Απολύσεις στο Ελ. Βενιζέλος: “Αυτοί που λένε ότι είμαστε σε πόλεμο, όλοι ενωμένοι, κάνουν επίθεση στη ζωή μας”

Η εταιρία οδηγεί εκατοντάδες εργαζόμενους στην ανεργία και αυτοί με τη σειρά τους έσπασαν στην πράξη την “απαγόρευση συναθροίσεων” κάνοντας παρέμβαση στο αεροδρόμιο και απαιτώντας να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας.

Η Swissport οδηγεί στην ανεργία εκατοντάδες εργαζόμενους, πατώντας πάνω στο απαράδεκτο καθεστώς των εργαζόμενων-λάστιχο με τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου -που είναι στη διακριτική της ευχέρεια αν θα τις ανανεώσει, χωρίς να πληρώνει αποζημιώσεις.

Η εργοδοσία είναι άφαντη, για να μη συναντήσει τους εργαζόμενους, που έσπασαν στην πράξη την “απαγόρευση συναθροίσεων” κι έκαναν μαζική παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στο αεροδρόμιο. Δε βρήκαν κάποιον από τη διοίκηση, απαιτούν όμως την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης, για να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας.

Ο Βαλσάμος Συρίγος, μέλος της διοίκησης του ΕΚ Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής δήλωσε σχετικά.

Όσοι είχαν γίνει αυτοδίκαια αορίστου χρόνου, ειδοποιήθηκαν από την εταιρία να μην ξανάρθουν και να περάσουν από τον ΟΑΕΔ. Αυτοί που μας λένε ότι είμαστε όλοι ενωμένοι, σε κατάσταση πολέμου, έρχονται και κάνουν επίθεση στις ζωές μας και τα δικαιώματά μας. Δεν γίνεται οι εταιρίες που έβγαλαν δις στα χρόνια της κρίσης, στην πλάτη των εργαζόμενων, να τους λένε τώρα να πληρώσουν την κρίση του κορονοϊού.

Θα κάνουμε παρέμβαση στην εργοδοσία, που είναι εξαφανισμένη, ζητάμε συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας για να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας στο αεροδρόμιο.

Δείτε τη δήλωση του Μανώλη Μυλωνά, εργαζόμενου στη Swissport στο Ελ. Βενιζέλος, που καταγγέλλει την απόλυση 300 (ίσως και πλέον) εργαζομένων, εκ των οποίων κάποιοι δεν μπαίνουν καν στο ταμείο ανεργίας, λόγω του “ευέλικτου συστήματος” των συμβάσεων ορισμένου χρόνου.

Δήλωση του Δαμασκηνού Μεντή, προέδρου του ΕΚ ΛΑΑ.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: