“Κλιμακώνουν” αποκλιμακώνοντας… – Στάση εργασίας αντί για απεργία στις 16 προτείνουν ΠΑΣΚΕ-ΕΑΚ (ΣΥΡΙΖΑ)

Η ΕΑΚ του ΣΥΡΙΖΑ και η ΠΑΣΚΕ προβάλλουν μάλιστα τη γραμμή των non-paper της κυβέρνησης, ότι οι διαθέσεις είναι μειωμένες και ο κόσμος δε θέλει να απεργήσει, κάνοντας πολιτικό δώρο στην κυβέρνηση!

Ενώ η κυβέρνηση βιάζεται να περάσει το αντεργατικό έκτρωμα και επισπεύδει την ψήφιση του νομοσχεδίου του Χατζηδάκη για την Τετάρτη 16 του μηνός, η ΓΣΕΕ θα συνεδριάσει τη Δευτέρα, η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ πετάει το μπαλάκι στους άλλους φορείς, ενώ η πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚ Αθήνας απέρριψε την πρόταση του ΠΑΜΕ για απεργιακή κλιμάκωση τη μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου και αντιπροτείνει “κλιμάκωση” αποκλιμακώνοντας, με πρόταση για στάση εργασίας και απογευματινό συλλαλητήριο!

Η ΕΑΚ του ΣΥΡΙΖΑ και η ΠΑΣΚΕ προβάλλουν μάλιστα τη γραμμή των non-paper της κυβέρνησης, ότι οι διαθέσεις είναι μειωμένες και ο κόσμος δε θέλει να απεργήσει! Και όλα αυτά λέγονται μετά τις μεγαλειώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις της Πέμπτης, τη μεγάλη δυναμική και τις προχωρημένες διαθέσεις που ανέδειξαν.

Με άλλα λόγια, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να περάσει τη μεγαλύτερη αντεργατική ανατροπή των τελευταίων δεκαετιών, γυρίζοντας το ρολόι της ιστορίας στον 19ο αιώνα, και η απάντηση που ετοιμάζουν αυτές οι παρατάξεις είναι στάση εργασίας και ένα συλλαλητήριο “για την τιμή των όπλων”. Ενώ ο λαός γράφει ιστορία στον δρόμο, οι συγκεκριμένες δυνάμεις κάνουν ένα πολιτικό δώρο στην κυβέρνηση που γυρίζει το ρολόι της ιστορίας δεκαετίες πίσω, ενώ ουσιαστικά προαναγγέλλουν και τη στάση της συνδικαλιστικής κλίκας της ΓΣΕΕ.

Κατά συνέπεια, το βάρος πέφτει -εξ αρχής άλλωστε- εξ ολοκλήρου στα ταξικά σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και ρίχνουν όλες τις δυνάμεις τους για την επιτυχία της απεργίας στις 16 Ιούνη και απογευματινά συλλαλητήρια την ίδια μέρα, με αποφάσεις ΕΚ (Πειραιά, Πάτρας, Λάρισας, Λαυρίου, Άρτας), Ομοσπονδίες (Οικοδόμων, Φαρμάκου, Λογιστών, Τύπου-Χάρτου, αλλά και ΔΟΕ) καθώς και μια σειρά σωματεία (ΣΕΤΗΠ, Ναυτεργάτες, Σωματεία από τον Επισιτισμό-Τουρισμό κοκ).

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: