Κατάπτυστοι

Την απάντηση θα πάρουν όλοι – μαζί και οι εργατοπατέρες – αύριο, Πέμπτη, με τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις.

«Παρατηρήσεις και προτάσεις» για το νομοσχέδιο – έκτρωμα του υπουργείου Εργασίας κατέθεσε η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, την ίδια ακριβώς μέρα που απέρριψε την πρόταση των ταξικών δυνάμεων για απεργία αύριο, Πέμπτη, κι ενώ εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα έχουν ήδη πάρει απεργιακές αποφάσεις. Οι προτάσεις της ΓΣΕΕ είναι βούτυρο στο ψωμί του υπουργού της εργοδοσίας, που επιχειρεί να περάσει ένα τόσο επικίνδυνο και εγκληματικό νομοσχέδιο.

Στη διάταξη λοιπόν για το 13ωρο, η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ προτείνει «να διασφαλίζεται, μέσω εντατικών ελέγχων, ότι δεν παραβιάζεται το ανώτατο όριο όχι μόνο της ημερήσιας, αλλά και της εβδομαδιαίας διάρκειας εργασίας των εργαζομένων, που δεν μπορεί να υπερβαίνει ανά περίοδο το πολύ 4 μηνών τις 48 ώρες κατά μέσο όρο, συμπεριλαμβανομένων των υπερωριών». Με άλλα λόγια, δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τη 13ωρη δουλειά κάθε μέρα, αρκεί να εφαρμόζονται οι νόμοι και οι οδηγίες της διευθέτησης, που οδηγούν σε εξόντωση τους εργαζόμενους και σε πλήρη διάλυση του σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας.

Οσο για τις «συμβάσεις κατά παραγγελία», δίνουν άλλοθι στην κυβέρνηση να προχωρήσει, ζητώντας να τεθούν κάποιοι όροι για να μην κάνει …καταχρήσεις η εργοδοσία! Ζητάνε, για παράδειγμα, «οι συμβάσεις αυτές να συνάπτονται αποκλειστικά για την κάλυψη έκτακτων αναγκών», «να μην υπερβαίνουν το 10% των απασχολουμένων της επιχείρησης» και άλλες τέτοιες αστειότητες.

Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ο κατάπτυστος ρόλος της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, στο πλευρό της εργοδοσίας και του κράτους της. Την απάντηση θα πάρουν όλοι – μαζί και οι εργατοπατέρες – αύριο, Πέμπτη, με τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Αναδημοσιεύεται από την στήλη “Από…μέρα σε…μέρα” του σημερινού Ριζοσπάστη

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: