Λαϊκή Συσπείρωση Νεάπολης – Συκεών: Η διοίκηση Δανιηλίδη στηρίζει την φοροληστεία αυτοαπασχολούμενων και μικρών επαγγελματιών

Δεν θα περάσει η επιχείρηση του απαράδεκτου κοινωνικού αυτοματισμού, που διαχωρίζει τεχνητά τους μισθωτούς από τους αυτοαπασχολούμενους: Η μεγάλη πλειοψηφία, ο εργαζόμενος κόσμος βρίσκεται στην ίδια μεριά, δέχεται την ίδια, σφοδρή επίθεση στο εισόδημα και στα δικαιώματά του.

Την περασμένη Τετάρτη 22/11 η «Λαϊκή Συσπείρωση» κατέθεσε ψήφισμα καταδίκης και απόσυρσης του εκτρωματικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που εξαπολύει νέα φοροεπιδρομή σε αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες με στόχο την οικονομική εξόντωση και τον αφανισμό τους.

Η στάση αυτή της κυβέρνησης γίνεται ακόμη πιο προκλητική όταν την ίδια στιγμή προσφέρει απλόχερα μεγάλη φοροασυλία στο μεγάλο κεφάλαιο.

Η διοίκηση Δανιηλίδη όχι μόνο αρνήθηκε τη συζήτηση του ψηφίσματος αλλά πήρε ουσιαστικά θέση υπέρ του νομοσχεδίου, βρίσκοντας «θετικά αρκετά σημεία του νομοσχεδίου»!

Καθόλου δεν μας εκπλήσσει η στάση της διοίκησης – που παρέπεμψε τελικά το θέμα στις καλένδες – αφού πολύ καλά γνωρίζουμε την εναρμόνισή της με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» θα συνεχίσει να στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις τα δίκαια αιτήματα αυτοαπασχολούμενων και μικρών επαγγελματιών.

Το ψήφισμα που κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση»:

«Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που έβαλε η κυβέρνηση σε δημόσια διαβούλευση αποτελεί επίθεση στην πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων. Επιβάλλει οριζόντιο “τεκμαρτό εισόδημα” που θα ξεκινά από τα 10.920 ευρώ για 6 χρόνια δουλειάς και φόρο 1.600 ευρώ εάν κάποιος δεν απασχολεί προσωπικό. Μάλιστα, με το νομοσχέδιο καθιερώνονται και “τριετίες” για τους αυτοαπασχολούμενους έτσι που όσοι διατηρούν επιχείρηση 12 χρόνια για παράδειγμα το τεκμαρτό εισόδημα εκτοξεύεται στα 14.200 ευρώ και θα πληρώνουν φόρο 2.300 ευρώ με προσαύξηση ανάλογη του προσωπικού που απασχολούν!

Την ίδια στιγμή που το λαϊκό εισόδημα δέχεται την μία συρρίκνωση μετά την άλλη με τις τιμές στα τρόφιμα, στην ενέργεια, στα καύσιμα στα ύψη, την ίδια στιγμή η κυβέρνηση επιχειρεί να πετσοκόψει το εισόδημα σε ακόμα περισσότερους μικρομαγαζάτορες και του Δήμου μας μέσω του νέου φορολογικού νομοσχεδίου έκτρωμα που φέρνει.

Η κατάσταση στον Δήμο μας είναι οδυνηρή με πολλά καταστήματα και επαγγελματίες στα πρόθυρα κλεισίματος, να μετράνε καθημερινά ευρώ το ευρώ για να καλύψουν τις υπέρογκες ανάγκες του μαγαζιού και του σπιτιού τους. Η εικόνα στους «εμπορικούς» δρόμους του Δήμου μας είναι αποκαρδιωτική, μία βόλτα αρκεί για να καταλάβει οποιοσδήποτε ότι η κατάσταση είναι στο μη παρέκει και πρόκειται να γίνει ακόμα πιο αποκαρδιωτική με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Τα υψηλά δημοτικά τέλη που είναι ακόμα ένας βραχνάς για τον βιοπαλαιστή, τα πολλά προβλήματα που δημιουργούνται στα καταστήματα μετά από μία απλή βροχή λόγω έλλειψης αντιπλημμυρικού σχεδιασμού και πολλά άλλα, έρχονται να προστεθούν στον γολγοθά που περνάει έτσι και αλλιώς ο ελεύθερος επαγγελματίας στον Δήμο μας.

Το χτύπημα των μικρών αυτοαπασχολούμενων αποτελεί διαχρονική στόχευση. Με το προπέτασμα καπνού για την «πάταξη της φοροδιαφυγής», η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων, επιλέγει να στηρίξει την ανάπτυξη των κερδών των λίγων, να επιβαρύνει ξανά τα μόνιμα υποζύγια, τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες και επιστήμονες με τα χαμηλότερα εισοδήματα. Είναι κοροϊδία ότι τα έσοδα από την φορολογία των αυτοαπασχολούμενων θα διατεθούν για την παιδεία και την υγεία όπως επικαλείται η κυβέρνηση. Με αυτά τα έσοδα επιχειρούν να εξασφαλίσουν τα “ματωμένα πλεονάσματα” για τις ενισχύσεις, τις φοροαπαλλαγές και τα “ειδικά καθεστώτα” υπέρ των μεγάλων εταιρειών και ομίλων.

Είναι πρόκληση να θέτει στο στόχαστρο τους αυτοαπασχολούμενους η κυβέρνηση που αφήνει στο απυρόβλητο τις 58 ειδικές φοροαπαλλαγές για τους εφοπλιστές, τους αναβαλλόμενους φόρους για τους τραπεζίτες, τα δωράκια για τους καναλάρχες, τα φορολογικά κίνητρα για τους “στρατηγικούς” επενδυτές, την εξασφαλισμένη φορολογική ασυλία των επιχειρηματικών κολοσσών, μέσα από τις τριγωνικές συναλλαγές, τις offshore εταιρείες κ.λπ.

Σημαδεύουμε τον πραγματικό αντίπαλο, την πολιτική των κυβερνήσεων που σχεδιάζουν και υλοποιούν την εξόντωσή μας, προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων.

Δεν θα περάσει η επιχείρηση του απαράδεκτου κοινωνικού αυτοματισμού, που διαχωρίζει τεχνητά τους μισθωτούς από τους αυτοαπασχολούμενους: Η μεγάλη πλειοψηφία, ο εργαζόμενος κόσμος βρίσκεται στην ίδια μεριά, δέχεται την ίδια, σφοδρή επίθεση στο εισόδημα και στα δικαιώματά του.

Καταδικάζουμε το νέο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης και ζητούμε την απόσυρση του.

Στηρίζουμε τα αιτήματα των επαγγελματιών:

– Αφορολόγητο για όλους τους επαγγελματίες στις 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 για κάθε προστατευόμενο μέλος/ Προοδευτική αύξηση της φορολογίας για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

– Άμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για όλους, χωρίς προϋποθέσεις

– Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, σύνταξη στο ύψος των σύγχρονων αναγκών.

– Διαγραφή χρεών για τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: