Εργοδοτικός συνδικαλισμός με άτοκες δόσεις – Σε εκδρομή αντί για την απεργία καλεί το Σωματείο Εργαζομένων στη Eurobank

Την ώρα που οι εργαζόμενοι στη Eurobank αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα, το Σωματείο Εργαζομένων, όχι μόνο δεν καλεί σε συμμετοχή στην πανεργατική απεργία της 24 Σεπτέμβρη αλλά διοργανώνει… εκδρομή στη Σικελία!!

Η είδηση μοιάζει απίστευτη, αλλά δεν είναι. Ακόμα και τα τοτέμ του εργοδοτικού συνδικαλισμού θα υποκλίνονται μπροστά στο ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Union Eurobank, του αντιπροσωπευτικού σωματείου των εργαζομένων που απασχολεί η Eurobank…

Την ώρα που η κυβέρνηση δεν κρύβει τους αντεργατικούς της σχεδιασμούς και ετοιμάζεται με το νέο νομοσχέδιο να γκρεμίσει ό,τι απόμεινε όρθιο στα εργασιακά από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Την ώρα που οι εργαζόμενοι στις τράπεζες και στη Eurobank αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα, όπως η έλλειψη προσωπικού (έχει μειωθεί δραματικά τα χρόνια της κρίσης και επιχειρείται με τεχνάσματα να μειωθεί και άλλο), το κλείσιμο καταστημάτων, επιχείρηση «ενοικίασης» εργαζομένων, η μεταφορά προσωπικού και άλλα, το Σωματείο Εργαζομένων Union Eurobank, όχι μόνο δεν καλεί σε συμμετοχή στην πανεργατική 24ωρη απεργία της Τρίτης 24 Σεπτέμβρη, αλλά διοργανώνει… εκδρομή στη Σικελία… και με 6 άτοκες δόσεις!!

Μια μικρή ματιά στην ιστοσελίδα του σωματείου λύνει κάποιες απορίες: «Ήρθε η ώρα το συνδικαλιστικό κίνημα να απελευθερωθεί από την ξύλινη γλώσσα του παρελθόντος και να ανταποκριθεί ενεργητικά στις προκλήσεις της νέας εποχής και της ψηφιακής πρόσκλησης, αλλά και απειλής υπηρετώντας τα συμφέροντα των εργαζομένων και όχι τις κομματικές εργολαβίες και επιδιώξεις» δηλώνει ο πρόεδρος, μετά τις τελευταίες αρχαιρεσίες.

Ξύλινη γλώσσα το δικαίωμα στην απεργία, η διεκδίκηση και ο αγώνας των εργαζομένων για τα εργασιακά δικαιώματα! Ο κατήφορος δεν έχει πάτο, τα σχόλια περισσεύουν… Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του. Οι εργαζόμενοι στη Eurobank μπορούν να τους σταματήσουν. Να οργανώσουν τον αγώνα τους, κόβοντας το δρόμο στους εκπροσώπους του εργοδοτικού συνδικαλισμού και να διεκδικήσουν με τους άλλους εργαζόμενους τα δικαιώματά τους.

Να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας στις 10.30 π.μ., στα Προπύλαια, και στις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε δεκάδες πόλεις της χώρας.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: