Ξεκινούν οι αρχαιρεσίες του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας

Οι εργαζόμενοι θα μπορούν να ψηφίζουν τις μέρες των αρχαιρεσιών, τα πρωινά σε χώρους δουλειάς και τα απογεύματα (6 μ.μ. έως 9.30 μ.μ.) στα παραρτήματα του Συνδικάτου.

Σε αρχαιρεσίες προχωρά το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας στις 26-27-28 Ιούνη και στις 1-2-3-4 Ιούλη. «Δυναμώνουμε το Συνδικάτο μας, για να γίνει ακόμα πιο ισχυρό όπλο στα χέρια μας. Για να μπορούμε να οργανώνουμε καλύτερα την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας! Ψηφίζουμε μαζικά για τη διεκδίκηση και τη διασφάλιση του ωραρίου μας, των ενσήμων μας, της υγείας και της ασφάλειάς μας στους χώρους δουλειάς! Ψηφίζουμε μαζικά για να διαπραγματευτούμε με καλύτερους όρους τη νέα ΣΣΕ στον κλάδο, με αυξήσεις, και να επιβάλουμε την υποχρεωτικότητά της παντού!», είναι το κάλεσμα που απευθύνει.

Οι εργαζόμενοι θα μπορούν να ψηφίζουν τις μέρες των αρχαιρεσιών, τα πρωινά σε χώρους δουλειάς και τα απογεύματα (6 μ.μ. έως 9.30 μ.μ.) στα παραρτήματα του Συνδικάτου.

Μπροστά στις αρχαιρεσίες το Συνδικάτο συνοψίζει τον πλούσιο απολογισμό της αγωνιστικής του δράσης: Μαζί με την Ομοσπονδία Οικοδόμων «στήριξε με αγώνες, απεργίες και εκατοντάδες παρεμβάσεις στους χώρους δουλειάς την οργάνωση της πάλης του κλάδου, συμβάλλοντας στο να καμφθεί η αδιαλλαξία της εργοδοσίας και να υπογραφεί κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας». Οι πρωτοβουλίες του είχαν ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί σωματείο στα έργα στην περιοχή του Ελληνικού και του Αγίου Κοσμά, που αποτελούν το μεγαλύτερο εργοτάξιο της Ευρώπης. Οι δυνάμεις του στάθηκαν στο πλευρό των εργαζομένων στην κατασκευή της γραμμής 4 του Μετρό, που με το Σωματείο και τις κινητοποιήσεις τους διεκδικούν αυξήσεις στους μισθούς και ανθρώπινα ωράρια. Οι παρεμβάσεις του αποκάλυψαν και ματαίωσαν τα σχέδια μεγάλου δικηγορικού γραφείου, που επιχείρησε να λειτουργήσει ως δουλεμπορικό γραφείο, διαφημίζοντας φτηνά εργατικά χέρια, κατά κύριο λόγο μεταναστών, σε μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες.

Η κλαδική ΣΣΕ, μία από τις ελάχιστες που έχουν υπογραφεί, με δεδομένα τα εμπόδια που θέτει το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο, «έδωσε ώθηση στα μεροκάματα, στο κλείσιμο της ψαλίδας ανάμεσα στο ένσημο και στο ημερομίσθιο, ανέβασε τις διαθέσεις για διεκδικήσεις για μεγαλύτερα μεροκάματα». Τώρα, η μαζική προσέλευση στις αρχαιρεσίες μπορεί και πρέπει να γίνει «ένα ακόμα όπλο στη φαρέτρα μας μπροστά στις διαπραγματεύσεις για υπογραφή νέας ΣΣΕ, που θα ξεκινήσουν μετά το καλοκαίρι, μεταξύ της Ομοσπονδίας μας και των εργοδοτών του κλάδου», υπογραμμίζει το Συνδικάτο.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: