Ν.Τ. Χίου ΑΔΕΔΥ: Η ασφάλεια και ζωή των εργαζομένων έγινε τηλεοπτικό σόου της Δημοτικής Αρχής

Το Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ  βρίσκεται- σταθερά- στο πλευρό των εργαζομένων και των πρωτοβάθμιων σωματείων, για τη διεκδίκηση και  λήψη μέτρων προστασίας και ασφάλειας των εργαζομένων.

Η  προστασία της ζωής των εργαζομένων –για μια ακόμη φορά- αντιμετωπίζεται στους χώρους εργασίας, ως κόστος απ’ τις κρατικές και ιδιωτικές υπηρεσίες(Δήμος Χίου-ΕΦΑ Χίου και εργολάβο δημοσίων έργων), με το να μην λαμβάνουν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. 

   Στο πολύπαθο  αντιπλημμυρικό έργο του Καλοπλύτη στην οδό Ψυχάρη ο  Δήμος Χίου και  η ανάδοχος εταιρεία αρνήθηκαν τη λήψη μέτρων ασφαλείας και προστασίας , των εκτάκτων εργαζομένων στο έργο του αγωγού, με την ανοχή της Εφορεία Αρχαιοτήτων  Χίου, όπου γίνεται η αποδόμηση των αρχαίων οικοδομικών υλικών- λειψάνων, σύμφωνα με την απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Αρχαιοτήτων Βορείου Αιγαίου του ΥΠ.ΠΟ. 

Η  επισήμανση των εργαζομένων έγινε συνέπεια των μεγάλων βροχοπτώσεων της περασμένης βδομάδας που συνέβαλαν στα παρακάτω:

  • Μετατόπιση των προστατευτικών πάνελ στους αρχαίους τοίχους.
  • Καθίζηση των παρακείμενων πεζοδρομίων και από τις δύο πλευρές της οδού Ψυχάρη.
  • Σαθρότητα των χωμάτων.

Η Δημοτική αρχή (βλ. αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων) θυμήθηκε τώρα μετά από 2 χρόνια ότι πρέπει «να δουλέψει η αγορά» και  αποφάσισε να κλείσει το έργο όπως-όπως στήνοντας ένα τηλεοπτικό σόου που περιελάβανε την κάθοδό του στον αγωγό και την επίρριψη των ευθυνών «στους κακούς εργαζόμενους»  υποχρεώνοντας εργαζόμενους της ιδιωτικής εργολαβίας, χωρίς τη λήψη μέτρων ασφάλειας και προστασίας να κατέβουν και να «κλείσουν» το έργο. 

 Η εμπειρία του συγκεκριμένου έργου έχει δείξει ότι υπήρξε εργατικό ατύχημα πάλι στην οδό Ψυχάρη, όπισθεν του 3ου Γυμνασίου, με τραυματισμό έκτακτης υπαλλήλου της αρχαιολογίας, το Νοέμβρη του 2021, που τίποτα δε δίδαξε ούτε τη Δημοτική αρχή, ούτε τη διοίκηση της εφορείας αρχαιοτήτων, ότι η ζωή και ασφάλεια των εργαζομένων είναι πάνω απ’ όλα. 

Το Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων ,που ορθά επεσήμαναν και ζήτησαν μέτρα προστασίας και ασφάλειας απ’ την ανάδοχο  εταιρεία και το Δήμο Χίου.

Επισημαίνει δε  ότι δε φταίει ο «ΣΤΑΘΜΆΡΧΗΣ» και η κακιά η ώρα , αλλά η πολιτική  κόστους –οφέλους, που αποτελεί το κυρίαρχο στοιχείο  της φιλοσοφίας των κυβερνώντων και των εργοδοτών.

Το Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ  βρίσκεται- σταθερά- στο πλευρό των εργαζομένων και των πρωτοβάθμιων σωματείων, για τη διεκδίκηση και  λήψη μέτρων προστασίας και ασφάλειας των εργαζομένων.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: