“Εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι” – Το ΠΑΜΕ για την αύξηση – κοροϊδία του κατώτατου μισθού

Απάντηση στην προπαγανδιστική εκστρατεία της κυβέρνησης γύρω από τον κατώτατο μισθό δίνει το ΠΑΜΕ, καλώντας τους εργαζόμενους να μην τσιμπήσουν και να διεκδικήσουν όσα τους αξίζουν.

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΠΑΜΕ, μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού μέσω του νόμου Βρούτση της ΝΔ, που ουσιαστικά με ψίχουλα προσπαθεί να αποκρύψει τη συνέχιση της ανυπαρξίας συλλογικών συμβάσεων και την προσαρμογή των μισθών στις ανάγκες της εργοδοσίας και της “ανταγωνιστικότητας”. Καλεί τους εργαζόμενους να μην “τσιμπήσουν” και να οργανωθούν στα σωματεία τους, ώστε να διεκδικήσουν ουσιαστική αύξηση του κατώτατου μισθού, συλλογικές συμβάσεις και κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στήνοντας φιέστα με τα ΜΜΕ και τους γνωστούς της παπαγάλους πανηγυρίζουν. Καλούν τους εργαζόμενους να την στηρίξουν γιατί επαναφέρει τους μισθούς στην “κανονικότητα” .

Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι.

Η Ε.Γ. του ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα, την εργατική τάξη να μην ξεγελαστούν. Σε μας ανήκουν όχι αυτά που ανακοίνωσαν αλλά και άλλα τόσα. Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν τι απώλειες είχαν τα προηγούμενα χρόνια και ποιοι τις ιδιοποιήθηκαν.

Η κυβέρνηση σκόπιμα και συνειδητά αποκρύπτει ότι:

  1. Δεν επαναφέρει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, ούτε την ΕΓΣΣΕ στα 751 ευρώ.
  2. Η όποια αύξηση θα δίνεται με βάσει τις ανάγκες της εργοδοσίας, την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, με βάσει την κερδοφορία τους και όχι με βάσει τις ανάγκες των εργαζομένων. Αυτό σημαίνει ότι αν αύριο η όποια κυβέρνηση κρίνει ότι η οικονομία δεν πάει καλά μπορεί να μας ζητήσουν όπως το έκαναν πριν να μειωθούν πάλι οι μισθοί και τα μεροκάματα.
  3. Με τον νόμο Αχτσιόγλου – Βρούτση επιδιώκει να απαλλάξει την εργοδοσία από τις «ενοχλητικές φωνές» των διεκδικήσεων και στους χώρους δουλειάς να υπάρχει σιγή ιχθύος.
  4. Δικό τους δημιούργημα είναι, ότι το 2018 ένας στους 5 εργαζόμενους δουλεύει με ελαστικές μορφές απασχόλησης. Αυτό σημαίνει ότι όσο ήταν η αμοιβή το 2012 της μερικής απασχόλησης, το 2018 θα είναι σε πλήρες ωράριο .
  5. Συνεχώς με νόμους δίνει νέα προνόμια στις επιχειρήσεις με την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.
  6. Τους ταΐζει με δισεκατομμύρια ευρώ από προγράμματα της Ε.Ε. έτσι τους απαλλάσσει από ένα μεγάλο μέρος του μισθού.
  7. Με τη μείωση του αφορολόγητου από το 2020 θα πάρουν πίσω ένα μεγάλο μέρος από τα ψίχουλα που δίνουν ως αύξηση.
  8. Στον προϋπολογισμό προβλέπονται επιπλέον 1 δισεκατομμύριο νέοι φόροι που θα χαρατσώσουν τους εργαζόμενους.

Με την αύξηση ψίχουλα επιδιώκουν να νομιμοποιήσουν στη συνείδηση της εργατικής τάξης όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο εργοδοτών, κυβέρνησης και Ε.Ε., που είναι σε αγαστή συνεργασία.

Οι εργαζόμενοι να μην συμβιβαστούν με αυτό. Να μην αφήσουν τον καθορισμό των δικαιωμάτων τους στα χέρια των εργοδοτών και των κυβερνήσεων τους.

Οι κατακτήσεις της εργατικής τάξης διαχρονικά ήταν αποτέλεσμα σκληρών αγώνων, της ταξικής πάλης.

Μπροστά οι δικές μας ανάγκες

Να οργανώσουν την πάλη τους και να απαιτήσουν την ικανοποίηση των δικών τους αναγκών.

Οι αγώνες και του τελευταίου διαστήματος στους οικοδόμουςστο μέταλλοστα τρόφιμαστο λιμάνι και αλλού κόντρα στην εργοδοσία, στις κυβερνήσεις της κόντρα στην συναίνεση, στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό δείχνουν ότι με αποφασιστικότητα, με επιμονή, με σχεδιασμό, με οργάνωση, με μαζική συμμετοχή μπορούν να φέρουν θετικά αποτελέσματα.

Καλούμε τα Εργατικά Κέντρα, τις Ομοσπονδίες, τα Συνδικάτα, αξιοποιώντας την κατάσταση που υπάρχει στους κλάδους τους και τους χώρους δουλειάς, να δώσουν απάντηση στην κοροϊδία και την προπαγάνδα της κυβέρνησης. Να εκδώσουν τα υλικά τους και γρήγορα να βρεθούν κοντά στους εργαζόμενους, να οργανώσουν αποφασιστικά τον αγώνα για Συλλογικές Συμβάσεις, κατάργηση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης να μην παίρνει κανείς κάτω από 751 ευρώ.

Γενάρης 2019

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: