ΕΣΚ ΟΤΕ: “Τα παπαγαλάκια γράφουν για χαμηλή συμμετοχή στην απεργία, ενώ έχουν παραλύσει ολόκληρες διευθύνσεις…”

Απέναντί μας έχουμε την εργοδοσία η οποία αφενός δεν κάθεται καν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης αφετέρου έχει ενεργοποιήσει τα πληρωμένα παπαγαλάκια της που καθημερινά προσπαθούν να σπιλώσουν τον αγώνα μας διαδίδοντας ψευδείς ειδήσεις.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΟΤΕ 

Οι εργαζόμενοι στον όμιλο ΟΤΕ εδώ και 10 μέρες δίνουμε υπερήφανα μια σημαντικά απεργιακή μάχη για υπογραφή ΜΙΑΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο ΟΤΕ με εξίσωση μισθών και δικαιωμάτων προς τα πάνω και για να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος μας. Απέναντι μας έχουμε την εργοδοσία η οποία αφενός δεν κάθεται καν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης αφετέρου έχει ενεργοποιήσει τα πληρωμένα παπαγαλάκια της που καθημερινά προσπαθούν να σπιλώσουν τον αγώνα μας διαδίδοντας ψευδείς ειδήσεις. Χαρακτηριστικά παραδείγματα: 

  • -Γράφουν για χαμηλή συμμετοχή στην απεργία, τη στιγμή που έχουν παραλύσει ολόκληρες γενικές διευθύνσεις και η εταιρία αναζητούσε εργαζόμενους που θα ήθελαν να δουλέψουν την επόμενη μέρα των Χριστουγέννων που είναι αργία! 
  • -Γράφουν ότι ο αγώνας αφορά μόνο τους συνδικαλιστές προσπαθώντας να δείξουν ότι οι εργαζόμενοι δεν συμφωνούν με την απεργία. Την απάντηση την παίρνουν καθημερινά στις απεργιακές φρουρές όπου συμμετέχουν απλοί εργαζόμενοι αψηφώντας και το εορταστικό κλίμα της εποχής. 
  • -Γράφουν, προσπαθώντας να ενεργοποιήσουν τον κοινωνικό αυτοματισμό, ότι για τις καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση των πελατών ευθύνεται η απεργία. Να τους θυμίσουμε ότι η απεργία ξεκίνησε πριν μια εβδομάδα. Για τα εκκρεμή αιτήματα και τις βλάβες που φθάνουν σε βάθος 2 μηνών, ίσως και παραπάνω, δεν ευθύνεται η απεργία αλλά η τραγική έλλειψη προσωπικού που έχει αναγκάσει συνδρομητές να αναζητούν «βύσμα» για να μπορέσουν να αποκτήσουν τηλέφωνο. 
  • -Γράφουν ότι οι πελάτες είναι εξοργισμένοι με τους απεργούς. Τους ενημερώνουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πελατών που προσήλθαν σε καταστήματα του ΟΤΕ και συζήτησαν με τις απεργιακές φρουρές εξέφρασαν την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους στον απεργιακό μας αγώνα. Για αυτό, άλλωστε, τα «ανεξάρτητα» ΜΜΕ δεν έχουν προβάλει καθόλου τον απεργιακό μας αγώνα. Έχουν διαγνώσει τον «κίνδυνο» η κοινωνία να σταθεί πιο ενεργά στο πλευρό των απεργών.

Η απάντηση στην προσπάθεια ενεργοποίησης του κοινωνικού αυτοματισμού έρχεται και από το κύμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης που εκφράζουν μαζικά πλήθος Εργατικών κέντρων, Ομοσπονδιών, Σωματείων και κοινωνικών φορέων. Ιδιαίτερη αξία έχει η έμπρακτη αλληλεγγύη από σωματεία του κλάδου («ΠΑΣΕ WIND», «Σωματείο Εργαζομένων Forthnet – NOVA», «Σωματείο Εργαζομένων στη Vodafone, 360 Connect και λοιπές θυγατρικές») που σπάνε στην πράξη την προσπάθεια των εργοδοτών να καλλιεργήσουν την ιδέα ότι στον ανταγωνισμό των μονοπωλίων θα πρέπει να συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι. Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφέρουμε και το μήνυμα αλληλεγγύης που έστειλε το γαλλικό σωματείο τηλεπικοινωνιών Telecom 13 της CGT που και αυτό είναι σε κινητοποιήσεις αυτήν την περίοδο ενάντια στην αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης Μακρόν. 

Ο αγώνας των εργαζόμενων του ΟΤΕ και η επιτυχία του αφορά το σύνολο των εργαζόμενων της χώρας. Αν μια εταιρία με τα μεγέθη του ΟΤΕ, που εξασφαλίζει πακτωλό χρημάτων από τη μείωση της φορολογίας, που βρίσκεται στην αιχμή της τεχνολογίας, με προσωπικό υψηλής εξειδίκευσης, προχωρά σε απολύσεις, σχεδιάζει περαιτέρω διάλυση των εργασιακών σχέσεων και αρνείται οποιαδήποτε αύξηση, ποιος αλήθεια μπορεί να υποστηρίζει ότι το αφήγημα κυβέρνησης, ΣΕΒ και ΜΜΕ περί «ανάπτυξης για όλους» αφορά τους εργαζόμενους αυτής της χώρας; 

Στη συνέχεια παραθέτουμε φορείς που έχουν εκφράσει μέχρι σήμερα την αλληλεγγύη τους: 

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (ΠΑΜΕ)
ΓΑΛΛΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ TELECOM13 ΤΗΣ CGT
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ πρώην ΔΕΚΟ & ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΦΑΡΜΑΚΟΥ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΕΡΓΑΤIKO ΚΕΝΤΡΟ ΡΟΔΟΥ
ΕΡΓΑΤIKO ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΕΡΓΑΤIKO ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΘΑΚΗΣ – ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
ΠΑΣΕWIND
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ VODAFONE, 360 CONNECT ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΘΥΓΑΤΡΙΚΕΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ FORTHNET – NETMED
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες Ιδρύματα Σχολεία Ειδικής Αγωγής
ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ Νέων Τεχνολογιών και Τηλεπικοινωνιών Νομού Αχαΐας
ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (ΣΕΤΗΠ) νομού ΑΤΤΙΚΗΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ & ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ τουΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΩΝ – ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ Ν.ΑΤΤΙΚΗΣ (ΣΕΤΤΑ)
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ 

ΕΣΚ – Ενιαία Συνδικαλιστική Κίνηση Εργαζομένων Ομίλου Εταιριών ΟΤΕ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: