Λύσσαξαν γιατί δε σταμάτησαν τη συγκέντρωση του Πολυτεχνείου – Τρομοκρατική προσαγωγή συνδικαλιστή στα Γιάννενα

Υποτίθεται πως η προσαγωγή έγινε για “εξακρίβωση στοιχείων”, ωστόσο, οι ίδιοι οι αστυνομικοί παραδέχτηκαν στον συνδικαλιστή πως τον είχαν στοχοποιήσει απ’ τα γεγονότα της Τρίτης, απειλώντας τον ότι ξέρουν τα στοιχεία του και μπορούν να τον βρουν ανά πάσα στιγμή!

Την Τρίτη, δυνάμεις των ΜΑΤ στα Γιάννενα επιτέθηκαν στη συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο, ξυλοκόπησαν διαδηλωτές κι έκαναν δεκάδες προσαγωγές -ανάμεσά τους και μια ανήλικη μαθήτρια!

Χτες το όργιο καταστολής συνεχίστηκε, με το ΕΚ του Νομού Ιωαννίνων να καταγγέλλει πως η αστυνομία έστησε καρτέρι, ουσιαστικά, σε συνδικαλιστή του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού και τον προσήγαγαν μία μέρα μετά τα γεγονότα. Υποτίθεται πως η προσαγωγή έγινε για “εξακρίβωση στοιχείων”, ωστόσο, οι ίδιοι οι αστυνομικοί παραδέχτηκαν στον συνδικαλιστή πως τον είχαν στοχοποιήσει απ’ τα γεγονότα της Τρίτης, απειλώντας τον ότι ξέρουν τα στοιχεία του και μπορούν να τον βρουν ανά πάσα στιγμή!

“Λύσσαξαν γιατί δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν τη συγκέντρωση του ΕΚ και των Φοιτητικών Συλλόγων”, όπως σημειώνει το ΕΚ Ιωαννίνων στην καταγγελία του, προσθέτοντας πως “η παρακολούθηση εκλεγμένων συνδικαλιστών στα στενά γύρω απ’ το Εργατικό Κέντρο είναι προκλητική”. Καλεί επίσης την Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων να σταματήσει το όργιο τρομοκράτησης και καταστολής, να απαντήσει αν δρα με κυβερνητική εντολή και να δώσει τα στοιχεία του χρυσαυγίτη αστυνόμου.

Στο τέλος της ανακοίνωσης απευθύνει κάλεσμα για την απεργία στις 26 Νοέμβρη.

Με πληροφορίες από τον 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: