“Εδώ σκοτώθηκε ο Χρήστος” – Στάση εργασίας για το θάνατο 29χρονου εργάτη στην Άρτα

Στάση εργασίας οργάνωσε το ΕΚ Άρτας στο εργοστάσιο “Ήπειρος” όπου έχασε τη ζωή του ο εργάτης Χρήστος Ζορμπάς, με την εταιρεία να απειλεί τους συγγενείς που θέλησαν να δουν τον τόπο του δυστυχήματος.

Πλημμύρισε με συνθήματα του Εργατικού Κέντρου Άρτας η περιοχή γύρω από το εργοστάσιο “Ήπειρος”, όπου το Σάββατο έχασε τη ζωή του ο 29χρονος εργάτης Χρήστος Ζορμπάς. Το πανό ζητούσε “να μη χυθεί άλλο αίμα εργατών για τα κέρδη των αφεντικών”, ενώ στην πύλη του εργοστασίου γράφτηκε με κόκκινη μπογιά “Εδώ σκοτώθηκε ο Χρήστος”.

Δεκάδες εργάτες από όλους τους κλάδους κατέφτασαν έξω από την πύλη για να ξεκινήσει η επιτυχημένη στάση εργασίας από τις 6 ως τις 8 το πρωί. Στους συγκεντρωμένους απευθύνθηκε ο πρόεδρος του ΕΚ Άρτας, με την ατμόσφαιρα να είναι ιδιαίτερα φορτισμένη, αφού σήμερα θα γίνει η κηδεία του νέου εργάτη στο χωριό Άνω Αθαμάνιο του νομού.

Ανάμεσα στο πλήθος βρέθηκαν και συγγενείς του νεκρού, συνοδευόμενοι από το ΕΚ για την παραλαβή των προσωπικών του αντικειμένων. Απάνθρωπη ήταν η στάση της διοίκησης στο αίτημά τους να δουν το σημείο του ατυχήματος, αφού όχι απλά τους απαγόρευσε την πρόσβαση, αλλά απείλησε να καλέσει την Αστυνομία. Εξαρχής η εργοδοσία έκανε το παν για να συσκοτίσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του 29χρονος, μην ειδοποιώντας καν τους συγγενείς του, με τον ισχυρισμό ότι δεν ήξεραν το τηλέφωνο και πού μένει γιατί δεν είχε συμπληρώσει σωστά το δελτίο του.

Όπως καταγγέλλει το ΕΚ Άρτας:  «το θράσος τους δεν έχει όρια, που αντί να δώσουν εξηγήσεις γιατί δεν ενημέρωσαν τους γονείς του παιδιού για τον θάνατό του, δεν μπορούσαν να πούνε ούτε ποια ώρα σκοτώθηκε, ούτε αν δούλευε κάποιος άλλος δίπλα του. Αυτή η υποτιθέμενη άγνοια που δηλώνουν, η προσχηματική απαγόρευση έστω και ενός συγγενή να επισκεφτεί το συγκεκριμένο σημείο αφήνει πολλά αναπάντητα ερωτήματα». Επίσης, το ΕΚ απαιτεί να διαλευκανθούν πλήρως οι συνθήκες θανάτου του εργαζόμενου από την Επιθεώρηση Εργασίας και κάθε άλλη αρμόδια αρχή.

Με πληροφορίες από 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: