Με αστυνομία, λουκέτα και μπράβους οι εργατοπατέρες του ΕΚ Χαλκιδικής αποκλείουν το Συνδ. Οικοδόμων από συνέδριο-φαρσοκωμωδία (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Οι εργατοπατέρες του ΕΚΧ αντιμετώπισαν τους οικοδόμους ως εγκληματίες. «Ούτε οι κλειδωμένες πόρτες, ούτε η ασφάλεια και οι μπράβοι θα μας σταματήσουν από το να γίνονται πραγματικές δημοκρατικές διαδικασίες στα συνδικάτα και στο ΕΚΧ», η απάντηση.

Παράρτημα της συνδικαλιστικής μαφίας της ΓΣΕΕ, αποκαλεί την διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Χαλκιδικής με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Οικοδόμων Νομού Χαλκιδικής, που καταγγέλλει ότι επί δυο χρόνια με διάφορες προφάσεις, η διοίκηση αρνείται να το εγγράψει στη δύναμη του Κέντρου. Ενώ παράλληλα συνεχίζει την νόθευση των διαδικασιών στο συνδικαλιστικό κίνημα, με πιο πρόσφατο παράδειγμα το συνέδριο – παρωδία, κατά τα πρότυπα της ΓΣΕΕ, χτες, μέρα της 24ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας.

Όπως καταγγέλλουν οι οικοδόμοι, όταν στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας, η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έφτασε έξω από το κτίριο όπου γινόταν το «συνέδριο» του ΕΚΧ, όταν απαίτησαν να περάσουν στην αίθουσα, οι απεργοί  ήρθαν αντιμέτωποι με φουσκωτούς μπράβους, με αστυνομικές δυνάμεις και δυνάμεις ΟΠΚΕ που τους εμπόδισαν την είσοδο. Την ίδια ώρα οι εργατοπατέρες κλειδαμπαρωμένοι προχωρούσαν τη διαδικασία χωρίς να επιτρέψουν την είσοδο ούτε στους αντιπροσώπους του Συνδικάτου Οικοδόμων που έχουν εκλεγεί από τους εργαζόμενους!

Δείτε το βίντεο:

Όπως καταγγέλλει το Συνδικάτο Οικοδόμων Χαλκιδικής:

Στο Εργατικό Κέντρο Χαλκιδικής εδώ και 2 χρόνια η διοίκηση αρνείται να εγγράψει το Συνδικάτο Οικοδόμων Χαλκιδικής. Μετά από πολλές προφάσεις και νομικά κωλύματα, πριν 6 μέρες η διοίκηση του ΕΚΧ παρέλαβε τον φάκελο με όλα τα νόμιμα έγγραφα μας. Αρχικά μας είπαν ότι είμαστε εκπρόθεσμοι, μετά ότι θα μας εγγράψουν για το επόμενο συνέδριο και μετά ότι θα δώσουν το δικαίωμα να συζητηθεί το θέμα αυτό στο συνέδριο που έγινε σήμερα.

Με αστυνομία, λουκέτα και μπράβους οι εργατοπατέρες του ΕΚ Χαλκιδικής αποκλείουν το Συνδ. Οικοδόμων από συνέδριο-φαρσοκωμωδία (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Δεξιά ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χαλκιδικής

Και εδώ αρχίζει ο τραγέλαφος:

Όταν έφτασε η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έξω από το ΕΚΧ και οι εκπρόσωποι του σωματείου και της Ομοσπονδίας Οικοδόμων επιδίωξαν να μπουν μέσα στο κτίριο του ΕΚΧ, εκεί παρατάχτηκαν φουσκωτοί «συνδικαλιστές» στην πόρτα, που δίπλα τους είχαν σεκιουριτάδες και παραδίπλα τους αστυνομικούς.

Οι εργατοπατέρες του ΕΚΧ μας αντιμετώπισαν ως εγκληματίες, άρχισαν πάλι τις υπεκφυγές «θα μπείτε όταν αρχίσει η διαδικασία του συνέδριου» και αλλά τέτοια, χωρίς επί της ουσίας να μας επιτρέψουν να περάσουμε την πόρτα εισόδου.

Τελικά το συνέδριο-φαρσοκωμωδία έγινε με διαδικασία εξπρές μέσα σε μισή ώρα και μετά ψήφισαν οι μερικές δεκάδες αντιπρόσωποι. Στη συνέχεια κλειδώθηκαν σε μια αίθουσα μαζί με την δικαστικό αντιπρόσωπο και μόνο μετά από την συνεχή επιμονή μας, άνοιξαν τις κλειδωμένες πόρτες και δέχτηκαν να παραλάβουν την ένσταση μας για την απαράδεκτη διαδικασία αποκλεισμού του σωματείου μας.

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ;

Γιατί θέλουν σωματεία και ΕΚ νεκροταφεία σιωπής, που δεν θα υπάρχει διάλογος, αντιπαράθεση και μέσα από αυτά να καταλήγουν οι αποφάσεις για το τι θα κάνουμε.

Γιατί είναι ταγμένοι με τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων, των μεγαλοξενοδόχων και δεν θέλουν να υπάρχει καμία ενοχλητική φωνή που να εμποδίζει τον ρόλο τους.

Με αστυνομία, λουκέτα και μπράβους οι εργατοπατέρες του ΕΚ Χαλκιδικής αποκλείουν το Συνδ. Οικοδόμων από συνέδριο-φαρσοκωμωδία (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Με αστυνομία, λουκέτα και μπράβους οι εργατοπατέρες του ΕΚ Χαλκιδικής αποκλείουν το Συνδ. Οικοδόμων από συνέδριο-φαρσοκωμωδία

Γιατί τους ενδιαφέρουν μόνο τα κουκιά, πως θα ξαναπιάσουν τις καρέκλα, πόσους αντιπροσώπους θα βγάλουν για το συνέδριο της ΓΣΕΕ για να συνεχίσουν την δουλειά τους: να υπηρετούν την μεγαλοεργοδοσία και την εκάστοτε κυβέρνηση.

Άραγε τι φοβόντουσαν τόσο πολύ (οι κατά τα άλλα υπερασπιστές της δημοκρατίας) και δεν άφησαν τους εκπρόσωπους μας να μιλήσουν στο σώμα του συνεδρίου; Μήπως γι’ αυτό έρχεται τώρα ο φίλος τους Υπουργός Εργοδοσίας Βρούτσης και φέρνει την ηλεκτρονική ψηφοφορία ώστε να μην χρειάζεται ούτε να συνεδριάζουν;

Χρειάζεται όλοι οι εργαζόμενοι, άνεργοι, νέες και νέοι του νομού μας να απομονώσουν αυτή τη σαπίλα. Χρειάζεται να οργανωθούμε σε ταξικά συνδικάτα που θα αντιπαλεύουν τις αντιλαϊκές πολιτικές της κάθε κυβέρνησης, θα υπερασπίζονται τα δικαιώματα μας, θα δώσουν άλλη πνοή και κατεύθυνση στην δράση και του ΕΚΧ.

Με αστυνομία, λουκέτα και μπράβους οι εργατοπατέρες του ΕΚ Χαλκιδικής αποκλείουν το Συνδ. Οικοδόμων από συνέδριο-φαρσοκωμωδία (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Συγκεντρωμένοι απεργοί έξω από από συνέδριο-φαρσοκωμωδία του ΕΚ Χαλκιδικής

Οι εργατοπατέρες του ΕΚΧ τελικά θα εγγράψουν θέλουν – δεν θέλουν το σωματείο μας και τότε θα έχουν πραγματικό αποκούμπι στις αγωνίες και τις διεκδικήσεις τους όλοι οι εργαζόμενοι της Χαλκιδικής.

Δηλώνουμε ότι ούτε οι κλειδωμένες πόρτες, ούτε η ασφάλεια και οι μπράβοι θα μας  σταματήσουν από το να γίνονται πραγματικές δημοκρατικές διαδικασίες στα συνδικάτα και στο ΕΚΧ.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ενάντια στο πολυνομοσχέδιο σκούπα της κυβέρνησης.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: