«Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό. Η δίκαιη οργή να γίνει δύναμη οργάνωσης και αγώνα» – Μεγάλη διαδήλωση των συνδικάτων στη ΔΕΘ

Σε εξέλιξη βρίσκεται το συλλαλητήριο που διοργανώνουν τα εργατικά Συνδικάτα, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Σε εξέλιξη βρίσκεται το συλλαλητήριο που διοργανώνουν τα εργατικά Συνδικάτα, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, σήμερα, Σάββατο 11 Σεπτέμβρη στην πλατεία ΧΑΝΘ, με σύνθημα «Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό. Η δίκαιη οργή να γίνει δύναμη οργάνωσης και αγώνα».

Τα εργατικά συνδικάτα μαζί με συλλόγους βιοπαλαιστών αγροτών, ΕΒΕ και φοιτητών κάλεσαν τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία της Βόρειας Ελλάδας σε ξεσηκωμό για να διαδηλώσουν για όλα εκείνα που τους τσακίζουν τη ζωή και τα δικαιώματά τους. Ενάντια στην εφαρμογή του νόμου-έκτρωμα με τις «ανατροπές του αιώνα», με το οποίο η κυβέρνηση «φιλοδοξεί» να βάλει στο γύψο τη συνδικαλιστική δράση ώστε να ξεσαλώνει η εργοδοσία στους χώρους δουλειάς. Για μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής του λαού από την πανδημία, για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας. Για να μπει φρένο στην κατακρεούργηση του εργατικού – λαϊκού εισοδήματος από τις ανατιμήσεις και την ακρίβεια, κόντρα στα ψίχουλα-κοροϊδία που ανακοινώνει η κυβέρνηση και το κλίμα που επιχειρεί να καλλιεργήσει ενόψει των εγκαινίων της Έκθεσης.

Με συνθήματα όπως «Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά», «Τέρμα πια στις σύγχρονη σκλαβιά, σταθερή δουλειά ζητάει η εργατιά» και «Συμβάσεις κλαδικές, αυξήσεις των μισθών είναι η απάντηση των εργατών» οι διαδηλωτές πορεύονται μαζικά και μαχητικά στους δρόμους της πόλης.

«Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι τώρα με το ΠΑΜΕ αντίσταση και πάλι» ήταν το σύνθημα που δόνησε την ατμόσφαιρα νωρίτερα όταν στην πλατεία ΧΑΝΘ άρχισαν να καταφθάνουν διαδηλωτές από την επαρχία.

Σε δήλωση του από το συλλαλητήριο των Συνδικάτων στη ΔΕΘ, όπου και παρευρίσκεται, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας σημείωσε:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ μοιράζει απλόχερα στο μεγάλο κεφάλαιο προνόμια και διευκολύνσεις, την ίδια στιγμή που στον εργαζόμενο λαό δίνει κάποιες μικρές παροχές, ψίχουλα, υποσχέσεις, οι οποίες εξανεμίζονται την άλλη στιγμή κάτω από την έκρηξη της μεγάλης ακρίβειας, κάτω από την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων και την ανατροπή δικαιωμάτων και κατακτήσεων δεκαετιών.

Μονόδρομος για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού, του δημόσιου τομέα, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης και της υπαίθρου, είναι ο αγώνας, ο μαζικός, ταξικός, ενωμένος αγώνας, σε κάθε τόπο, σε κάθε κλάδο, σε κάθε περιφέρεια, πανελλαδικά συντονισμένα και σε αυτόν τον αγώνα, σε αυτήν την πάλη, το ΚΚΕ θα βρίσκεται κάθε μέρα, κάθε ώρα, μπροστά.»

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: