Καταγγελία της ΔΑΣ: Παρεμβάσεις, «Ανεξάρτητοι», ΔΑΚΕ, εμποδίζουν την συγκρότηση προεδρείου στο Ν.Τ. Κέρκυρας της ΑΔΕΔΥ και οδηγούν σε εκφυλισμό τη λειτουργία του οργάνου

Στην κατάσταση αυτή, πρωτοστατεί η παράταξη των  Παρεμβάσεων (Ενωτική Κίνηση), που σε αγαστή  συμφωνία με τους «Ανεξάρτητους» (Συνδικαλιστική Ανατροπή ΟΤΑ) – Συριζα και την ΔΑΚΕ, επιδιώκουν από κοινού να αποκλείσουν την ΔΑΣ από τη δικαιωματική -λόγω εκλογικού αποτελέσματος- θέση του προέδρου στην ΕΓ  του Ν.Τ. ! 

Πέρασαν πάνω από 3 μήνες από τις εκλογές της 3ης Μάη για την ανάδειξη νέας Εκτελεστικής Γραμματείας (Ε.Γ.) του Νομαρχιακού Τμήματος (Ν.Τ.) Κέρκυρας της ΑΔΕΔΥ, στις  οποίες η Δ.Α.Σ. αναδείχτηκε και πάλι πρώτη δύναμη.

Από Μάιο μέχρι Αύγουστο, σε 4 άγονες (όπως αποδείχτηκε) συνεδριάσεις, για συγκρότηση  της ΕΓ για την εκλογή Προέδρου – Γραμματέα – Αντιπροέδρου και των υπολοίπων θέσεων του προεδρείου, εξελίσσεται ένα τυχοδιωκτικό παιχνίδι των υπολοίπων παρατάξεων, που έχει ως σκοπό να ανατρέψει το εκλογικό αποτέλεσμα και την πρωτιά της ΔΑΣ. 

Στην κατάσταση αυτή, πρωτοστατεί η παράταξη των  Παρεμβάσεων (Ενωτική Κίνηση), που σε αγαστή  συμφωνία με τους «Ανεξάρτητους» (Συνδικαλιστική Ανατροπή ΟΤΑ) – Συριζα και την ΔΑΚΕ, επιδιώκουν από κοινού να αποκλείσουν την ΔΑΣ από τη δικαιωματική -λόγω εκλογικού αποτελέσματος- θέση του προέδρου στην ΕΓ  του Ν.Τ. ! 

Για να το πετύχουν αυτό, εφευρίσκουν διάφορα προσχήματα, ζητούν «δηλώσεις μετανοίας» από τη ΔΑΣ, θέτουν προϋποθέσεις προκειμένου να συμφωνήσουν στο αναλογικό – αντιπροσωπευτικό προεδρείο.  Από τη μία δηλαδή μπλοκάρουν την εκλογή του προεδρείου μη σεβόμενοι το εκλογικό αποτέλεσμα και από την άλλη οδηγούν τη λειτουργία και τη δράση του Ν.Τ. σε εκφυλισμό, προτείνοντας οι συνεδριάσεις να καλούνται κάθε φορά από τα 3/5 των μελών της ΕΓ! Αστεία πράγματα, που το μόνο που επιτυγχάνουν έτσι, είναι να δυσκολεύουν κι άλλο τη λειτουργία του Ν.Τ.

     Δε μας προξενεί εντύπωση η στάση τους !

  • Τους ενοχλεί φαίνεται το ότι δε συμβιβαζόμαστε και δε ρίχνουμε νερό στο κρασί μας, αγωνιζόμενοι με συνέπεια για το ταξικό συμφέρον των εργαζομένων. 
  •  Τους ενοχλεί ακόμη περισσότερο η ενιαία αντίληψη που έχουμε για το κίνημα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ταξικά προσανατολισμένο, με κοινή αγωνιστική δράση. 

  Ως ΔΑΣ προτείναμε απ’ την αρχή για την συγκρότηση της Ε.Γ. του Ν.Τ. την εκλογή αναλογικού, αντιπροσωπευτικού προεδρείου (δηλ. η 1η σε ψήφους δύναμη τον Πρόεδρο, η 2η σε ψήφους δύναμη τον Γραμματέα κλπ), ώστε να αποτυπωθεί και στη σύνθεση του προεδρείου η επιλογή του εκλογικού σώματος. Σε αυτή τη θέση μας επιμένουμε και δεν πρόκειται να συμμετέχουμε σε κανενός είδους «νόθο» προεδρείο στο Ν.Τ. Κέρκυρας.

 Επίσης, δεν πρόκειται να δεχτούμε την αδρανοποίηση του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, στην οποία με μαθηματική ακρίβεια οδηγούν οι 3 παρατάξεις, με τις απαράδεκτες αποφάσεις τους.   Ένα Ν.Τ. το οποίο με πολύ κόπο και μετά από πολλά χρόνια αδράνειας «ξαναζωντάνεψε», με τις καταλυτικές παρεμβάσεις των δυνάμεων της ΔΑΣ, αφήνοντας ένα θετικό αποτύπωμα στα συνδικαλιστικά δρώμενα της Κέρκυρας, συνδέοντας τους αγώνες των δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων, ενάντια στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική και στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες.

Αποκαλυπτική για τη στάση και τη στόχευση των 3 παρατάξεων, ήταν η τελευταία συνεδρίαση όπου συζητήθηκε και η εκλογή του αντιπροσώπου στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της ΑΔΕΔΥ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 22-23 Οκτωβρίου. Σε αυτήν κανονικά θα έπρεπε να συμμετάσχει ο Πρόεδρος του Ν.Τ.  

 Καθώς όμως με ευθύνη αυτών των παρατάξεων δεν έχει εκλεγεί πρόεδρος, εμείς προτείναμε το απολύτως λογικό, δηλ. να σταλεί ως αντιπρόσωπος το πλειοψηφών μέλος της ΕΓ. Oι  παρατάξεις αυτές, επέλεξαν και πάλι να αποκλείσουν τη ΔΑΣ και υπερψήφισαν ως αντιπρόσωπο έναν εκ των εκλεγμένων των «Ανεξάρτητων».  Δηλαδή αποφάσισαν να στείλουν ως αντιπρόσωπο στη συνδιάσκεψη της ΑΔΕΔΥ κάποιον ο οποίος η παράταξή του που έχει την απόλυτη πλειοψηφία στο σωματείο των ΟΤΑ,  δεν αποδέχεται τους συμβασιούχους εργαζόμενους στο σωματείο ως ισότιμα μέλη!!!  Επιπλέον  μέλη της συγκεκριμένης παράταξης στην προηγούμενη ΕΓ του ΝΤ συμμετείχαν και συμμετέχουν κανονικά στην αξιολόγηση, παρά την ρητώς καταγεγραμμένη απόφαση, τόσο της ΑΔΕΔΥ, όσο και του Ν.Τ. Κέρκυρας.

Την μεγαλύτερη ευθύνη για αυτά τα εκφυλιστικά φαινόμενα στη λειτουργία του Ν.Τ. Κέρκυρας την έχουν οι Παρεμβάσεις, των οποίων οι εκπρόσωποι αποφάσισαν να ανεχθούν και να κάνουν τα στραβά μάτια στις παραπάνω απαράδεκτες συνδικαλιστικές αποφάσεις και πρακτικές απλά και μόνο για να αποκλείσουν τη ΔΑΣ!

      Αυτή την περίοδο η νέα κυβέρνηση της ΝΔ επιταχύνει την αντιλαϊκή – αντεργατική επίθεση σε όλα τα μέτωπα, πατώντας στο έδαφος και στον «αέρα» που της έχει δώσει τα προηγούμενα χρόνια η στήριξη από ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ.  Οι νέες αυξήσεις φωτιά στα είδη πλατιάς κατανάλωσης, στα ενοίκια, στα καύσιμα και την ενέργεια κλπ. δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με «pass» και αυξήσεις ψίχουλα στους εργαζόμενους. Η επιμονή της κυβέρνησης να νομιμοποιήσει την 16ωρη εργασία, τη σύνταξη ως τα 74 και από εκεί στον τάφο, φανερώνει ότι το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα της εκμετάλλευσης το οποίο υπηρετούν όλες οι αστικές κυβερνήσεις, δε διστάζει να γυρίσει τους εργαζόμενους και τη ζωή τους αιώνες πίσω.  

     Μέσα σ’ αυτό το αρνητικό πλαίσιο όξυνσης της αντιλαϊκής επίθεσης, έχουμε καθήκον να υπερασπίσουμε τη ζωή και τα δικαιώματά μας. Αυτό όμως απαιτεί απ’ όλους μας (με έργα και όχι λόγια) την συνεχή προσπάθεια για ισχυροποίηση και ανασύνταξη του εργατικού – συνδικαλιστικού κινήματος με κοινή δράση σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

      Καλούμε τους εργαζόμενους στο Δημόσιο Τομέα στην Κέρκυρα, να καταδικάσουν τις τυχοδιωκτικές πρακτικές των Παρεμβάσεων, των «Ανεξάρτητων» και της ΔΑΚΕ, που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στον εκφυλισμό της λειτουργίας και της δράσης του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας.

              Εμείς αποφασιστικά θα συνεχίσουμε, με όσες δυνάμεις έχουμε να παλεύουμε στην αντίθετη κατεύθυνση, αποκαλύπτοντας στους εργαζόμενους, όλους όσους ενεργούν τυχοδιωκτικά μέσα στα συνδικάτα και στο κίνημα.

ΔΑΣ Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: