Η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ ξαναχτυπά! – Ζητά κρατική προστασία από τους συλλογικούς αγώνες

Η ηγεσία της ΓΣΕΕ ζητά από την κυβέρνηση να επαναφέρει το καταργημένο άρθρο που προβλέπει ποινή φυλάκισης μέχρι και 2 έτη για όποιον «παρεμποδίζει συνεδρίαση σωματείου….». «Παλιά τους τέχνη κόσκινο», αφού το μοναδικό τους μέλημα είναι η διατήρηση της καρέκλας τους – ακόμα και με νοθείες

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ

Η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ ξαναχτύπησε! Μετά το «Συνέδριο» που έκανε στο Καβούρι υπό την προστασία του κράτους και των δυνάμεων καταστολής, με τα ΜΑΤ απέναντι στους εργαζόμενους και τα σωματεία τους, προστρέχει για άλλη μια φορά στην κυβέρνηση, ζητώντας να την προστατέψει από τους εργαζόμενους και τους συλλογικούς τους αγώνες!

Με αφορμή το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης με τίτλο «Τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας», ζητά, με έγγραφη παρέμβασή της, από τον αρμόδιο Υπουργό να επαναφέρει το καταργημένο άρθρο 197 του ν. 4619/2019, το οποίο προβλέπει ποινή φυλάκισης μέχρι και 2 έτη για όποιον «παρεμποδίζει συνεδρίαση σωματείου….».

«Παλιά τους τέχνη κόσκινο» θα έλεγε κάποιος, αφού το μοναδικό τους μέλημα είναι η διατήρηση της καρέκλας τους – ακόμα και με νοθείες, με απευθείας εργοδοτική διείσδυση – στην τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση, ώστε να τη συντηρούν ως εργαλείο του κοινωνικού εταιρισμού, της ενσωμάτωσης, του διαλόγου με τις κυβερνήσεις και την εργοδοσία, για το ξήλωμα όλο και περισσότερων εργασιακών δικαιωμάτων, για το τσάκισμα των εργατικών αγώνων.

Δεν θα περιμέναμε τίποτα καλύτερο από μια ηγετική ομάδα που έχει εκφράσει με όλους τους τρόπους την «αλλεργία» της στις κινητοποιήσεις και τους αγώνες των εργαζόμενων, χαρακτηρίζοντάς τα «ανοησίες» και βαφτίζοντας «τραμπουκισμό» την πάλη για σωματεία ενεργά, ζωντανά, με συλλογικές διαδικασίες και πραγματική συμμετοχή εργαζομένων.

Δεν θα περιμέναμε τίποτα καλύτερο από μια ηγετική ομάδα που έχει επιλέξει να βάζει συνεχώς πλάτη στην εφαρμογή και υλοποίηση της αντεργατικής και αντιλαϊκής πολιτικής και τώρα είναι έτοιμη να παραδώσει τη συνδικαλιστική οργάνωση και δράση, το 8ωρο και τα εργασιακά δικαιώματα στο «γύψο» του τερατουργηματικού νόμου Χατζηδάκη!

Αυτή είναι η βρώμικη δουλειά και η αποστολή τους. Γι’ αυτά παίρνουν τα εύσημα από εργοδοσία και κυβέρνηση. Από τους εργαζόμενους, όμως, ας εισπράξουν την απαξίωση και την κατακραυγή!

Τα Εργατικά Κέντρα, οι Ομοσπονδίες, τα Συνδικάτα προετοιμάζονται και συντονίζονται για να δώσουν απάντηση στην αντεργατική επίθεση κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων. Με πρωτοβουλίες δράσης και αγώνα για να μην εφαρμοστεί ο Ν. Χατζηδάκη, που θέλει να καταδικάσει την εργατική τάξη σε δουλειά ήλιο με ήλιο, χωρίς σταθερή δουλειά και με συνδικάτα που θα υπηρετούν την εργοδοσία και τις κυβερνήσεις της.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: