«Ήρθε από την ανεργία να δουλέψει και πέθανε…» – Νεκρός από κορονοϊό συμβασιούχος οικοδόμος στο Δήμο Νέας Ιωνίας

Αρκετοί είναι οι συνάδελφοι μας που μολύνθηκαν το τελευταίο διάστημα και κάποιοι από αυτούς νόσησαν σοβαρά. Οι επιπτώσεις αυτές δεν είναι άσχετες με την πολιτική της κυβέρνησης, των δημοτικών αρχών και εργοδοτών απέναντι στην πανδημία.

Έχασε τη ζωή του από κορονοϊό εργαζόμενος στον Δήμο Νέας Ιωνίας, οικοδόμος συμβασιούχος 8μηνίτης, μέσω ΟΑΕΔ. Σε ανακοίνωση της η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία επισημαίνει τις ευθύνες τόσο της κυβέρνησης όσο και των δημοτικών αρχών για την διασπορά του κορονοϊού αναφέροντας πως «αρκετοί είναι οι συνάδελφοι μας που μολύνθηκαν το τελευταίο διάστημα και κάποιοι από αυτούς νόσησαν σοβαρά. Οι επιπτώσεις αυτές δεν είναι άσχετες με την πολιτική της κυβέρνησης, των δημοτικών αρχών και εργοδοτών απέναντι στην πανδημία. Αφήνει σε δεύτερη μοίρα την προστασία των εργαζομένων, του λαού γενικότερα και στοχοπροσηλώνεται στην προστασία των επιχειρηματικών ομίλων και της κερδοφορίας τους».

Η ανακοίνωση της ΔΑΣ έχει ως εξής:

Οι εργαζόμενοι του Δήμου μας μετρούμε τον πρώτο νεκρό από τον Κορωνοϊό. Ο συνάδελφος μας ήταν οκταμηνίτης, μέσω ΟΑΕΔ, οικοδόμος με 540 € το μήνα. Ήρθε από την ανεργία να δουλέψει και πέθανε.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους δικούς του ανθρώπους, στην οικογένεια του.

Αρκετοί είναι οι συνάδελφοι μας που μολύνθηκαν το τελευταίο διάστημα και κάποιοι από αυτούς νόσησαν σοβαρά. Οι επιπτώσεις αυτές δεν είναι άσχετες με την πολιτική της κυβέρνησης, των δημοτικών αρχών και εργοδοτών απέναντι στην πανδημία. Αφήνει σε δεύτερη μοίρα την προστασία των εργαζομένων, του λαού γενικότερα και στοχοπροσηλώνεται στην προστασία των επιχειρηματικών ομίλων και της κερδοφορίας τους.

–Για αυτό ακούμε και βλέπουμε μέτρα για το άνοιγμα των τουριστικών επιχειρήσεων. Η κυβέρνηση περιβάλλει με τείχος προστασίας τους ιδιώτες της υγείας και τα κέρδη τους.

–Από την άλλη αρνούνται να πάρουν μέτρα για τους εργαζόμενους, όπως:

Οργανωμένο έλεγχο της πανδημίας με τεστ από ειδικευμένα συνεργεία σε εβδομαδιαία βάση στους χώρους δουλειάς, αντ’ αυτού πριμοδοτούν την προσωπική ευθύνη με τα σελφ τεστ. Αύξηση των μέσων μεταφοράς για αποτροπή του συνωστισμού σε αυτά. Στελέχωση των νοσοκομείων με έμπειρο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό , αύξηση κρεβατιών σε ΜΕΘ κ.α.

–Να σημειώσουμε ότι οι εργαζόμενοι στους Δήμους είναι στην πρώτη γραμμή ειδικά στις υπηρεσίες καθαριότητας, φροντίδας των κοινοχρήστων χώρων και στις κοινωνικές υπηρεσίες. Με την χρήση των σελφ τεστ σε κάθε σπίτι θα πολλαπλασιασθούν οι κίνδυνοι για τους εργαζόμενους στους Δήμους αφού θα είναι οι μεταφορείς των χρησιμοποιημένων συσκευασιών των σελφ τεστ, δηλαδή νοσοκομειακά απορρίμματα που από κοινού με τα οικιακά απορρίμματα θα μεταφέρονται στις χωματερές.

Συνάδελφοι σας καλούμε να διεκδικήσουμε μέτρα για την προστασία της ζωής μας.

Η φετινή πρωτομαγιά και ο ταξικός, αγωνιστικός, απεργιακός γιορτασμός της στις 6 του ΜΑΗ είναι εφαλτήριο για να διατρανώσουμε την θέληση μας και να αντιληφθεί ο ταξικός μας εχθρός ότι:

–Δεν χαραμίζουμε άλλο αίμα για τα κέρδη τους.

–Η καραντίνα που προσπαθούν να επιβάλλουν στον αγώνα μας και οι επικλήσεις τους για παύση των διεκδικήσεων πέφτουν στο κενό.

ΣΤΙΣ 6 ΤΟΥ ΜΑΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΟΛΟΙ στην Πρωτομαγιάτικη Απεργιακή Συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 6 του Μάη ώρα 10:00 το πρωί.

Προσυγκέντρωση στις 9:15 το πρωί στους Στύλους του Ολυμπίου Διός.

Τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του οικοδόμου, εκφράζει με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, υπογραμμίζοντας τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για τη διαχείριση της πανδημίας και καλώντας σε μαζική και μαχητική συμμετοχή στην απεργιακή συγέντρωση της 6ης Μάη.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του συναδέλφου οικοδόμου, εργαζόμενου στα 8μηνα του Δήμου Νέας Ιωνίας, που έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό.

Εγκληματικές είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης για τη διαχείριση της πανδημίας, που μοναδικό της κριτήριο και το οποίο εφαρμόζει με συνέπεια είναι η διαφύλαξη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων. Την ώρα που ετοιμάζει το άνοιγμα των τουριστικών επιχειρήσεων, αφήνει σε δεύτερη μοίρα την προστασία των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας.

Ταυτόχρονα, ευθύνες έχει και ο Δήμος Ν. Ιωνίας, ως εργοδότης, που δεν εφαρμόζει ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων στο Δήμο, όπως εβδομαδιαίο έλεγχο με τεστ από ειδικευμένα συνεργεία, μέτρα για αποτροπή του συνωστισμού, παροχή ΜΑΠ σε όλους κ.ά.

Δεν σταματάμε τον αγώνα για να υπερασπιστούμε την ίδια μας τη ζωή, για σύγχρονες συνθήκες και όρους δουλειάς. Δίνουμε μαζικά και μαχητικά το παρών στην απεργιακή συγκέντρωση της 6ης Μάη στο Σύνταγμα, στις 10 π.μ.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: