Με πολύ υψηλά ποσοστά συμμετοχής στην απεργία οι οικοδόμοι διεκδίκησαν δίκαια αιτήματα | Απεργιακές συγκεντρώσεις στην Αθήνα και σε πολλές πόλεις

Με πολύ υψηλά ποσοστά συμμετοχής στη σημερινή 24ωρη πανελλαδική – πανοικοδομική απεργία οι οικοδόμοι διεκδίκησαν την ικανοποίηση δίκαιων αιτημάτων, διαμηνύοντας πως θα συνεχίσουν και θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους. Παράλληλα εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον Παλαιστινιακό λαό

Με το σύνθημα «Τέρμα πια στην κοροϊδία, τα ένσημα ζητάμε και κάνουμε απεργία» και με πολύ υψηλά ποσοστά συμμετοχής στη σημερινή 24ωρη πανελλαδική – πανοικοδομική απεργία οι οικοδόμοι διεκδίκησαν την ικανοποίηση δίκαιων αιτημάτων, διαμηνύοντας πως θα συνεχίσουν και θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους.

Παράλληλα εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον Παλαιστινιακό λαό, ενώ ξεχωριστή στιγμή αποτέλεσε όταν στην απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του Διαμαντή Μαυροδόγλου, πρώην προέδρου της Ομοσπονδίας Οικοδόμων που έφυγε από την ζωή.

Με την απεργία και τις κινητοποιήσεις οι οικοδόμοι διεκδίκησαν:

  • Αναγνώριση και διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων.
  • Υποχρεωτικότητα της ΣΣΕ.
  • Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
  • Έκτακτο επίδομα στους πλημμυροπαθείς οικοδόμους της Θεσσαλίας που διέκοψαν την εργασία τους, συνέπεια των καταστροφικών πλημμυρών.

Στην Αθήνα

Στην Αθήνα, οι οικοδόμοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος και ακολούθως με πορεία κατευθύνθηκαν στο υπουργείο Εργασίας, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Τέρμα πια στην κοροϊδία, τα ένσημα ζητάμε και κάνουμε απεργία», αλλά και συνθήματα αλληλεγγύης υπέρ του Παλαιστινιακού λαού.

Εκεί αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον υπουργό Εργασίας, Αδ. Γεωργιάδη, στον οποίο έθεσαν τα δίκαια αιτήματά τους.

Σύμφωνα με την αντιπροσωπεία των Οικοδόμων, για την αναγνώριση και διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων, ο υπουργός αν και αναγνώρισε ότι το αίτημα είναι δίκαιο, είπε ότι δεν μπορεί να το ικανοποιήσει, προβάλλοντας νομικά προβλήματα. Για τις Μεικτές Επιτροπές Ελέγχου στους χώρους δουλειάς, για μέτρα προστασίας και για την υποχρεωτικότητα της ΣΣΕ, ο υπουργός ζήτησε περιθώριο για να απαντήσει την ερχόμενη εβδομάδα. Παράλληλα απέρριψε το αίτημα για έκτακτο επίδομα στους πλημμυροπαθείς οικοδόμους της Θεσσαλίας που διέκοψαν της εργασία τους, συνέπεια των καταστροφικών πλημμυρών. Επίσης δεσμεύτηκε πως εξετάζει ότι για όσους οικοδόμους έχουν ασφαλιστεί την 1/1/1993 και μετά να μειωθεί το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 62 στα 60 έτη.

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους οικοδόμους αμέσως μετά τη συνάντηση ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, σημείωσε ότι δεχόμαστε τν δέσμευση για εξέταση της μείωσης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης για τους ασφαλισμένους οικοδόμους από την 1/1/1993 και μετά από τα 62 στα 60 έτη, επισημαίνοντας ότι η μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης αποτελεί διαχρονικό αίτημα. Αλλά, υπογράμμισε ο Γ. Τασιούλας, σε καμία περίπτωση δεν θα αφήσουμε τη διεκδίκηση του δίκαιου αιτήματος για την αναγνώριση και διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων.

Δεν έχουμε τίποτα στο χέρι, συνέχισε ο Γ. Τασιούλας, ωστόσο τόνισε έχουμε τη δύναμη του συλλογικού και οργανωμένου αγώνα, έχουμε τα δίκαια αιτήματά μας. Όλα, πρόσθεσε, κρίνονται από τον συσχετισμό δύναμης, επισημαίνοντας ότι η σημερινή απεργία των οικοδόμων έχει πολύ υψηλά ποσοστά συμμετοχής. Συνεχίζουμε τον αγώνα διεκδικώντας τα δίκαια αιτήματά μας, κατέληξε.

Αντιπροσωπεία και του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών (ΣΜΤ), το οποίο συμμετείχε στην απεργιακή κινητοποίηση, κατέθεσε στον υπουργό Εργασίας το πλαίσιο αιτημάτων του, ενώ καλεί την Πέμπτη 9 Νοέμβρη, έξω από τα γραφεία του ΣΤΕΑΤ (Φειδίου 14 – 16), στις 5.30 μ.μ., όπου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Σωματείου με τις εργοδοτικές οργανώσεις του κλάδου Κατασκευών για τη ΣΣΕ. Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετείχε και το Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων Ν. Αττικής.

Νωρίτερα έγινε συγκέντρωση των οικοδόμων στην πλατεία Κάνιγγος.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του Δημήτρη Μάρηπροέδρου του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών (ΣΜΤ)(Δείτε εδώ βίντεο)

Ακολούθως μίλησε ο Παναγιώτης Γάκιας, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε ότι, «θα επιμείνουμε με κινητοποιήσεις σε μεγαλύτερα και μικρότερα εργοτάξια. Με το συνδικάτο μας συλλογικό οργανωτή. Ενισχύοντας το Συνδικάτο μας και παράλληλα αντλώντας δύναμη από αυτό, να σταθούμε με αποφασιστικότητα στους χώρους δουλειάς. Όχι μόνο για αυξήσεις, αλλά και για προστασία της ίδιας μας της ζωής». (Δείτε εδώ βίντεο και διαβάστε εδώ).

Ενώ ακολούθως απηύθυνε χαιρετισμό ο Δημήτρης Πετρόπουλος, εκ μέρους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών (ΠΟΕΜΔΥΔΑΣ). (Δείτε εδώ βίντεο)

Ιδιαίτερη στιγμή αποτέλεσε όταν από το βήμα της απεργιακής συγκέντρωσης ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, αναφέρθηκε στον θάνατο του Διαμαντή Μαυροδόγλου, τονίζοντας τη συνεπή αγωνιστική πορεία και δράση του και κάλεσε τους συγκεντρωμένους σε ενός λεπτού σιγή.

Μιλώντας στη συγκέντρωση ο Γ. Τασιούλας, αφού ανάφερε ότι «δεν μπορεί κανένας εργάτης να μείνει σιωπηλός στη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού, στις μαζικές δολοφονίες μικρών παιδιών και άμαχου πληθυσμού», στη συνέχεια σημείωσε ότι «δυναμώνουμε τον αγώνα μας με μεγαλύτερη ορμή να σταματήσει η γενοκτονία. Μια λύση υπάρχει: Να σταματήσει η σφαγή. Ανεξάρτητο κράτος της Παλαιστίνης στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ».

Παράλληλα ο Γ. Τασιούλας τόνισε πως «δηλώνουμε ότι είμαστε στο πλευρό του 22χρονου Παλαιστίνιου που κρέμασε τη σημαία της Παλαιστίνης στη μεγάλη διαδήλωση των συνδικάτων προχθές στο Σύνταγμα και τώρα έχει συλληφθεί και ούτε λίγο ούτε πολύ τον κατηγορούν ότι διαταράσσει τις σχέσεις της χώρας μας με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ».

Ακολούθως αναφέρθηκε εκτενώς στο διεκδικητικό πλαίσιο αιτημάτων της σημερινής απεργίας, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «το πλαίσιο των αιτημάτων της σημερινής απεργίας δεν προέκυψε αβασάνιστα. Δεν είναι ένας κατάλογος με αιτήματα, το ένα πίσω από το άλλο. Είναι ένα πλαίσιο που ακουμπά στους εργαζόμενους του κλάδου. Είναι γειωμένο και τεκμηριωμένο με βάση τι αντιμετωπίζουμε καθημερινά στο γιαπί, το εργοτάξιο, τον χώρο δουλειάς».

Και ο Γ. Τασιούλας κατέληξε υπογραμμίζοντας: «Δηλώνουμε από εδώ σήμερα ότι δεν θα σταματήσουμε για όλα τα αιτήματα που έχουμε. Θα συνεχίσουμε και θα κλιμακώσουμε.

Ό,τι κερδίσαμε, όσα βάρη ξεφορτώσαμε από τις πλάτες μας, δεν μας τα χάρισε κανείς. Τα κατακτήσαμε με μεγάλους αγώνες. Το δίκιο μας για να γίνει πράξη προϋποθέτει ο κλάδος να δείξει δύναμη, επιμονή και εμπιστοσύνη στον οργανωμένο αγώνα. Δεν υποχωρούμε, αγωνιζόμαστε, διεκδικούμε και κερδίζουμε. Έτσι μας έμαθε η ίδια η ζωή, έτσι θα προχωρήσουμε!».

Μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις των οικοδόμων πραγματοποιήθηκαν σε πολλές πόλεις της χώρας

Στη Θεσσαλονίκη νέκρωσαν όλα τα μεγάλα εργοτάξια και τα γιαπιά, με την απεργία των οικοδόμων να αγγίζει πολύ υψηλά επίπεδα. Στο πλαίσιο της απεργίας, οι εργαζόμενοι στις κατασκευές πραγματοποίησαν συγκέντρωση μπροστά στον ΕΦΚΑ στην οδό Αριστοτέλους.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Άγγελος Γεράκης, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης. Αρχικά εξέφρασε την αλληλεγγύη των εργαζομένων του κλάδου στον λαό της Παλαιστίνης που ματοκυλιέται από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ και κάλεσε τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τον αγώνα για να σταματήσει η γενοκτονία, και για απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Αναφέρθηκε στα αιτήματα των εργαζομένων του κλάδου, για υποχρεωτικότητα της ΣΣΕ, για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, για την απόδοση των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων και σημείωσε: «Ότι κερδίσαμε, όσα βάρη ξεφορτώσαμε από τις πλάτες μας, δεν μας τα χάρισε κανένας. Τα κατακτήσαμε με μεγάλους αγώνες. Το δίκιο μας για να γίνει πράξη προϋποθέτει ο κλάδος να δείξει δύναμη, επιμονή και εμπιστοσύνη στον οργανωμένο αγώνα. Δεν υποχωρούμε. Αγωνιζόμαστε, διεκδικούμε και κερδίζουμε. Έτσι μας έμαθε η ίδια η ζωή, έτσι θα προχωρήσουμε».

Στην Πάτρα

Στην Πάτρα, στα έργα της νέας Εθνικής Οδού Πατρών – Πύργου κανείς εργαζόμενος δεν πήγε για δουλειά με την συμμετοχή να είναι καθολική. Το ίδιο συνέβη και στα έργα της σιδηροδρομικής γραμμής Αιγίου – Πάτρας που οι εργασίες σταμάτησαν, ενώ αντίστοιχη ήταν η εικόνα και στις συμβατικές οικοδομές και τα υπόλοιπα δημοτικά έργα και άλλα εντός της πόλης, όπου δεν κουνήθηκε… φύλλο.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων πραγματοποίησε συγκέντρωση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας – Ιονίου, όπου συμμετείχε το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών – Παράρτημα Πάτρας, μηχανικοί, συνταξιούχοι αλλά και νέοι εργαζόμενοι σε όλους τους τομείς των κατασκευών. Στην απεργιακή συγκέντρωση το «παρών» έδωσε η Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου με επικεφαλής τον πρόεδρό της Δημήτρη Μαρμούτα. Επίσης, η αγωνιστική Δημοτική Αρχή, με επικεφαλής τον Δήμαρχο, Κώστα Πελετίδη, ενώ χαιρετισμό εκφράζοντας την αλληλεγγύη και των μαθητών και τον κοινό αγώνα με τους γονείς τους, απεύθυνε η Βιολέτα Βασιλείου, εκ μέρους της συντονιστικής επιτροπής τους.

Στον χαιρετισμό του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Μισθωτών Τεχνικών, Πέτρος Ροντογιάννης, αναφέρθηκε στα αιτήματα που έχει και ο κλάδος των μηχανικών, υπογραμμίζοντας ότι «δεν πάει άλλο» με την κατάσταση στους χώρους δουλειάς με τα εξαντλητικά ωράρια και το μισθό να τελειώνει στα μέσα του μήνα. «Είναι τουλάχιστον εξοργιστικό να βλέπουμε, ότι ενώ παράγουμε όλο και περισσότερα, εν τέλη απολαμβάνουμε όλο και λιγότερα για να τροφοδοτούμε τα κέρδη των εργοδοτών», είπε ανάμεσα σε άλλα.

Την καθολική συμμετοχή των οικοδόμων στην απεργία, χαιρέτησε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Δημήτρης Αγγελόπουλος, τονίζοντας ότι συνολικά οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις του κλάδου αλλά και των εργαζόμενων στις κατασκευές, είναι αυτές που φέρνουν αποτελέσματα, μπορούν να επιβάλλουν μέτρα ενίσχυσης τους. Απαίτησε την άμεση ικανοποίηση όλων των αιτημάτων του κλάδου, με την αναγνώριση των «υπέρ αγνώστων ενσήμων», την υποχρεωτικότητα εφαρμογής της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Ακολούθησε παράσταση διαμαρτυρίας στον γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης και επίδοση των αιτημάτων του κλάδου.

Απεργιακή συγκέντρωση, πραγματοποιήθηκε από το Συνδικάτο Οικοδόμων Αιγιαλείας και στο Αίγιο.

Στη Λάρισα

Στη Λάρισα έγινε συγκέντρωση στη πλατεία Τάκη Γαργαλιάνου και ακολούθησε πορεία στον ΕΦΚΑ.

Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Δημήτρης Τζιμούλης, πρόεδρος του του Συνδικάτου Οικοδόμων, ο Γιώργος Κιτσιούλης, εκ μέρους του παραρτήματος Τυρνάβου του Συνδικάτου Οικοδόμων και ο Θανάσης Παππάς από το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών

Στα Γιάννενα

Σφυριά δεν έπεσε στα εργοτάξια στο Νομό Ιωαννίνων. Η συμμετοχή των οικοδομών στην κλαδική τους απεργία είναι καθολική στοιχείο της αποφασιστικότητας τους να κερδίσουν το δίκιο τους με αντίσταση και πάλη όπως έγραψαν και στο πανό τους.

Η απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο εργατικό κέντρο με τη συμμετοχή δεκάδων εργατών ενώ ξεχώρισε η συμμετοχή μπετατζήδων, σιδεράδων και μπογιατζήδων. Επίσης παρευρέθηκαν αντιπροσωπείες από τα συνδικάτα οικοδομών Θεσπρωτίας και Άρτας.

Την απεργιακή συγκέντρωση άνοιξε ο Θανάσης Νάκος, πρόεδρος του συνδικάτου οικοδομών που ανάμεσα στα άλλα υπογράμμισε ότι ο κλάδος δεν παραιτείται από κανένα από τα αιτήματα του.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Νίκος Έξαρχος, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου και βουλευτής Ιωαννίνων του ΚΚΕ, απαίτησε την άμεση κήρυξη της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας από το υπουργείο εργασίας ως υποχρεωτική ώστε να μπει ένας φραγμός στην κλοπή ενσήμων των οικοδόμων ενώ εκτίμησε ότι οι χιλιάδες απεργοί σε όλη την Ελλάδα με τον ανυποχώρητο αγώνα τους, ασκούν την αποφασιστική πίεση στο κράτος και την εργοδοσία ώστε να αποσπαστούν κατακτήσεις που θα διευκολύνουν τη ζωή τους.

Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης με κατάληξη την περιφέρεια Ηπείρου όπου κλιμάκιο του συνδικάτου επέδωσε υπόμνημα στο γραφείο του περιφερειάρχη. Εκεί συνενώθηκαν με τους απεργούς του σωματείου εργαζομένων στην Αρχαιολογία ανάμεσά τους και πολλοί οικοδόμοι που πραγματοποιούσαν τη δική τους απεργιακή συγκέντρωση διεκδικώντας μόνιμη και σταθερή δουλειά. Είχε προηγηθεί παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΕΦΚΑ στα Γιάννενα όπου αντίστοιχα επιδόθηκε υπόμνημα. Σημειώνεται ότι ο Νίκος Έξαρχος συναντήθηκε με τους συμβασιούχους εργαζόμενους στην Αρχαιολογία που πραγματοποίησαν απεργιακή συγκέντρωση σήμερα έξω από την περιφέρεια Ηπείρου.

Στο Ηράκλειο

Και στο Ηράκλειο νέκρωσαν όλα τα μεγάλα εργοτάξια του νομού, ενώ δυναμική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε έξω από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

Στη συγκέντρωση εκφράστηκε η αλληλεγγύη στο Παλαιστινιακό λαό, ενώ τονίστηκαν τα αιτήματα της σημερινής απεργίας όπως, αναγνώριση και διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων, υποχρεωτικότητα της ΣΣΕ και μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Στην απεργιακή συγκέντρωση συμμετείχαν τα σωματεία Οικοδόμων Ρεθύμνου και Χανίων, αλλά και τα παραρτήματα Μισθωτών Τεχνικών Ηρακλείου και Χανίων.

Η κεντρική ομιλία έγινε από τον πρόεδρο του Συνδικάτου Οικοδόμων Ηρακλείου, Γιάννη Γωνιανάκη, που δήλωσε ότι «είμαστε αποφασισμένοι να μην σταματήσουμε για όλα τα αιτήματα που έχουμε. Θα συνεχίσουμε και θα κλιμακώσουμε».

Στην Αιτωλοακαρνανία, σταμάτησαν όλα τα έργα εντός του Αγρινίου. Η Ένωση Οικοδόμων πραγματοποίησε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο πρόεδρός της και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Γιώργος Ντουντούμης.

Στην Ηλεία, όλα τα εργοτάξια της νέας Εθνικής Οδού Πάτρας – Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας εντός των ορίων του νομού, σταμάτησαν να δουλεύουν, ενώ το συνδικάτο από τα χαράματα περιφρούρησε και την απεργία του. Η συγκέντρωση έγινε την κεντρική πλατεία Πύργου, με ομιλίες από τον πρόεδρο του Συνδικάτου Κώστα Γιάνναρο και χαιρετισμό του συλλόγου συνταξιούχων ΙΚΑ – Πύργου και χαιρετισμό από τον πρόεδρο του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ Χρήστο Τσαγκάρη, ενώ διαβάστηκε ψήφισμα αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό. Ακολούθησε παρέμβαση διαμαρτυρίας στον ΕΦΚΑ και πορεία στους δρόμους της πόλης.

Στη Μεσσηνία πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση, αλλά και παράσταση διαμαρτυρίας μετά από πορεία στην Επιθεώρηση Εργασίας και τον ΕΦΚΑ Καλαμάτας. Μεταξύ άλλων, στο ΣΕΠΕ καταγγέλθηκε ότι δεν μπορεί να μένει υποστελεχωμένη η υπηρεσία την ώρα που έχουν αυξηθεί ραγδαία τα εργατικά ατυχήματα, απαιτήθηκε η πρόσληψη προσωπικού και η ένταση των ελέγχων. Τονίστηκε μάλιστα, ότι δεν μπορεί να είναι υπεύθυνοι από μόνοι τους για την ασφάλειά τους, οι εργαζόμενοι στο χώρο δουλειάς, όταν μάλιστα πολλοί από αυτούς είναι νέοι. Απαιτήθηκε, επίσης, στην διαμαρτυρία στον ΕΦΚΑ, να ενταθούν οι έλεγχοι για την επικόλληση των ενσήμων, να σταματήσει η κλοπή τους.

Στη Ζάκυνθο, οικοδόμοι και εργαζόμενοι στις κατασκευές, συγκεντρώθηκαν στο Εργατικό Κέντρο και ακολούθησε παράσταση διαμαρτυρίας στον ΕΦΚΑ και στην επιθεώρηση Εργασίας. Νωρίτερα συμβολικά αναρτήθηκε η παλαιστινιακή σημαία στο κτίριο του Εργατικού Κέντρου.

Στο πλαίσιο της απεργίας, παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν από οικοδόμους και σε ΚοζάνηΚαβάλα και Αλεξανδρούπολη. Στην Αλεξανδρούπολη, οι απεργοί οικοδόμοι πραγματοποίησαν παρέμβαση στην Επιθεώρηση Εργασίας. Αντίστοιχη παρέμβαση έγινε και από το Συνδικάτο Οικοδόμων Καβάλας, και ακολούθησε παρέμβαση μαζί και μέλη σωματείων της πόλης στον ΕΦΚΑ, ενώ νωρίτερα μέλη του Συνδικάτου προχώρησαν σε παρεμβάσεις για την περιφρούρηση της απεργίας σε εργοτάξια και γιαπιά της πόλης. Κατά τις παρεμβάσεις, αναδείχθηκε μεταξύ άλλων η ανάγκη ενίσχυσης των μεικτών επιτροπών ελέγχου σε χώρους δουλειάς, για την διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων, των συνθηκών ασφάλειας και υγιεινής στους χώρους δουλειάς.

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: