Τροφίμων ν. Αχαΐας σημειώνει:

«Άλλος ένας νεκρός συνάδελφός μας μετανάστης αλιεργάτης από την Αίγυπτο, προστέθηκε στη λίστα των νεκρών της τάξης μας. Είναι μια δυσάρεστη εξέλιξη που έρχεται να προστεθεί στις χιλιάδες άλλες περιπτώσεις εργατικών δυστυχημάτων, που οφείλονται κυρίως στην απουσία μέτρων ασφάλειας των εργαζομένων και της υπερεντατικοποίησης της εργασίας από την εργοδοσία.

Καλούμε τη Λιμενική αρχή Πατρών να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για να διαπιστωθούν ακριβώς τα αίτια του θανάτου και να καταγραφεί ως εργατικό ατύχημα.

Παράλληλα, χρειάζεται τώρα να ενεργοποιηθούν όλοι οι αρμόδιοι μηχανισμοί για τη διενέργεια ελέγχων στα αλιευτικά σκάφη για την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στα πληρώματα των σκαφών.

Εκφράζουμε τα βαθιά συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη μας στην οικογένεια του συναδέλφου».

(κεντρική φωτό Eurokinissi)

Πηγή 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: