Με αυτόφωρο απειλήθηκαν συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στην Καλαμάτα επειδή ζήτησαν των αριθμό ψηφισάντων σε αρχαιρεσίες

Ολοένα και πιο αυταρχικές πρακτικές από τα εργοδοτικά τσιράκια και τους συνεργάτες τους.

Η αποθράσυνση των εργατοπατέρων, “highlight” της οποίας απολαύσαμε πριν λίγες μέρες στο συνέδριο της ΟΙΥΕ δεν έχει σταματημό σε πανελλαδικό επίπεδο. Σύμφωνα με την καταγγελία συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και μελών της διοίκησης στο ΕΚ Καλαμάτα, δέχτηκαν απειλές για σύλληψη και αυτόφωρο επειδή είχαν το “θράσος” να ζητήσουν τον αριθμό ψηφισάντων στις εκλογές του “Μεσσηνιακού Συνδικάτου Εργαζομένων”.

Στο εν λόγω συνδικάτο έγιναν αρχαιρεσίες που ολοκληρώθηκαν την περασμένη Τετάρτη. Ενόσω εξελισσόταν η διαδικασία, οι δυο συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, Βαγγέλης Λαμπρόπουλος και Παναγιώτης Κουφαλάκος, ζήτησαν από την εφορευτική επιτροπή ενημέρωση για των αριθμό των ψηφισάντων, μετά από σειρά νοθειών που παρατηρούνται σε σωματεία όλης της χώρας. Τα μέλη της αρνήθηκαν, ενώ την τελευταία μέρα της διαδικασίες οι ίδιοι επανέλαβαν το αίτημά τους και τότε η υπεύθυνη δικηγόρος, όχι απλά αρνήθηκε αλλά απείλησε πως θα φωνάξει την αστυνομία για να τους περάσει αυτόφωρο. Οι συνδικαλιστές κατήγγειλλαν την απαράδεκτη αυτή πρακτική στο δικηγορικό σύλλογο Καλαμάτας.

Σε ανακοόινωσή τους, οι καταγγέλλοντες σημειώνουν: «Γεννάται το ερώτημα: Τι κρύβουν με το να μη λένε τον αριθμό των ψηφισάντων;», αφήνοντας αιχμές για το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας. Καλούν τους εργαζόμενους «να γυρίσουν την πλάτη σε όλους αυτούς που τους θέλουν ψηφαλάκια για τις καρέκλες του εργατοπατερισμού» και να δώσουν την απάντησή τους με τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση στις 14 Μάρτη έξω από το χώρο διεξαγωγής του Συνεδρίου της ΓΣΕΕ στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Με πληροφορίες από 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: