Εργατικό Κέντρο Πειραιά: 17 Απρίλη απαντάμε με πανελλαδική πανεργατική απεργία

17 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
    ∙ Για αυξήσεις στους μισθούς 
     ∙ Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας  
  ∙ Μέτρα υγείας και ασφάλειας 

       ∙ Δημόσια – δωρεάν υγεία & παιδεία
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.30 ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

17 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

     Για αυξήσεις στους μισθούς 

     Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας  

  Μέτρα υγείας και ασφάλειας 

       Δημόσια – δωρεάν υγεία & παιδεία

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.30 ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η αγανάκτηση που όλοι νιώθουμε καθημερινά, το «δεν πάει άλλο» με αυτή την κατάσταση, ο μήνας που δεν βγαίνει πρέπει τώρα να εκφραστεί με δυνάμωμα του αγώνα των εργαζομένων απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και όλων των προηγούμενων και στην προσπάθεια τους να βγάλουν λάδι τις ευθύνες της ΕΕ.

Η κοροϊδία της κυβέρνησης με την αύξηση ψίχουλα του κατώτερου μισθού δεν φτάνει να καλύψει ούτε στο ελάχιστο τις τεράστιες υποχρεώσεις μας όταν βρισκόμαστε στο έλεος καθημερινών ανατιμήσεων στα προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης, στην ενέργεια, στα ενοίκια, στην ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη. Φτάνει να αναλογιστεί κάποιος ότι ο κατώτερος μισθός παραμένει πιο κάτω από αυτόν του 2012!

Τα καθημερινά εργοδοτικά εγκλήματα, οι θάνατοι συναδέλφων μας, η εντατικοποίηση της δουλειάς, η ανυπαρξία μέτρων υγείας και ασφάλειας επειδή κοστίζουν στην εργοδοσία, έχουν μετατρέψει τους εργασιακούς χώρους σε «κοιλάδες των Τεμπών». Να συγκροτηθούν τώρα, όπου δεν υπάρχουν, κατά εργασιακό χώρο και κλάδο, επιτροπές ελέγχου της υγείας και της ασφάλειας, με την συμμετοχή εκπροσώπων των εργαζομένων, για πιο εντατικούς και ουσιαστικότερους ελέγχους.

Φτάνει πια ως εδώ!!

Η μεγάλη απεργιακή απάντηση που δώσαμε στις 28 Φλεβάρη, ένα χρόνο από το έγκλημα στα Τέμπη, μας γεμίζει οργή για τους 57 συνανθρώπους μας που χάθηκαν στο βωμό του κέρδους κράτους και εταιρείας. Μας δίνει όμως ορμή για τους αγώνες για ένα καλύτερο αύριο. Φωτίζει τον δρόμο που δεν αφήνει στο απυρόβλητο τις ευθύνες αυτών που φταίνε, που δεν θα επιτρέψει να συγκαλυφθεί άλλο ένα έγκλημα.

Οι μικρές και μεγάλες νίκες που καθημερινά καταφέρνουμε, όπως η υπογραφή σύμβασης με αυξήσεις των μεταλλεργατών στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη στο Πέραμα, η δημιουργία νέων σωματείων όπως της Teleperformance και των οικοδόμων στο εργοτάξιο του Ελληνικού, οι αγώνες που οργανώνονται στους ναυτεργάτες, σε εργοστάσια της χημικής βιομηχανίας, σε σούπερ μάρκετ, στα δημόσια νοσοκομεία του Πειραιά, στους εκπαιδευτικούς, μας δίνουν δύναμη  για την συνέχεια.

Ο πόλεμος στην Παλαιστίνη που συνεχίζεται με πάνω από 33.000 νεκρούς εκ των οποίων 17.000 μικρά παιδιά, η προετοιμασία ενός γενικευμένου πολέμου στην Ουκρανία, δείχνουν το πραγματικό πρόσωπο της πολιτικής του κεφαλαίου, των κυβερνήσεων που την στηρίζουν, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Για τους λαούς φτώχεια, ακρίβεια, νεκρούς και για τους μονοπωλιακούς ομίλους, τους εφοπλιστές κέρδη και απαλλαγές.

Οι εργαζόμενοι όμως δεν έχουμε πει ακόμα την τελευταία μας λέξη!

Δυναμώνουμε την πάλης μας. Οργανωνόμαστε στα σωματεία μας. Δεν αφήνουμε κανέναν μόνο του απέναντι στην επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας. 

17 Απρίλη απαντάμε με πανελλαδική πανεργατική απεργία.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: