“Εμείς κουβαλάμε λαό, εργάτες πίσω μας, όχι τα τομάρια μας, όπως εσείς” – Οι εργατοπατέρες απέκλεισαν χωρίς συζήτηση το ΕΚ Πάτρας από το νόθο συνέδριο-παρωδία της ΓΣΕΕ

«Η δικιά μας σκούφια δεν κρατάει από Μακρήδες και Θεοδώρους και Λυκιαρδόπουλους, όπως κρατάει η δικιά σας!».

Δεν είχε τέλος το ρεσιτάλ νοθείας και μεθοδεύσεων της συνδικαλιστικής μαφίας της ΓΣΕΕ σήμερα, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι θα παραμείνουν ακλόνητοι στις θέσεις τους, παρά την απέχθεια που προκαλούν στην πλειοψηφία των εργαζομένων. Προκειμένου να απαλλαγούν από “ενοχλητικές” φωνές, δε δίστασαν να αποκλείσουν δυνάμεις όπως το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, που έχει περάσει εδώ και αρκετό καιρό στα χέρια των εργαζομένων, αφότου πετάχτηκαν έξω εκλεκτά μέλη της ηγετικής κλίκας της ΓΣΕΕ, όπως ο “πολύς” εκπρόσωπος τύπου της ΓΣΕΕ, Δ. Καραγεωργόπουλος.

Επιστρατεύοντας διάφορους τακτικισμούς, με εμπνευστή τον ίδιο το Γιάννη Παναγόπουλο, οι εργατοπατέρες απέκλεισαν το ΕΚ Πάτρας, λέγοντας αρχικά πως θα γίνει ψηφοφορία για το ζήτημα, που όμως δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ. Με παρόμοιες αυταρχικές μεθόδους νομιμοποίησαν εργοδότες και εργοδοτικούς μηχανισμούς, έχοντας την πλειοψηφία στην οργανωτική επιτροπή, προκειμένου να εδραιώσουν το συνέδριο “φαστ τρακ”.

Οι δυνάμεις της ΔΑΣ αντιστάθηκαν σε αυτές τις μεθοδεύσεις, ζητώντας ξεχωριστή συζήτηση και ψηφοφορία για κάθε μία από τις δεκάδες καταγγελίες που με στοιχεία κατέθεσαν, για να αναλάβει κάθε αντιπρόσωπος την ευθύνη του και να τοποθετηθεί.

Αξιοπρόσεκτο είναι επίσης το γεγονός πως στο χώρο του συνεδρίου βρίσκονταν άτομα που έφεραν ταμπελάκι με την ένδειξη “παρατηρητής”, που κανείς δεν ξέρει πώς βρέθηκαν εκεί, και ποιον εκπροσωπούν, αφού δεν έχουν εκλεγεί από καμία συνδικαλιστική οργάνωση. Δίκαια λοιπόν, ο Γιάννης Τασιούλας, σε παρέμβασή του από πλευράς ΔΑΣ, δήλωσε πως “Αυτό το συνέδριο θα γραφτεί στην ιστορία για την προσπάθεια της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ να κρύψει το μεγάλο πρόβλημα, ότι η εργοδοσία είναι εδώ παρούσα, άλλοι είναι εδώ με τη φυσική τους παρουσία, άλλοι έχουνε βάλει το ταμπελάκι “παρατηρητές” που μπορεί να είναι και ασφαλίτες”, ενώ χαρακτηριστικά πρόσθεσε για τους εργατοπατέρες «Η δικιά μας σκούφια δεν κρατάει από Μακρήδες και Θεοδώρους και Λυκιαρδόπουλους, όπως κρατάει η δικιά σας!».

Οι εργαζόμενοι ωστόσο δίνουν υπόσχεση συνέχισης του αγώνα, αφού “Όσο και να προσπαθήσετε πάλι μπροστά σας θα μας βρίσκετε, γιατί εμείς κουβαλάμε πίσω μας λαό, εργάτες και όχι τα τομάρια μας όπως εσείς!”.

Με πληροφορίες από 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: