Μεγαλώνει η μαύρη λίστα των νεκρών ναυτεργατών σε ώρα εργασίας

Σήμερα το πρωί, κατά τη διάρκεια της πρόσδεσης στα Χανιά του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου «ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» της ναυτιλιακής εταιρείας ΑΝΕΚ, έχασε τη ζωή του από ανακοπή καρδιάς ο ναύτης Δ.Κ., 54 ετών – ΠΕΜΕΝ-ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ-ΠΕΕΜΑΓΕΝ: “Αυτό το οικονομικό θαύμα, που επικαλούνται, χτίζεται με το αίμα μας και τους σακατεμένους συναδέλφους μας.”

Σήμερα το πρωί, κατά τη διάρκεια της πρόσδεσης στα Χανιά του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου «ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» της ναυτιλιακής εταιρείας ΑΝΕΚ, έχασε τη ζωή του από ανακοπή καρδιάς ο συνάδελφος ναύτης Δ.Κ., 54 ετών

Τα σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του συναδέλφου μας και απαιτούμε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου να διερευνηθούν τα αίτια και να μας παρέχουν άμεση ενημέρωση.

Η μαύρη λίστα των νεκρών ναυτεργατών σε ώρα εργασίας, αυξάνεται συνέχεια από την εντατικοποίηση της εργασίας, τα εξαντλητικά ωράρια και τις μειωμένες οργανικές συνθέσεις, που δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πλοίων. Αυτές οι στατιστικές του θανάτου, οι οποίες αντικατοπτρίζουν τις τεράστιες δυσκολίες και το ανθυγιεινό του επαγγέλματος, αποκρύπτονται διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις, ώστε να μη φαίνεται το μέγεθος του φόρου αίματος που πληρώνουμε, για να μπορούν οι εφοπλιστές να φιγουράρουν στην πρώτη θέση της παγκόσμιας ναυτιλίας. Αυτό το οικονομικό θαύμα, που επικαλούνται, χτίζεται με το αίμα μας και τους σακατεμένους συναδέλφους μας.

Απαιτούμε να μας δοθούν όλα τα στοιχεία για τους θανάτους ναυτεργατών στα πλοία, για το  2022 και 2023, καθώς και για τις απολύσεις λόγω ασθένειας και τραυματισμού, από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΝΑΝΠ.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν. «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν

 

Φωτογραφία: Nephele Nomikou / SOOC

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: