Μr Jumbo ο… “ευεργέτης”! – “Αν δε θέλετε να μπείτε σε αναστολή, πάρτε την κανονική σας άδεια”

Μετά την πρόταση για 12ωρη-7ήμερη εργασία, ο “μεγάλος ευεργέτης” ξαναχτυπά με εκβιασμό: αναστολή σύμβασης ή πάρτε άδεια.
Οργανωθείτε όλοι στον Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων, για να μη μας κάνει ο mr Jumbo όλους… Dgango!

Ο καλός ο ευεργέτης στη φουρτούνα φαίνεται!

Έτσι λοιπόν, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, μετά από τη ρηξικέλευθη πρόταση του ιδιοκτήτη για 12ωρη-7ήμερη εργασία -που φέρνει τον 19ο αιώνα στην εποχή μας-, τώρα η εργοδοσία επιστρέφει και βάζει στους εργαζόμενους το εκβιαστικό δίλημμα να πάρουν μέρος της κανονικής τους άδειας αν δε θέλουν να τεθεί σε αναστολή η σύμβασή τους!

Σύμφωνα με τα νέα κυβερνητικά μέτρα, τα οποία ισχύουν από 6.2.2021, όλα τα καταστήματα λιανικού εμπορίου στην περιοχή της Αττικής και της Θεσσαλονίκης δύνανται να λειτουργούν μόνον με τη μέθοδο του click away. Ως εκ τούτου, η εταιρεία αποφάσιε να μην λειτουργήσουν τα καταστήματά της στις συγκεκριμένες περιοχές.

Κατόπιν των νέων δεδομένων, παρέχουμε στο προσωπικό μας το ευεργέρημα να επιλέξει, αντί να τεθούν οι συμβάσεις σε καθεστώς αναστολής, να λάβει μέρος της κανονικής του άδειας, λαμβάνοντας παράλληλα κα τις αντίστοιχες πλήρης -sic- αποδοχές. Σε διαφορετική περίπτωση, ακολουθώντας τα νέα μέτρα, οι συμβάσεις εργασίας θα τεθούν σε αναστολή.

Παρακαλούμε όμως -sic- μας γνωστοποιήσετε αυθημερόν από την ημερομηνία λήψης της παρούσας εάν επιθυμείτε να λάβετε κανονική άδεια ή να τεθεί ή σύμβασή σας σε καθεστώς αναστολής.

Ο ΣΕΑ αναδεικνύει το θέμα, και απαντά ανάλογα στον “μεγάλο ευεργέτη” -που έβγαλε μαζεμένα κέρδη μες σε δυο βδομάδες, λέγοντας στους εργαζόμενους πως η συλλογική οργάνωση και ο αγώνας είναι μονόδρομος, αν δε θέλουμε να μας κάνει όλους… Django -όπως έλεγε και σε ένα παλιότερο διαφημιστικό του.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: