Απόπειρα δικαστικής ανατροπής της διοίκησης της ΕΣΤΑΜΕΔΕ 14 μήνες μετά από την εκλογή της

Ελπίζουμε πως δεν θα βρεθεί δικαστήριο που θα επηρεαστεί από αυτή την πρωτοφανή απόπειρα «μαζικής» διαστρεβλωσης γεγονότων και επέμβασης στο μέσο της θητείας μιας νόμιμης διοίκησης ενός σωματείου που μπήκε σε ταξική κατεύθυνση.

Μια επικίνδυνη δήθεν μαζική αγωγή

Απόπειρα δικαστικής ανατροπής της διοίκησης της ΕΣΤΑΜΕΔΕ 14 μήνες μετά από την εκλογή της.

Κοινοποιήθηκε στα μέλη της Διοίκησης της ΕΣΤΑΜΕΔΕ, το σωματείο των μηχανικόν και άλλων συνταξιούχων ΤΣΜΕΔΕ, μια αγωγή ενός ψευδεπίγραφου «διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΤΑΜΕΔΕ», 14 μήνες μετά την πυκνή αγωνιστική λειτουργία του σωματείου, από τότε που αποσπάσθηκε από τον κυβερνητικό οσφυοκαμπτικ;o συνδικαλισμό, με το θρίαμβο της Πανεπιστημονικ;hς στη Γενική Συνέλευση και Αρχαιρεσίες του Απρίλη 2019.

Την αγωγή αυτή υπογράφουν 5 μελη από τα 12, που «εκλέγηκαν», σε μια διαδικασία παραεκλογων, χωρίς Εφορευτικη Επιτροπή, που πραγματοποίησε η ηγεσία της παράταξης του κυβερνητικού  συνδικαλισμού μετα την αποχώρησή της από τη Γενική Συνέλευση, όταν έχασε την πλειοψηφία για την διαδικασία εκλογής προέδρου της Γ.Σ., για την εκλογη προέδρου και για τη διαδικασία της Γ.Σ. και των αρχαιρεσιών και απότυχε η τραμπούκικη προσπάθειά της να διαλυσει τη ΓΣ, ενώ οι ΓΣ κι οι αρχαιρεσίες ολοκληρώθηκαν κανονικά με την παρουσία του διορισμένου από τον ΔΣΑ δικαστικού αντιπροσώπου.

Την αγωγή αυτή συνυπογραφουν 179 ταχα μελη της ΕΣΤΑΜΕΔΕ. Από αυτούς μόνο 78 συμμετείχαν στη γενική συνέλευση και πολύ λιγότεροι ήταν παρόντες στην αρχή όταν έγιναν τα γεγονότα που καταγγέλλουν στην αγωγη τους. Από τους υπόλοιπους οι 89 δεν συμμετείχαν καθόλου στη Γ.Συνελευση σύμφωνα με τις καταστάσεις ελεγχου-ταυτοποιησης και 12 δεν είναι καν μέλη της ΕΣΤΑΜΕΔΕ σύμφωνα και με τις καταστάσεις αυτές!

Αυτό που έχει σημασία στο εγχείρημα αυτό δικαστικής ανατροπής μιας νόμιμης διοίκησης σωματείου μετα από 14 μήνες αγωνιστικής λειτουργίας της και με προβλεπόμενη απόφαση στα δυο χρόνια της τριετούς θητείας της, είναι ότι επιστρατεύεται η συλλογή υπογραφών μιας κυβερνητικής παράταξης με τους αυτονόητους εκβιασμούς-υποχρεώσεις κλπ στο πελατειακό μας κράτος, για να ανατραπει ένα νόμιμο εκλογικό αποτέλεσμα πολύ μετά την εκπνοή της νόμιμης και λογικής προθεσμίας του εξάμηνου, και αφού τα δικαστήρια απέρριψαν 2 φορές το ίδιο αίτημα με την ίδια περιγραφή των γεγονότων. Πρόκειται για επικίνδυνη κατηφόρα του κυβερνητικού συνδικαλισμού και των προστατών του στο νευραλγικό σημείο μεγαλοσυμφεροντων γύρω από τα μεγάλα έργα, το ΤΕΕ, το ΤΣΜΕΔΕ, το ΤΜΕΔΕ και την Τράπεζα Αττικής. Να σημειωθεί πως στους 12 ενάγοντες που δεν είναι μέλη της ΕΣΤΑΜΕΔΕ και δεν συμμετείχαν στη ΓΣ, συμπεριλαμβάνεται και γνωστό στέλεχος τη ΝΔ στο ΤΕΕ!

Ελπίζουμε πως δεν θα βρεθεί δικαστήριο που θα επηρεαστεί από αυτή την πρωτοφανή απόπειρα «μαζικής» διαστρεβλωσης γεγονότων και επέμβασης στο μέσο της θητείας μιας νόμιμης διοίκησης ενός σωματείου που μπήκε σε ταξική κατεύθυνση και αποτελεί μέλος των Συνεργαζομενων Συνταξιουχικων Οργανώσεων που αποτελούν σήμερα το μόνο αντίπαλο της συνεχιζόμενης αντιασφαλιστικης και αντισυνταξιουχικης λαίλαπας.

Για την ΕΣΤΑΜΕΔΕ

Ο πρόεδρος Κώστας Τζατζάνης κι ο γ. γραμματέας Σταυρος Βαρουτσής

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: