ΛΑΡΚΟ: «Να διαβάζω δεν ξέρω αλλά θα τον πάρω για να τον διαβάσουν οι άλλοι στη βάρδιά μου»!

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αναγνώριση από τα λόγια ενός εργάτη την ώρα που έπαιρνε την εφημερίδα: «Εγώ δεν ξέρω να διαβάζω αλλά θα τον πάρω για να τον δώσω να διαβάσουν άλλοι εργαζόμενοι στη βάρδιά μου»!

Το «ευτυχώς υπάρχει ο “Ριζοσπάστης” που γράφει την αλήθεια για μας», ακούστηκε για μία ακόμη φορά στην πύλη, αλλά και στους χώρους του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, με τους εργαζόμενους να υποδέχονται με ιδιαίτερη θέρμη το αφιέρωμα της εφημερίδας για τον ένα χρόνο του αγώνα τους ενάντια στους διαλυτικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης.

Αξιοποιώντας τη δουλειά που έγινε τις προηγούμενες μέρες για την προπαγάνδιση της εξόρμησης, με την ενημέρωση των εργαζομένων στην πύλη, την ανακοίνωση, τα πανό και τις αφίσες σε κεντρικά σημεία του οικισμού της Λάρυμνας, μέλη της ΚΟΒ ΛΑΡΚΟ του ΚΚΕ, φίλοι και οπαδοί του Κόμματος ρίχτηκαν στη μάχη της διακίνησης του «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναζήτησαν την εφημερίδα και στα περίπτερα της περιοχής.

Το αφιέρωμα της εφημερίδας έγινε πραγματικά «το θέμα της μέρας» για τους εργαζόμενους, σκορπώντας χαμόγελα αισιοδοξίας και δίνοντας κουράγιο σ’ αυτήν την κρίσιμη φάση του αγώνα τους.

Η διακίνηση ξεκίνησε από νωρίς το πρωί του Σαββάτου. Με όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας, οργανώθηκαν εξορμήσεις στον οικισμό της ΛΑΡΚΟ και στη Λάρυμνα, καθώς και στην πύλη του εργοστασίου, στις αλλαγές της βάρδιας, το μεσημέρι και το βράδυ του Σαββάτου, όπως και το μεσημέρι της Κυριακής.

Σημαντικός αριθμός φύλλων διακινήθηκε και μέσω των εδαφικών ΚΟΒ της Λοκρίδας σε συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους και σε άλλους εργαζόμενους της περιοχής, που η καθημερινή τους επιβίωση εξαρτάται σε μικρό ή μεγαλύτερο βαθμό από τη λειτουργία του εργοστασίου. Αντίστοιχες εξορμήσεις έγιναν από τις ΚΟ του ΚΚΕ στα μεταλλεία της ΛΑΡΚΟ στην Εύβοια και τον Αη Γιάννη Βοιωτίας.

Το κλίμα που φτιάχτηκε τις προηγούμενες μέρες για την εξόρμηση του Σαββατοκύριακου, βοήθησε ώστε οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ να περιμένουν με προσμονή το αφιέρωμα του «Ριζοσπάστη». Και οι προσδοκίες τους δεν διαψεύστηκαν…

Για μια ακόμη φορά είδαν στις σελίδες του τις αγωνίες και τα δίκαια αιτήματά τους. Ξανάφεραν στη μνήμη τους σημαντικές στιγμές του πολύμηνου αγώνα τους. Ξανάνιωσαν την αλληλεγγύη που τους πρόσφεραν απλόχερα σωματεία και φορείς απ’ όλη τη χώρα.

Ηρθαν ξανά σε επαφή με την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ, εξοπλισμένοι αυτήν τη φορά με μεγαλύτερη πείρα για να ξεδιαλύνουν εχθρούς και φίλους στη μάχη που συνεχίζεται, καλοθελητές και γνήσιους συμπαραστάτες του αγώνα τους.

Επιβεβαίωσαν ότι ήταν δίκαιη και αναγκαία η επιλογή τους πριν από έναν χρόνο να μπουν σ’ αυτόν τον μεγάλο αγώνα, με ορόσημο τη σύσκεψη σωματείων και φορέων που οργάνωσε στις 8 Δεκέμβρη 2019 το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας.

Ο «Ριζοσπάστης» μπήκε σε κάθε πόστο και καμαράκι του εργοστασίου. Διαδόθηκε από τους ίδιους τους εργαζόμενους χέρι με χέρι. Και δεν υπάρχει μεγαλύτερη αναγνώριση από τα λόγια ενός εργάτη την ώρα που έπαιρνε την εφημερίδα: «Εγώ δεν ξέρω να διαβάζω αλλά θα τον πάρω για να τον δώσω να διαβάσουν άλλοι εργαζόμενοι στη βάρδιά μου»!

Πηγή: Ριζοσπάστης

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: