ΕΚ Άρτας: Υγεία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν για όλους με πλήρη στελέχωση όλων των δημόσιων δομών με γενναία κρατική χρηματοδότηση!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΕΜΠΤΗ 30 ΝΟΕΜΒΡΗ στις 7μμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΙΛΚΙΣ

ΠΕΜΠΤΗ 30 ΝΟΕΜΒΡΗ στις 7μμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΙΛΚΙΣ

      ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ

Η κατάσταση στον τομέα της Υγείας σε όλη την χώρα, αλλά και στον νομό μας, είναι απαράδεκτη. Η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, σε συνέχεια των πολιτικών όλων των κυβερνήσεων και των κατευθύνσεων της Ε.Ε, βάζει στο “ζύγι” των αναγκών του κεφαλαίου τις ανάγκες μας και μας καταδικάζει σε επικίνδυνες ελλείψεις.

Η κυβέρνηση προκαλεί όταν δεν προκηρύσσει θέσεις για να καλυφθούν τα κενά στα νοσοκομεία. Προκαλεί όταν καταδικάζει  ολόκληρο τον νομό Άρτας, να τρέχει στα Γιάννενα, στην Πάτρα και αλλού, για τις πιο απλές εξετάσεις και εγχειρήσεις. Προκαλεί όταν ολόκληρες μονάδες στο νοσοκομείο της Άρτας κλείνουν λόγω της έλλειψης γιατρών, όταν δεν παίρνονται μέτρα υγείας και ασφάλειας από την εργοδοσία, όταν δεν υπάρχουν επιθεωρητές εργασίας. Με τις πολιτικές τους, είτε μας σπρώχνουν στους ιδιώτες και στα κοράκια της ιδιωτικής υγείας, είτε μας καταδικάζουν το 2023 να ζούμε χωρίς περίθαλψη.

Από όποια μεριά και να το ψάξει κανείς θα δει πως έχουμε απέναντί μας μια διαχρονική πολιτική υποχρηματοδότησης, υποστελέχωσης και εμπορευματοποίησης της Υγείας, που σε συνδυασμό με το ότι μετατρέψανε το σύστημα υγείας την περίοδο της πανδημίας σε σύστημα αντιμετώπισης μίας νόσου έχει οδηγήσει σε οριακές καταστάσεις. Συνολικά έχουμε επιδείνωση των όρων ζωής και των συνθηκών διαβίωσης της εργατικής τάξης και του λαού.

Ολόκληρα νοσοκομεία είναι υπό κατάρρευση και απειλούνται με κλείσιμο. Τμήματα και κλινικές βάζουν λουκέτο. Τμήματα και κλινικές κρίσιμα όχι μόνο για την τακτική λειτουργία των νοσοκομείων, αλλά και για την αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών. Η κατάσταση που διαμορφώνεται είναι πλέον επικίνδυνη για τους ασθενείς. Προγραμματισμένες θεραπείες και χειρουργεία αναβάλλονται, η ποιότητα των υπηρεσιών Υγείας έχει υποβαθμιστεί δραματικά.

Η περίφημη «ενίσχυση» του δημόσιου συστήματος υγείας αφορά ολιγόμηνες παρατάσεις των συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου, την αξιοποίηση επικουρικού προσωπικού, ιδιωτών γιατρών, τις μετακινήσεις γιατρών από τμήμα σε τμήμα, ή και από νομό σε νομό.

 Το νοσοκομείο της Άρτας λειτουργεί με 32 οργανικά κενά στις θέσεις της Ιατρικής Υπηρεσίας (από 95 οργανικές θέσεις αυτήν την στιγμή υπηρετούν 63 ειδικευμένοι γιατροί). Πιο ενδεικτικά: 

Στο ακτινολογικό εργαστήριο, υπηρετούν αυτή τη στιγμή μόνο 2 ειδικοί γιατροί χωρίς την παρουσία κανενός ειδικευμένου παρότι υπάρχουν 3 κενές θέσεις, με αποτέλεσμα να υπάρχουν κενά εφημεριών με όλους τους κινδύνους που συνεπάγεται η μη λειτουργία ακτινοδιαγνωστικού για τις τακτικές και έκτακτες ανάγκες των ασθενών. Η Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας παραμένει κλειστή. Η Νεφρολογική κλινική, λειτουργεί με 2 γιατρούς, σκοπίμως υποβαθμιζόμενη προς όφελος της «ιδιωτικής πρωτοβουλίας» που βρήκε πρόσφορο έδαφος να εκμεταλλευτεί το κενό που αφήνει ο κρατικός τομέας. Το Παθολογοανατομικό τμήμα λειτουργεί χωρίς γιατρό και οι βιοψίες στέλνονται στην Αθήνα με μεγάλη καθυστέρηση στα αποτελέσματα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία. Η Πνευμονολογική κλινική διαθέτει μόλις 3 ιατρούς. Η Παθολογική κλινική έχει 4 από 6 γιατρούς που είναι στον οργανισμό  της. Η Χειρουργική κλινική αυτή την στιγμή έχει 3  γιατρούς.

Χειρότερη είναι η κατάσταση που επικρατεί στο Κέντρο Υγείας Άρτας. Δεκάδες κενά σε γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή. Ενώ μεγάλο πρόβλημα υπάρχει και με την στέγαση των υπηρεσιών του Κέντρου Υγείας (λίγες αίθουσες, διάσπαρτες υπηρεσίες σε όλη την πόλη) με αποτέλεσμα να δυσκολεύουν την σωστή λειτουργία του ΚΥ και την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Φτάνει πια με αυτή την κατάσταση. Δεν συμβιβαζόμαστε! Ξέρουμε ότι ο λαός σώζει τον λαό και παίρνουμε ξανά την κατάσταση στα χέρια μας. Απαιτούμε λύσεις εδώ και τώρα! Υγεία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν για όλους με πλήρη στελέχωση όλων των δημόσιων δομών με γενναία κρατική χρηματοδότηση! Λέμε όχι στην μετατροπή του νοσοκομείου της Άρτας σε κέντρο υγείας!!! 

Με τον αγώνα μας να απαιτήσουμε εδώ και τώρα:

Να μην κλείσει, συγχωνευτεί, καταργηθεί κανένα τμήμα, κλινική, ΚΥ. Να επαναλειτουργήσουν οι δημόσιες μονάδες υγείας που έχουν κλείσει.

Όχι στις λύσεις – μπαλώματα για την κάλυψη των κενών με μετακινήσεις προσωπικού, προσλήψεις συμβασιούχων, ιδιωτών με μπλοκάκι κλπ.

Ταυτόχρονη προκήρυξη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων και μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με κατ’ επείγουσες διαδικασίες.

Άμεση πρόσληψη όλου του αναγκαίου προσωπικού για τη λειτουργία των διαθέσιμων χειρουργικών κρεβατιών.

Καμία απόλυση συμβασιούχου, επικουρικού, εργολαβικού εργαζόμενου. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων που εργάζονται με ελαστικές μορφές απασχόλησης χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κατάργηση των πληρωμών των ασθενών στην απογευματινή λειτουργία των νοσοκομείων. Κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών για τον κλάδο της υγείας. Καμία περικοπή στην κάλυψη των αναγκαίων εξετάσεων, φαρμάκων, θεραπειών.

Αποκλειστική χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό. Όχι στην εφαρμογή του νόμου Γκάγκα  που καταργεί την αποκλειστική απασχόληση των γιατρών του ΕΣΥ.

Όχι στις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα.

Αυξήσεις στους μισθούς των υγειονομικών, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας ώστε να αντιστραφεί το κύμα μαζικών αποχωρήσεων.

Να μην προχωρήσουν οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης για τον προσωπικό γιατρό. 

Ενίσχυση των Κέντρων Υγείας με προσλήψεις γιατρών όλων των ειδικοτήτων και όλου του αναγκαίου προσωπικού. Να γίνει καινούργιο σύγχρονο Κέντρο Υγείας που θα συγκεντρώσει όλες τις υπηρεσίες σε αυτό.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΕΜΠΤΗ 30 ΝΟΕΜΒΡΗ στις 7μμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΙΛΚΙΣ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ν. ΑΡΤΑΣ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: