Εκδικητική απόλυση μητέρας παιδιού ΑμεΑ όταν απαίτησε τα δικαιώματά της – Διεκδικεί την καταβολή των δεδουλευμένων της

Μετά από δέκα χρόνια στην ίδια επιχείρηση, εργαζόμενη μητέρα παιδιού ΑμεΑ έχασε τη δουλειά της όταν υπερασπίστηκε τα εργασιακά της δικαιώματα. Η εργαζόμενη δεν έσκυψε το κεφάλι μετά την απόλυσή της και έχει κινηθεί  δικαστικά εναντίον του εργοδότη της, δικεδικώντας την καταβολή δεκάδων απλήρωτων ωρών υπερεργασίας και υπερωριών.

Στον αέρα βρέθηκε εργαζόμενη μητέρα παιδιού ΑμεΑ, μέλος του Συνδικάτου Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Νομού Μεσσηνίας, που έχασε τη δουλειά της όταν υπερασπίστηκε έναντι του εργοδότη της τα εργασιακά της δικαιώματα. Η εργαζόμενη δεν έσκυψε το κεφάλι μετά την απόλυσή της και έχει κινηθεί  δικαστικά εναντίον του εργοδότη, ιδιοκτήτη franchise καταστημάτων της εταιρείας ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΕ, δικεδικώντας την καταβολή δεκάδων απλήρωτων ωρών υπερεργασίας και υπερωριών.

Όπως καταγγέλλει το Συνδικάτο «η συναδέλφισσα, μητέρα παιδιού ΑΜΕΑ, μην αντέχοντας τον ψυχολογικό πόλεμο, τα εξαντλητικά ωράρια που την κρατούσαν μακριά από την οικογένεια της και την τρομοκρατία της εργοδοσίας επειδή είχε αρνηθεί να υπογράψει ατομική σύμβαση με μείωση μισθού, απαίτησε τα δικαιώματά της με αποτέλεσμα μετά από 10 χρόνια στην επιχείρηση να χάσει τη δουλειά της».

Το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Νομού Μεσσηνίας με ανακοίνωσή του εκφράζει τη συμπαράσταση του στο δίκαιο αγώνα της εργαζόμενης – μέλους του και απαιτεί τη δικαίωση στο ακέραιο των απαιτήσεων της και την καταβολή των δεδουλευμένων της.

«Αποτελεί κοινό μυστικό ότι η εντατικοποίηση, τα ατελείωτα ωράρια και οι απληρωσιές οργιάζουν στον κλάδο των υψηλών τεχνολογιών και τηλεπικοινωνιών, με μοναδικό σκοπό η μεγαλοεργοδοσία να αυγαταίνει τα κέρδη της. Μάλιστα μετά από τόσα μέτρα και παρεμβάσεις στα εργασιακά και την αγορά εργασίας οι εργοδότες έχουν πραγματικά αποθρασυνθεί. Αυτή η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται η κυβέρνηση, ο ΣΕΒ και τα κόμματα του κεφαλαίου δεν είναι για όλους, από τη μια τσακισμένοι μισθοί και δικαιώματα και από την άλλη αμύθητα κέρδη για τους μονοπωλιακούς ομίλους», σημειώνεται στην ανακοίνωση, που καλεί τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο Συνδικάτο.

«Καλούμε τους συναδέλφους να μην φοβηθούν να καταγγείλουν απλήρωτες υπερωρίες, μη καταβολή δώρων και επιδομάτων, απληρωσιές και άσχημες εργασιακές συνθήκες. Είμαστε άνθρωποι κι όχι μηχανές! Έχουμε κι εμείς οικογένειες και παιδιά. Έχουμε την δύναμη μέσα από το ταξικό μας συνδικάτο, τις ζωντανές συλλογικές μας διαδικασίες, τους αγώνες και τα αιτήματα μας, να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας, να διεκδικήσουμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής», καταλήγει η ανακοίνωση του Συνδικάτου Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Νομού Μεσσηνίας.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: