Να απορροφηθούν όλοι οι απολυμένοι της «Edilmac» από την «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ»

Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων και Μεταλλείων Β. Ελλάδας (ΣΕΜΛΑ): Καλούμε την ‘Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.’ η οποία είναι η κύρια υπεύθυνη για το γεγονός ότι τόσος κόσμος πετιέται στο δρόμο να αναλάβει τις ευθύνες της και να συνδράμει τόσο στη διαδικασία της διαβούλευσης όσο και να αποδεχτεί το δίκαιο αιτημά μας

Να απορροφηθούν όλοι οι απολυμένοι της «Edilmac» από την «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ» απαιτεί το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων και Μεταλλείων Β. Ελλάδας (ΣΕΜΛΑ). Σε ανακοίνωση του Συνδικάτου σημειώνονται τα εξής:

Το Συνδικάτο μας καταγγέλει τη στάση της εταιρείας ‘Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.’ η οποία αρνείται να συναντηθεί με τους εκπροσώπους του Συνδικάτου μας για να συζητηθούν οι εξελίξεις σχετικά με τους απολυμένους-εργαζόμενους της ‘EDILMAC’ και να ακούσουν το αιτημά μας. Δηλώνουν αναρμόδιοι να μας συναντήσουν, οι βασικοί υπεύθυνοι για την τραγική κατάσταση που βιώνουν τόσες οικογένειες. Αρνητική στάση την οποία κράτησε και στην πρόσκληση που της απεύθυναν οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων να συμμετέχει στη διαδικασία των διαβουλεύσεων προκειμένου να συνδράμει επί όλων των θεμάτων (επισυνάπτουμε ολόκληρη την πρόσκληση συμμετοχής).

Επίσης καταγγέλουμε τη στάση της εταιρείας ‘EDILMAC’ η οποία καλεί μαζικά τους εργαζόμενους να πάνε να υπογράψουν τις απολύσεις τους. Τη στιγμή που χτές (20/09) έγινε η πρώτη συνάντηση διαβούλευσης, όπου η εταιρεία κατέθεσε την πρότασή της και ορίστηκε επόμενη συνάντηση (την Τρίτη 27/09) για να απαντήσουμε οι εργαζόμενοι, αφού πρώτα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση των εργαζόμενων. Η εταιρεία θέλει με αυτό τον τρόπο να μας διώξει μεμονωμένα, ώστε να μειώσει την διαπραγματευτική μας ισχύ και να μην μας δώσει το σύνολο των χρημάτων που θα αποφασίσουμε να ζητήσουμε. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στη Γενική Συνέλευση των εργαζόμενων προκειμένου να αποφασίσουμε συλλογικά. 

Από τα παραπάνω και από ότι έχει γίνει το προηγούμενο διάστημα γίνεται φανερό ότι οι δύο εταιρείες είναι σε απόλυτη συνεργασία ενάντια στους εργαζόμενους. Καλούμε την ‘Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.’ η οποία είναι η κύρια υπεύθυνη για το γεγονός ότι τόσος κόσμος πετιέται στο δρόμο να αναλάβει τις ευθύνες της και να συνδράμει τόσο στη διαδικασία της διαβούλευσης όσο και να αποδεχτεί το δίκαιο αιτημά μας, που αγκαλιάζεται όλο και περισσότερο από την κοινωνία. Απορρόφηση των απολυμένων της Edilmac από την ‘Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.’

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: