Εργαζόμενοι Υπουργείου Ανάπτυξης: Γενική απεργία – Όλοι στον δρόμο

Στέλνουμε ένα δυνατό μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δεν θα αφήσουμε να περάσει στην πράξη το νομοσχέδιο που καταργεί το 8ωρο και απαγορεύει τις απεργίες.

Με ένα μεγάλο πανό 40 Χ 3 μέτρων (που και πάλι φαίνεται μικρό στο γιγαντιαίο κτίριο του Μαυρογυαλούρου) η Ομοσπονδία Υπαλλήλων του Υπουργείου Ανάπτυξης και οι Σύλλογοι τέως Βιομηχανίας & Ενέργειας και Έρευνας και Τεχνολογίας, απαντούν στον κοινωνικό αυτοματισμό και στους μηχανισμούς υπονόμευσης της αυριανής απεργίας και ολοήμερης κινητοποίησης.

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (ΟΣΥΒΕΤ) ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, τέως  ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

ΟΛΟΙ στην Απεργία της 16 Ιουνίου

Τετάρτη 16 Ιούνη, ΑΠΕΡΓΙΑ! Να παραλύσει η χώρα από άκρη σε άκρη, από κλάδο σε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!

Να συμμετέχουμε μαζικά στα συλλαλητήρια το πρωί 10.30 και 5 μ.μ. το απόγευμα της Τετάρτης 16 Ιουνίου στο Σύνταγμα και σε όλες τις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν.

Πανεργατική-σεισμός ήταν η απεργία στις 10 Ιούνη. Ήταν η πιο πετυχημένη πανεργατική απεργία των τελευταίων χρόνων και σε όλες τις πόλεις τα συλλαλητήρια ήταν τα μεγαλύτερα των τελευταίων ετών. Χιλιάδες και χιλιάδες εργαζόμενοι, απέργησαν και κατέβηκαν μαζικά με τα πανό τους στις απεργιακές συγκεντρώσεις. Για ώρες το κέντρο της Αθήνας ήταν ένα τεράστιο απεργιακό ποτάμι.

Στείλαμε ένα δυνατό μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δεν θα αφήσουμε να περάσει στην πράξη το νομοσχέδιο που καταργεί το 8ωρο και απαγορεύει τις απεργίες.

Σε μια εποχή που η επιστημονική και τεχνολογική πρόοδος τρέχει με μεγάλη ταχύτητα, που υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για μείωση του εργάσιμου χρόνου εργασίας, για δουλειά με όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, μας παρουσιάζουν ως «προοδευτικό» το να δουλεύουμε 10 και 12 ώρες. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη, θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις να αντιστοιχηθούν οι όροι της δουλειάς και της ζωής μας με τις δυνατότητες της εποχής και τον τεράστιο πλούτο που παράγουμε.

Το αντεργατικό έκτρωμα της κυβέρνησης βάζει νέα εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση, στις ζωντανές διαδικασίες των σωματείων, στην οργάνωση των απεργιών. Παρουσιάζεται ως εγκληματική ενέργεια η συνδικαλιστική δράση γιατί γνωρίζουν πολύ καλά την δύναμη που έχει η οργανωμένη και συλλογική διεκδίκηση. Προχωρούν στο φακέλωμα των εργαζομένων με την εφαρμογή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Οι αγώνες μας δε μπαίνουν στο γύψο. Να μείνει στα χαρτιά!

Η Κυβέρνηση της ΝΔ, πατώντας στον δρόμο που έστρωσε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θέλει να επιβάλει την ΤΖΑΜΠΑ ΔΟΥΛΕΙΑ. Μιλάνε για «ελεύθερο χρόνο για την φροντίδα των παιδιών» αυτοί που έκλεισαν παιδικούς σταθμούς, που δεν προσλαμβάνουν δασκάλους για τα σχολεία! Θέλουν να δουλεύει ο εργαζόμενος σα σκλάβος, χωρίς να πληρώνεται επιβάλλοντας δουλειά 7 μέρες την βδομάδα, 13 ώρες την μέρα!

Στο δημόσιο τομέα ήδη ήρθε το ελαστικό ωράριο με επέκταση των ωρών εργασίας.

– Στα νοσοκομεία με το νόμο 4498/2017 που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ ισχύει η 12ώρη εργασία, με το πρόσχημα ότι υπάρχουν ανάγκες και από την στιγμή που τα νοσοκομεία είναι υποστελεχωμένα και δεν προτίθενται να κάνουν νέες προσλήψεις ακόμα κι αν κινδυνεύει η ζωή των εργαζομένων όπως αποδείχτηκε και στην πανδημία.

– Ήδη επεκτείνεται η 24ωρη λειτουργία και το ωράριο λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών όπως έχει γίνει στα ΚΕΠ και πήγε να εφαρμοστεί και στις εφορίες μέσα στην πανδημία.

– Επεκτείνονται οι ελαστικές μορφές απασχόλησης μέσα από την μονιμοποίηση της τηλεργασίας κατά την οποία μπορεί να αξιοποιηθεί η στοχοθεσία και η αξιολόγηση, έτσι ώστε να αναγκάσει εργαζόμενους να εργάζονται και πέρα του ωραρίου του για να βγει η δουλειά με ότι αυτό σημαίνει για την οικογενειακή ζωή.

ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΩΡΑ. Οι απολύσεις και οι μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα την περίοδο της κρίσης οδήγησαν σε διαθεσιμότητες, στην περικοπή του 13ου και 14ου μισθού και στο πάγωμα των μισθών στο Δημόσιο.

Η ζωή μας, οι συνθήκες δουλειάς οι δικές μας και των παιδιών μας, οι μισθοί μας, βρίσκονται στο κρεβάτι του Προκρούστη. Θέλουν να κόψουν τα χέρια και τα πόδια μας. Να μας πάρουν ακόμα και το δικαίωμα της συλλογικής διεκδίκησης και οργάνωσης, την απεργία και την δράση των σωματείων μας ώστε να μείνουμε ανυπεράσπιστοι απέναντι στην εργοδοσία.

Μετά από αυτήν την μεγάλη επιτυχία, έχουμε να δώσουμε συνέχεια.

Η 16 Ιούνη, που ψηφίζεται το νομοσχέδιο συμμετέχουμε στην ΠανΔημοσιοϋπαλληλική Απεργία μαζί με ΑΔΕΔΥ το ΠΑΜΕ και άλλες ομοσπονδίες κλαδικά σωμάτια ενάντια σε αυτό το επικίνδυνο και απαράδεκτο  και απαντούμε με την συνέχιση του αγώνα και συλλαλητήρια σε όλη την χώρα.. Και πάνω από όλα οργανώνουμε τη δύναμη των εργαζόμενων μέσα στους χώρους δουλειάς. Συγκροτούμε παντού επιτροπές αγώνα που να οργανώνουν τον χώρο, να δυναμώνουν τα σωματεία, για να μην αφήσουμε τη ΝΔ να εφαρμόσει το αντεργατικό τερατούργημα ακόμη και αν το ψηφίσουν.

Καλούμε τους εργαζόμενους να δώσουν αγωνιστικό παρών στην ΑΠΕΡΓΙΑ, τις 16 Ιουνίου και στα Συλλαλητήρια το απόγευμα τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας

Να αποσυρθεί άμεσα το αντεργατικό νομοσχέδιο που θέλει να φέρει στη βουλή η κυβέρνηση.

Να καταργηθεί όλη η αντεργατική νομοθεσία και οι διατάξεις του χρόνου εργασίας και των ελαστικών εργασιακών σχέσεων.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: