Ανακλήθηκε από την ΑΒΑΞ η απόλυση του οικοδόμου συνδικαλιστή Βασίλη Κλουβάτου – Απεργία στα εργοτάξια του Μετρό της γραμμής 4, στις 19 Ιούλη

Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας: «Κερδίσαμε αυτή τη μάχη με την ενότητα και την αγωνιστική δύναμή μας. Δεν εφησυχάζουμε, παλεύουμε όλοι για την επιτυχία της απεργίας στη γραμμή 4 του Μετρό στις 19 Ιουλίου. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας με όπλο την αλληλεγγύη»

Ανακλήθηκε η απόλυση του οικοδόμου συνδικαλιστή από την «ΑΒΑΞ», μετά από αποφασιστικές παρεμβάσεις του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας αλλά και της Ομοσπονδίας Οικοδόμων στη διοίκηση της εταιρείας και την ενημέρωση των εργαζομένων των εργοταξίων, όπου υπήρχε καθολική καταδίκη από την πλευρά τους.

Όπως αναφέρει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας σε ανακοίνωσή του, «προχθές η εργοδοσία της AVAX επιχείρησε, στο πλαίσιο της προσπάθειας επιβολής σιγής νεκροταφείου στα εργοτάξιά της και ιδιαίτερα στα έργα του Μετρό, να απολύσει τον συνάδελφο Βασίλη Κλουβάτο, πρόεδρο του επιχειρησιακού σωματείου και μέλος της κεντρικής διοίκησης του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η προσπάθεια της εργοδοσίας έγινε σε μια περίοδο όπου έχει αποφασιστεί απεργία για τις 19 Ιουλίου στα εργοτάξια του Μετρό της γραμμής 4, για αυξήσεις στο μεροκάματο και για άλλα θέματα που αφορούν τις συνθήκες εργασίας.

Μετά από αποφασιστικές παρεμβάσεις του Συνδικάτου αλλά και της Ομοσπονδίας μας στη διοίκηση της εταιρείας και την ενημέρωση των εργαζομένων των εργοταξίων, όπου υπήρχε καθολική καταδίκη από την πλευρά τους, η απόλυση ανακλήθηκε».

«Κερδίσαμε αυτή τη μάχη με την ενότητα και την αγωνιστική δύναμή μας. Δεν εφησυχάζουμε, παλεύουμε όλοι για την επιτυχία της απεργίας στη γραμμή 4 του Μετρό στις 19 Ιουλίου. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας με όπλο την αλληλεγγύη», τονίζει το Συνδικάτο.

Η ανακοίνωση του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας για την Απεργία στις 19 Ιούλη:

“Συνάδελφοι οικοδόμοι

το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας και με την σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων στη κατασκευή της  γραμμής 4 του ΜΕΤΡΟ στις εταιρίες AVAX  και ΕΡΕΤΒΟ, αποφασίζει την κήρυξη 24ωρης απεργίας. Σε μια περίοδο όπου η ακρίβεια  τσακίζει κάθε εργατική λαϊκή οικογένεια, σε μια περίοδο όπου τα κέρδη των κατασκευαστικών εταιριών ζαλίζουν,  απαιτούμε εδώ και τώρα να δοθούν αυξήσεις στα μεροκάματα. Δεν έχουμε αυταπάτη ότι με μια αύξηση θα λυθούν τα προβλήματα μας, όμως θα είναι μια μικρή ανάσα απέναντι στη λαίλαπα των ανατιμήσεων σε όλα τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης , στην ενέργεια κλπ. Είναι απαράδεκτο να χτίζονται τόσα έργα με τις πλάτες μας, να κόβουν κορδέλες υπουργοί, να κορδώνονται οι κατασκευαστικές εταιρίες για τα κέρδη τους και εμείς να παίρνουμε λιγότερα από αυτά που παίρναμε  τη δεκαετία του 2000 με το κόστος ζωής από τότε να έχει εκτοξευτεί.

Παράλληλα διεκδικούμε να ληφθούν εδώ και τώρα μέτρα προστασίας για  το κύμα καύσωνα αυτής της περιόδου. Δεν μπορεί το 21ο αιώνα  να εκτίθενται  εργαζόμενοι μέσα στο λιοπύρι, να κινδυνεύουν από λιποθυμίες με ότι αυτό σημαίνει για τις πιο ευάλωτες ομάδες. Με όπλο την ενότητά, την οργάνωση στο συνδικάτο μας  και την αποφασιστικότητα που έχει ο οικοδόμος , έχοντας απέναντι μας την εργοδοσία την κυβέρνηση και τα κόμματα που  τους στηρίζουν, προχωράμε δυναμικά για να κερδίσουμε αυτή τη μάχη.

Διεκδικούμε

  • αυξήσεις σε όλα τα μεροκάματα

  • Δροσερούς  χώρους για συχνά  διαλλείματα από τον  καύσωνα

  •  εξασφάλιση δροσερού νερού (ψύκτης)

  • αποζημίωση του ημερομίσθιου στο 100% όταν δεν πραγματοποιούνται εργασίες λόγω υψηλής θερμοκρασίας”

 

Φωτογραφία: Dimitris Kapantais / SOOC

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: