Εργατικό ατύχημα στο Jumbo Παγκρατίου – Τρεις εργαζόμενοι στο νοσοκομείο μετά από πτώση ανελκυστήρα – Έκλεισε το κατάστημα κάτω από την πίεση του Σωματείου (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

«Το Σωματείο είναι εδώ. Οι υπεύθυνοι για άλλη μια φορά άφαντοι. Το κατάστημα λειτουργεί σα να μη συνέβη τίποτα!» καταγγέλλει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας – Έξω από το κατάστημα του «Jumbo» στο Παγκράτι, παραμένουν δεκάδες εργαζόμενοι, κάτοικοι της περιοχής και μέλη εργατικών συνδικάτων. Με απαίτηση του Σωματείου το κατάστημα έκλεισε.

Εργατικό ατύχημα, με τρεις εργαζόμενους του καταστήματος «Jumbo» στο Παγκράτι να έχουν τραυματιστεί, όταν έπεσε ο ανελκυστήρας στον οποίο βρίσκονταν.

Στο σημείο, στη συμβολή των οδών Φιλολάου και Εμπεδοκλέους, μετέβη η Πυροσβεστική που τους απεγκλώβισε, ενώ ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ τους μετέφεραν στα νοσοκομεία ΚΑΤ και Λαϊκό. Πρόκειται για τρεις άνδρες, ηλικίας 30 – 40 ετών, και για τον απεγκλωβισμό τους επιχείρησαν 10 πυροσβέστες με 3 οχήματα.

Αμεση παρέμβαση έγινε από τον Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας με επικεφαλής την πρόεδρο του Σωματείου Ντίνα Γκογκάκη, που μετέβη στο σημείο, ζητώντας να μάθει για την κατάσταση και τα αίτια του ατυχήματος με την εργοδοσία να  επιχειρεί να υποβαθμίσει το θέμα χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για το συμβάν.

Είναι αξιοσημείωτο ότι το κατάστημα δεν έκλεισε ούτε για μια στιγμή μετά το ατύχημα, ενώ ακόμα και στις αποθήκες οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να δουλεύουν σοκαρισμένοι.

Ανάρτηση, ενημερώνοντας για το συμβάν, αλλά και για την παρουσία του Σωματείου, έκανε ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας όπως και το ΠΑΜΕ μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «το Σωματείο βρίσκεται εκεί! Ξέρει τι θα κάνει…».

Έξω από το κατάστημα του «Jumbo» στο Παγκράτι, παραμένουν δεκάδες εργαζόμενοι, κάτοικοι της περιοχής και μέλη εργατικών συνδικάτων.

Απαιτούν από την αστυνομία και την εργοδοσία να προχωρήσουν σε έλεγχο για τις αιτίες του ατυχήματος, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών εργαζομένων.

«Στερεύουν τα λόγια από την αναλγησία της εργοδοσίας και του κράτους μπροστά στο νέο εργατικό ατύχημα αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Εμπορίου και Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ.

Καταγγέλλει πως «την ίδια στιγμή που συνάδελφοι εργαζόμενοι αντί για το καθημερινό μεροκάματο βρίσκονται τραυματισμένοι στα νοσοκομεία ύστερα από την πτώση ασανσέρ, η εργοδοσία διατηρεί το κατάστημα ανοιχτό και η αστυνομία που ήρθε αργοπορημένη, κάθεται προς το παρόν σούζα και δεν κλείνει τον χώρο δουλειάς.

Οι συνάδελφοι των τραυματισμένων εργαζομένων είναι σοκαρισμένοι, οι πελάτες αποχωρούν αλλά η κερδοφορία της επιχείρησης ξεπερνάει τον πόνο, την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων.

Τα μάτια μας είναι στραμμένα στους τραυματισμένους συναδέλφους μας! Συνάδελφοι από τον Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας βρίσκονται στο κατάστημα από την πρώτη στιγμή, κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να στηριχθούν οι συνάδελφοι και για να μην υπάρχει συγκάλυψη.

Την ίδια στιγμή η Επιθεώρηση Εργασίας είναι αόρατη με ευθύνη της κυβέρνησης, που την έχει ξεπουπουλιάσει, ώστε όλα να λειτουργούν στα όρια της προστασίας των κερδών και όχι της ασφάλειας και της υγείας των εργαζομένων. Για αυτό και τις τελευταίες μέρες μετράμε δεκάδες εργατικά ατυχήματα, που αρκετά από αυτά είναι θανατηφόρα.

Δεν θα προσαρμοστούμε σε αυτήν την κανονικότητα!

Εδώ και τώρα:

  • Να στηριχθούν με κάθε τρόπο οι συνάδελφοι που τραυματίστηκαν!
  • Να κλείσει τώρα το κατάστημα! Όταν είναι για να καταστείλουν εργατικούς – λαϊκούς αγώνες, εισαγγελείς και αστυνομία δε χάνουν δευτερόλεπτο.
  • Να πραγματοποιηθούν επί τόπου έλεγχοι!».

«Ο ένας μετά τον άλλον οι καταναλωτές στο Jumbo Παγκρατίου βγαίνουν έξω! Στηρίζουν τους εργαζόμενους και την απαίτηση του σωματείου να κλείσει τώρα το κατάστημα για να γίνουν όλοι οι έλεγχοι», αναφέρει στο twitter ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. 

Κάτω από την πίεση που άσκησε το Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, μαζί με κατοίκους του Παγκρατίου, το κατάστημα έκλεισε για σήμερα.

Όπως τονίζει ο Σύλλογος σε ανάρτησή του στο Twitter, «Παραμένουμε εδώ μέχρι να έρθουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί».

«Κεφάλι ψηλά, όλοι μια γροθιά, όχι άλλο αίμα για τ’ αφεντικά», το σύνθημα που φωνάζουν οι εργαζόμενοι έξω από το κατάστημα.

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: