ΕΚ Άρτας: Εδώ πετάμε το νομοσχέδιο του Χατζηδάκη!

Μην το βάλετε σε σακούλες, θα αργήσει να λιώσει…
20 Μάη Συλλαλητήριο – Προετοιμασία για πανεργατική απεργία

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΡΤΑΣ

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΜΑΗ 8.οο μ.μ. Πλ.ΚΙΛΚΙΣ

Σε ανοιχτή σύσκεψη των σωματείων της δύναμης του Εργατικού Κέντρου Άρτας, συζητήθηκε την Δευτέρα 17 Μάη, η προετοιμασία των εργαζομένων για δυναμική απάντηση στο νομοσχέδιο έκτρωμα που φέρνει η κυβέρνηση για τα εργασιακά, θέλοντας να διαμορφώσει συνθήκες δούλων στους χώρους δουλειάς. Πρώτος σταθμός το συλλαλητήριο της Πέμπτης 20 Μάη, που θα ξεκινήσει από την Πλ. Κιλκίς στις 8.οο μ.μ.

Εγκρίθηκε ομόφωνα από τα σωματεία, η απόφαση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου για απεργία την ημέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου, και το πρόγραμμα παρεμβάσεων και πρωτοβουλιών από τα σωματεία. Από αύριο κιόλας ξεκινάνε οι ομιλίες σε χώρους δουλειάς, σε γειτονιάς και σε καφενεία, οι περιοδείες και οι εξορμήσεις σε όλο το εύρος του νομού. Ξεχωριστά απασχόλησε η θετική εμπειρία των μικρών ομιλιών στους χώρους δουλειάς, που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απεργία της πρωτομαγιάς. Με κάθε τρόπο το μήνυμα της απεργίας και των αγωνιστικών αντιδράσεων, πρέπει να περάσει σε όλους τους εργαζόμενους σε όλα τα λαϊκά στρώματα. Ιδιαίτερα στάθηκαν στην προπαγάνδα της απεργίας, και σε μέγεθος και σε ευρηματικότητα, και εδώ οι ιδέες ήταν πολλές και ήδη μπήκαν σε εφαρμογή. Για το σκοπό αυτό επιστρατεύτηκε και το χιούμορ, όπως το «ντύσιμο» των κάδων περισυλλογής σκουπιδιών, που βρήκαν την πραγματική χρησιμότητα τους, (βλέπε φωτό) τα μεγάλα πανό που γεμίζουν την πόλη σηματοδοτώντας την απεργία που έρχεται,  σπάζοντας το φράγμα του φόβου που καλλιεργούν η κυβέρνηση και η εργοδοσία. Στο τίποτα δεν γίνεται, τους απαντάμε: κοντός ψαλμός αλληλούια.

Η εισήγηση έγινε από τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Γιώργο Αλιφτήρα και στη συνέχεια πήραν το λόγο οι εκπρόσωποι των σωματείων. Η συζήτηση τράβηξε αρκετά και στράφηκε στις παρεμβάσεις σε κάθε κλάδο, αλλά και στους τρόπους προσέγγισης των χιλιάδων συναδέλφων μας που είναι άνεργοι ή περιστασιακά απασχολούμενοι. Εκ των πραγμάτων η δουλειά πρέπει ετούτη τη φορά να φτάσει πόρτα – πόρτα σε κάθε λαϊκό σπίτι ώστε να δοθεί χαρακτήρας γενικής επιστράτευσης, στον πόλεμο που δεχόμαστε από την πλουτοκρατία και την κυβέρνηση. Οι συνδικαλιστές απαίτησαν τη δημιουργία «μαύρης βίβλου», για τις επιχειρήσεις που θα θελήσουν να χτυπήσουν με όποιο τρόπο την απεργιακή κινητοποίηση, να δοθεί πλατιά δημοσιότητα,με κάλεσμα να γίνει παναρτινό μποϋκοτάζ στην αγορά προϊόντων από τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις.

Όσο για την ίδια την απεργιακή συγκέντρωση, θα γίνει στην πλατεία Κιλκίς, αναμένεται να είναι ξεχωριστή, όχι μόνο λόγω της μεγάλης κινητοποίησης, αλλά και του χαρακτήρα που θα πάρει με πολλά δρώμενα αλλά και εκπλήξεις.

Τέλος εγκρίθηκε ομόφωνα το ψήφισμα των συνδικάτων της Ελλάδας, με απαίτηση να σταματήσει τώρα το ιμπεριαλιστικό έγκλημα εναντίον του Λαού της Παλαιστίνης,  που ήδη είχε προσυπογράψει το Εργατικό Κέντρο αλλά και αρκετά σωματεία της δύναμης του.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: