Η Εφημερίδα των Συνδικάτων – Έφτασε στο τρίτο της φύλλο η “Πανεργατική”

Το τρίτο φύλλο της «Πανεργατικής» κυκλοφορεί σε έντυπη μορφή από τα συνδικάτα, ενώ σε ηλεκτρονική μορφή έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο του ΠΑΜΕ

Το τρίτο φύλλο της «Πανεργατικής» κυκλοφορεί σε έντυπη μορφή από τα συνδικάτα, ενώ σε ηλεκτρονική μορφή έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο του ΠΑΜΕ (https://pamehellas.gr/panergatiki-teychos-3).

Η ύλη του νέου τεύχους περιλαμβάνει: Αρθρογραφία γύρω από τους αγώνες των σωματείων ενάντια στον αντεργατικό νόμο, την πείρα που αποκομίζουν από τις απεργιακές μάχες και τα συλλαλητήρια, τη συνέχεια της αγωνιστικής δράσης τους. Συνέντευξη με τον Σταμάτη Πελάη, πρόεδρο του Συνδικάτου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, και συζήτηση με τον Στάθη Σταθουλόπουλο από το Συνδικάτο Φαρμάκου – Καλλυντικού Αττικής, με αφορμή τις πρόσφατες αρχαιρεσίες του. Συνέντευξη με τον πρόεδρο του Συνδικάτου Οικοδόμων 36 του Λος Αντζελες (Roofers Local 36) για τη συμπλήρωση ενός έτους από τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ. Αρθρο μπροστά στο 18ο Συνέδριο της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας.

Μέσα από το τρέχον φύλλο προβάλλεται επίσης η πρωτοβουλία της Θεατρικής Ομάδας του ΠΑΜΕ να παρουσιάσει την παράσταση «Τρωάδες», ενώ συντελεστές της εξηγούν τους λόγους για τους οποίους επιλέχθηκε η συγκεκριμένη τραγωδία. Παρουσιάζονται ακόμα οι πολιτιστικές πρωτοβουλίες που σχεδιάζει το Εργατικό Κέντρο Αρτας.

«Η “Πανεργατική” φτάνει στο τρίτο της φύλλο», σημειώνει το ΠΑΜΕ και υπογραμμίζει πως οι απεργίες και συλλαλητήρια του περασμένου Ιούνη, που ήταν τα πιο μαζικά των τελευταίων χρόνων, έχουν τροφοδοτήσει την ύλη του τεύχους. «Με τη δράση μας, τα συνθήματά μας, με άξονα την πάλη για το ξήλωμα όλου του αντεργατικού νομικού οπλοστασίου των τελευταίων χρόνων», όπως τονίζει, τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι έδωσαν μάχη, οργάνωσαν την πάλη, «δημιούργησαν απεργιακό κλίμα, εντάχθηκαν στον αγώνα νέες δυνάμεις, πήραν κουράγιο για ακόμα πιο σκληρή αντιπαράθεση το επόμενο διάστημα».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: